Followers

Thursday, March 7, 2013

Perkembangan Raees nak masuk 6 bulan nie..








Sekejap je nak masuk 6 bulan dah anak bujang aku nie..
next week 12 hb nak gi cucuk....
rasa cam baru je lagi bawak dia gi cucuk 5 bulan...pas 2 dah nak kene bawak cucuk 6 bulan lak...
ahhh..cepatnya masa berlalu.....

perkembangan Raees nak masuk 6 bulan nie..
Menyiarap?? - dia boleh menyiarap..tapi malas nak menyiarap sendiri...bila kite menyiarapkan..sekejap je..lepas tu dy terlentang balik...kdg2 tu tengah menyiarap nanges suruh angkat...

Merangkak?? - oh..belum nampak lagi tanda2 Raees nak merangkak..camne lah nak merangkak..myiarap pun dia malas...puas lah bagi menyiarap n nak tengok dia angkat2 bontot ke nk merangkak..tapi..xde lagi..
mungkin belum masa lagi Raees nak merangkak kot...xpe lah..aku xkesah if Raees lambat merangkak..
walaupun tengok anak orang lain yg ada tu 5 bulan dah merangkak..tapi..xpelah...perkembangan anak masing2 lain2 kan..:)

habis tu kalau x menyiarap x merangkak..apa yang Raees leh buat???
dia suka berdiri...suka berdiri n paut la tangan tu pegang sofa ke meja ke...
pas tu suka duduk ...means bukan la dia boleh duduk sendiri...duduk sambil kita kene pegang dy lah...

bila letak dy kat playgym.boleh la tahan lama sikit nak main...
tapi kalau dok dalam walker..

aiyooo..papa edit gambar saya lah...jadi pink bibir n jari2 saya..hehe..

xlama bertahan...huhuh...ada masa je lama gak dy dok dalam tu...2 pun kalau dia macam x sedar yg sebenarnye dy dah lama duduk..hehehe..

paling ketara sekali perkembangan Raees...dia dah pandai merengek bila x dapat sesuatu..pas 2 merajuk...
kalau lambat bagi makan...mula la dia meraung...sebab dia dah nampak makanan dia ada depan mata..tapi xsuap lagi..2 dia mengamuk..pas 2 bila bagi makan..dia xnak..merajuk..kene pujuk baru lah nak makan..
adoyaii anak..ikot perangai sapa lah merajuk nie..hhehe.

lagi satu perangai Raees nie...
Once kite dah bawah dia keluar depan rumah nak ambil angin..
jangan harap lah nak masuk rumah balik...
mengamok kau dia...padahal dok depan pintu je ni..kite pusing nk masuk dalam rumah..
dia dah star enjin..tolak2 badan sambil pusing nk menghala ke luar rumah...
memang payah Raees nak masuk rumah...dia suka dok luar jalan2..
walaupun dah keluar lama gi jalan mana2..balik je rumah..masuk je dia merengek balik..
adoiii..mampus la mama macam nie..kene buat khemah agaknye kat luar tu Raees...

lagi 1...Raees paling suka....

x tahan tengok muka dia...geram jee lah ...:D


tu dia.....suka sangat naek motor papa dia...suka sangat bertenggek atas moto tu..
macam pandai je kamu nak bawak motor tu Raees...hehe...
kalau tok ayah or papa dia xlarat nak dukung n bawak dia jalan2 kat luar..
dorang letak atas motor nie..lama gak lah dia duduk...pas 2 bila dah letih pegang dia kt atas motor tu..angkat je dia mengamok kau...ade sekali tu..aku nak angkat dia..boleh lak kaki dia tu kepit seat motor tu..pandai lak tu...seboleh2 dia xnak kite angkat dia...lama gak lah mengamoknye bila angkat...tapi bila letak balik atas motor tu..dia senyap....adoyaii Raees ...macam2 ragam la kamu nie....
walaupun letih nak melayan...tapi tu lah yang paling best sekali tengok kerenah anak kan.. :)





8 comments:

Siti Nursyamimi said...

dah nama anak papa kan..mesti r suka naik moto cam papa..hehehe..
bab suka duk luar umah n mengamuk bila xdpt sswatu tu mmg sebijik cam yaya..anak manja katakan..hehehe..

Aeen said...

@mimi: tau xpe..anak papa sangat...hehe...manja memang manja...heheh...

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

hahaha..ikut mama papa lah suka berjalan.

Cik Puan Rara said...

amboi pandainya dia.nk keluar je eh.hehehe.nt dh dpt kaki leh bejalan ajak ibuu eh.heee

SweetLikeWhat said...

amboihh dah pandai naek moto..lepas ni paksa mama bawak jalan2 naik moto pulak..hihihi

Aeen said...

@yana:tau xpe...ikot mama n papa dy nie..hehehe..

@rara:tau xpe rara...nk keluar jalan je..da dpt kaki nant xtau la cmne..haih...hehe..

@anez:mama xreti bawak moto..bawak kete boleh la..hehe..

With Julia said...

wahhh suka naik moto papa eh...heheh leh Qaiser join sekali...suka ye raees jenjalan sampai nk masuk rumah x bg mama masuk hehhehe so cleverrr :D

Wawa Yusoff said...

mata menawan sungguh..!