Followers

Tuesday, April 23, 2013

Semalam EL kena jaga Raees...









Baru perasan last entry hari tu..entry Raees yang update yeh..
hehe..mama dia bz...bagi can kat anak yg update...
hehe..
oh yea..semalam aku EL..coz kena jaga Raees...sebab xde orang nak jaga..
my dad masuk hospital coz suspect jantung..
Alhamdulilah...warded hari Ahad..petang Isnin semalam dah keluar...

actually bukan my mom xleh nak jaga Raees..tapi kesian la kat dia..tekejar2 lak nanti..nak masak lah..nak buat itu ini lah..lagi pun kat rumah ada lagi 2 orang budak mak aku jaga...anak buah aku n anak jiran sebelah rumah..
selalu ayah ada..n ayah boleh tengok2 kan budak2 nie...
oleh kerana ayah dah masuk ward..aku kena lah cuti..jaga Raees..
haih...baru terasa macam nak berhenti kerja je..nak jaga Raees..coz bila ayah dah kena sakit macam nie..
rasa kesian lak kat dorang....huhmm...

nak bagi MIL jaga???
huhmm....agak susah..coz aku kerja kat gombak n rumah MIL kat Desa Pandan..
xkan lah aku nak patah2 balik lak kan...
lain la kalau aku kerja kat KL...
lagi pun Raees dia pun macam kurang sikit lah bila stay sana...

hari Ahad hari tu..aku singgah umah MIL bawak Raees..
time kat sana..ayah call bagitau dia masuk ward..
so aku tinggalkan lah Raees kejap dengan MIL..
apa yang jadi???
Raees menangis...nak ikot aku..
siap angkat tangan mintak aku dukung lagi...
dia xleh tengok aku dah pakai tudung..dia tau aku nak jalan...
terpaksa tinggalkan Raees walau rasa berat hati..huhu..
yelah gi hospital elok lah xyh bwk budak kecik kan..
sampai aku dah keluar rumah Raees menangis..
huhuhu...sedih la pulak...
nampak sangat Raees xleh nk pisah dengan aku... :(

Masa nak ambil dia balik pun...
dia tengok je aku diri kat depan pintu..terus meronta sambil merengek..mintak dukung..
bila dah dukung..MIL nak ambil dia balik..dia xnak..pandai toleh tempat lain...
takut kena tinggal lagi la tu..hehehe....

Dia dah besar..dah kenal orang kan...
kalau papa dia xde xpe lagi..jangan mama dia xde...
lagi pun masa antara papa n Raees xlama...berbanding dengan masa Raees dengan aku..
yelah..papanya kerja xtentu masa...kadang2 balik..kadang2 xbalik coz kena standby...
balik pun kadang2 dah malam..Raees dah tidur..bila siang dapat main kejap je..
huhm..nak wat camne kan Raees..dah kerja papa macam tu...
x boleh nk fully ada masa dengan awak...
time off je la papa leh teman awk...tu pun seminggu sekali..huhuhu....

bantal busyuk tu asik berkepit je...hehehe....




8 comments:

With Julia said...

Kuat betul semangat aeen...good job mommy...anak2 penguat semangat kita... :)

Aeen said...

@Ju:thanks ju...kena la kuatkan semangat kan..ada ank lagi kuat..hehe..

Aty_Fared said...

Yer ar...anak aty pon lbh rapat ngn kuarge aty berbanding kuarge mertua..

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

Raees makin manja sb nak ada adik.. jadi ibu yg selalu ditinggalkan pun berat rasa nya.nsb baik ain duk ngan parents, ada lah kawan

Aeen said...

@aty: sebab kluarga mertua jarang jumpa..walaupun seminggu sekali..dia tetap xberapa nak sangat dok sana..

@yana:tau xpe yana..mmg terlebih manja..hehe

hayati hashim said...

manja! macam aisy macam kededekssss.
dah pandai pilih pilih orang, tapi most of the times, mommy menang tanpa bertanding!!

Siti Nursyamimi said...

anak mimi pun jarang dpt spend time ngan papa dia..kesian plak..kdg2 ada mse merengek2 rindukan papa dia..

Cik Puan Rara said...

ada bantal busuk sgt comels =)