Followers

Thursday, March 21, 2013

Raees bakal jadi abang????





Semalam aku ada update entry pasal aku delay period....
ramai yang comment suruh aku buat UPT...
yelah..kena jugak lah buat...
kalau x..asek pikir je nape lambat period kan...
so kalau dah buat test..senang nak tau....

So balik keje semalam aku singgah gi Watson beli pregnant test..
beli 2 lagi tu..hehe...ala beli yg 5 hengget je...
ikotkan nak buat test besok paginya..(hari ni lah) tapi dah xsabar sangat...
aku pun buat lah malam tadi time nak mandi...
bila dah drop kan titisan tu..kan kene biarkan 5 minit kan...
pas aku biarkan je lah...sementara tunggu result kuar aku sempat lah mandi dlu...
bila aku tengok test tu..x gerak2 pn..eh silap letak ke..
so aku pn tunggu je la lagi...sambung mandi lagi...
lepas tu tengok lagi test...
dah nampak dah line dia dah kuar...
nak tau 1 line ke 2 line yang keluar...?

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>


Whattttt????? 2 line...
tekejut beruk la aku..menjerit kat dalam toilet...
dalam keadaan basah2 aku kuar toilet terus cari ibu aku...
aku menjerit...sambil menangis sekali..
bejurai2 air mata aku.....
aku cam x caya je lah...betul ke nie...

terus aku call husband yang tengah kerja..
bila aku gitau dia..dia pun tekejut gak...
macam mana leh pregnant..padahal setiap kali kiteorang bersama...husband pakai safety kot (kondom)
huhuh..kondom bocor kot..hahahahaa......
atau mungkin kejadiannya tanpa disedari...huhuhu....

sian husband..sampai dia xleh buat kerja..blur2..kejap2 call aku..cakap x caya..betul ke..
aku sendiri pun x caya....
terus tengok muka Raees tengah tidur..
aduhaiii..kesiannya awak Raees...dah nak jadi abang dah...
lately ni husband pun ada cakap..Raees kerap sangat masukkan jari kaki kat dalam mulut...
huhuh..kan orang dulu2 cakap..kalau anak kite masukkan jari kaki dalam mulut..tandanya nak dapat adik..
betul la tu kot kan...

So untuk lebih kepastian...aku pun buat lagi test pagi tadi...sebelum nak gi kerja...
result yang kedua pulak..


Waaaa...lagi terang lahh....confirm lah ni kot....
aku kejut husband yang tengah tidur..bagitau dia..aah la confirm ada 2 line..
boleh lak dia sambung tidur balik...xlarat nak bukak mata...duuhhh..

So pagi tadi aku masuk kerja lambat sikit...
aku gi klinik dulu untuk check..
actually segan n takut sebenarnya nak jumpa doktor..takot doktor marah...
tapi sangkaan aku x...doktor ketawa je...
dia kata rezeki..:)
doktor pun buat scan...
yess..confirm...kantung dah nampak...
check2..aku sekarang pregnant baru 6 minggu..
doktor kata kantung sihat..ok..
EDD aku insyaAllah...10/ November/2013..
waaaaa...November???rasa macam x lama je lagi kot kan...huhuh.....

Apa2 pun aku amat2 bersyukur kehadrat Ilahi..kerana kurniakan aku zuriat lagi...Alhamdulilah...
terharu sesangat sebenarnya..xsangka secepat ini Raees nak dapat adik...
x kesah lah apa orang nak cakap..anak baru 6 bulan..mak dah pregnant lagi..
anak nanti kurang kasih sayang la..apa lah...

Aku x kesah apa orang cakap...tau lah macam mana aku nak didik anak aku...
nak beri secukupnya kasih sayang kat anak n bakal anak aku...
Rezeki Allah nak bagi..kena terima dengan hati yang terbuka....
Kehadiran zuriat ke dua nie pun adalah rezeki juga buat suamiku yang baru saja dapat kenaikan gaji..
Alhamdulilah...syukur sangat2 x terhingga...

Apa yang aku pinta..doakan aku n kandungan aku yang kedua ni sihat sentiasa....
dan dipermudahkan urusannya....

Buat anak mama Raees...mama sayang kamu sangat2...walaupun kamu bakal jadi abang...
mama tetap berikan kamu penuh kasih sayang...:)
(aduuh..tiba2 touching lak nie..)
I love you my son...



37 comments:

StrewberiManis =) said...

