Followers

Wednesday, March 20, 2013

Period delay..errrkk




Dah sebulan lebih nak masuk 2 bulan aku x period2 lagi nie..
waduhhhhh.....
risau?? ermm ada lah sikit2....
pregnant ke??? erkk...x kot...ntah...x check pun..
n rasanya x mungkin la pregnant kot...
sebab aku n husband memang planning pun...
tunggu Raees dah boleh jalan..dah umur 2 tahun..baru leh pregnant lagi...

ataupun period delay ni mungkin sebab hormon x stabil kot kan2...:)
boleh jadi jugak kan..yelah mungkin sebab aku ada stress...

bila aku cerita dengan ibu aku yang aku lambat period..hmm..macam biase lah dia akan cakap..dah ada isi kot..huhuhu...aku cakap x mungkin..puas dia suruh aku wat test..aku x buat2 pun....

aku ada jugak kadang2 tu rasa sakit perut...pening kepala tu..kerap gak lah...
pas tu emo sikit..so aku rasa benda tu normal bila nak datang period..
tapi x period2 la jugak.....
masa awal2 x period tu..aku cerita dengan husband..dia kata..xpelah..mungkin lewat..
lepas tu malam tadi...nak tido..tekak aku rasa loya...rasa nak muntah...
aku gtau dia..pas 2 dia cakap..eh kenapa lama sangat aku x priod..dia lak risau..
dah la petang sebelum tu aku ada mesej kat dia..yang aku teringin nak makan chicken chop kat dagang avenue tu...dia pun jadi pelik..kenapa tiba2 lak aku teringin...
huhuh..

pagi tadi tengah siap2 nak gi kerja...tiba2 tekak aku loya lagi...
rasa nak muntah...terus gi toilet...baru lah muntah...
muntah kosong je...xde apa pun...tekak jadi tawar...
nak kata x makan malam tadi..aku makan...

huhmm...perlu ke aku wat pregnancy test ha??
atau mungkin nak tunggu genap 2 bulan x period baru aku wat test??
tapi aku sendiri rasa yang aku x pregnant..cuma lewat datang period sahaja...
huhmmmmmmmmmmmmmm.....


13 comments:

Siti Nursyamimi said...

agak curious di ctu..hehe..
p lah wat upt ain..
mana tau kan rezeki Allah datang lagi..:)

Asz Miza said...

hohohoh..kalau da rezeki..:D

tak pun sbb da lama xdtg ke tu yg loya semacam..

e k i n ♥ y u s r i said...

aeen dah period ea lepas bersalin hr tue?
ekin lom period2 lg
dah 9 bln nie

dah 3 kali check pregnant
hihihhi

SweetLikeWhat said...

kalau dah ade rezeki tu ape salahnye..raees pun syok ade kawan..hihi

ctmah said...

check la ain.mana tau mmg rezeki u ke.hihih!

StrewberiManis =) said...

Senyum2 aku baca post ni
Hikkkhikk

Cek la aeen, kot ada rezeki, alhamdulillah ;)

Nnt jgn lupe bgtau result dia eh, hikkk

With Julia said...

Betol ckp kawan2 kt ats tuh aeen...cep lah upt...x rugi pun...yg ptg segala kekusutan ada penyelesaianya...myb mainan hormon stress buleh jadi...kalo rezeki apa salah yer aeen...kita rancang tp Allah tentukan :)

Zuraidah Butang said...

sy pun delay jugak dah 2 minggu..buat negetive..hahah bukan rezeki lgk kot...tp u buat la..mane tau ade isi..

Aeen said...

@mimi: heheh..curious kan...InsyaAllah...nk kene wat la gak kot..

@AszMiza: tu la..mungkin sbb lama dah xdtg tu yg loya..mane tau..kot2 lps ni priod lak kn..

@ekin: ain 3 bulan lps bersalin dah priod ekin..wah..da smp 3x check ek..ain lom check2 lg nie...huhuh..

@anez:hahaha..insyaAllah..ada rezeki..kite terima..kalau xde xpe..usha lagi kan..heh..

@ctmah: heheeh...nk kene check jgk nie..

@anne:hahaha..ko ni anne..senyum2 lak kan...huhu..tu la rasanya memang aku kene check jgk kn..

@julia:huhuhu...rasanya mmg kne chck gk kn julia..tu lah..nk check tp mcm malas je...hati kuat kata belum ada pape lagi..huhuh..

@zuraida:hehe..xpe..still leh try lagi kn..jgn putus asa..mesti kena usha mencuba kan2...hehe..kne check la kan..tp x check pun dah ada isi gk ni..isi lemak..heehh..

CikNaa said...

2bulan????
better la pg check dear..
ciknaa lewat 2mggu je pn dh lekat..
itu pun planning kengkonon nye.. kuasa Allah, klu dh Dia nk bg rezeki kan? good luck.. klu betul ada, terima dgn hati terbuka mcm ciknaa, mommy cha & bonda daaliyaa :)

izyan al-za'im said...

aeen 3 bln da period eh. yan x period2 lg since bersalin. 6 bln da. x penah check pon. hhehe.

Cik Puan Rara said...

aeen,selalu kalo fully bf mmg lewat.hmm g test.xpe.tgk dulu.

Aeen said...

@izyan: aah 3 bulan dah priod....heheh...x check ek..gi la check mane tau lekat..

@rara: ain x fully bf pun rara...sampai 2 bulan je bf...huhu..da buat test dah..:)