Tahniah aeen, aku dah agak dah ;)

Wawa Yusoff said...

ya Allah.... bestnye... Alhamdulillah.. Tak putus rezeki Allah untuk awak dan keluarga :)

SweetLikeWhat said...

alhamdulillah..tahniah ye aeen..jaga diri bebaek tau..

tumpang gembira ;)

Asz Miza said...

Alhamdulillah Ain. Rezeki Allah nak bagi. :) Kalau i memang kena maki la dengan doc sebab czer..hahaha. :D

izyan al-za'im said...

congrats mama raees :D

Ezza Z said...

Congrat's aeen.
Mesti harap gegirl plak kali ni kan?

Ayu azmir said...

tahniah... seronoknya...

CikNaa said...

congrate aen.. dh rase mse bace entry smlm.. tapi ape-ape pun doakan yg terbaik utk kamu.. take care & enjoy ur 2nd pregnancy same with us :)

mariahyunos said...

salam kenalan aeen, sya suka baca perkembangan blog aeen ni dr dak raes blum lahir lagi tp x perna tinggal komen.. Tp d entri kali ne membuak2 perasaan sya nak komen. Syukur atas rezeki yg Allah bagi ne kan, raes pun da 6 bulan ok lah tu. Time sya pula termegandung 9 week di mana anak pertama sya baru berusia 3 bulan. Perasaan sya time tu Tuhan je yg tahu, gembira ada sikit paling banyak takut dan susah hati. Nangis air mata berjurai brapa hari. Kalau suami sya memang nak sangat bakal baby tu tapi d sebabkan keadaan sya yg sangat x mengizinkan dan keizinan suami yg terpaksa sya gugurkan kandungan tu. Semoga Allah ampunkan segala dosa2 sya... :'(

Siti Nursyamimi said...

tahniah ain..Allah murahkan lagi rezeki ain n hubby.. klu dapat gugurl plak mst cun kan..:)

Aeen said...

@anne:hehe..thanks anne..agak kau tu betul lah...hehe..

@wawa:Alhamdulilah wawa...rezeki Allah berikan..syukur sesangat..:)

@anez: thanks anez...ok..i'll t8cre..

@Asz Miza: tu lah..Alhamdulilah sangat2...hehe..aeen agknye kalau dlu czer kene mrh la jugk..hehe..

@izyan:thank kiu izyan..:D

@ezza: thank kiu ezza...hopefully girl la..dpat sepasang...tapi kalau dpt lelaki pun xpe jugak..:)

Aeen said...

@Ayu azmir: thank kiu ayu..:)

@ciknaa: thank kiu ciknaa..i'll t8cre myself..heheh..same la kite ek..hehe..

@mariahyunos:wahh..terharu lak saya..thanks mariah coz sudi baca blog saya yang x seberapa nie..ikotkan kami suami isteri x ready lagi...tapi ini rezeki Allah bagi..kami terima..insyaAllah mariah..semoga Allah ampunkan dosa2 awk..

@mimi:thanks mimi..Alhamdulilah...rezeki Allah nak beri lagi..tu lah..dapat girl2 da sepasang dah..hehe

e k i n ♥ y u s r i said...

waa....
tahniah
raees ank jd abg dah
yeay
rezeki tue,xpe
papa dah nek gaji
hihihi

Misz Pinkie Winkie said...

alhamdulillah..seronoknyaa..
jaga kesihatan yerk..a'ah tak lama jerk lagie november tue..
mana barut, bedung raees, baju boleh lah bagi adik pakai....sbb rasanya masih baru lagie ;)

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

Hebat Ain Hebat ! hehehee.. Abang Raees :) take care

With Julia said...

I'm so happy with u aeen! Alhamdulilahhh syukur ke hadrat Allah...happy sgt2 raees nk dpt adik...jgn hiraukan apa org sibuk nak mengata ke apa ke...janji ini adalah rezeki dari Allah aeen...org lain punya susah nak dpt anak tau tggu bertahun2...janji sihat cukup buat mama aeen gembira...nanti kena buat kenduri kesyukuran nih panggil umi Qaiser pi...yeyyy leh buat buku merah lagi best2...sonok tau preggy... :) due date bulan 11 eh? moga semua sihat aeen

Zuraidah Butang said...

wah Alhamdulillah...beshnye..

u ade tanda2 pregnant kan..breast sakit sume tu..

doa kan sy jgk pregnant...period dah lewat..tp cek stil negetive..sedey

Nurul Aziz said...

Tahniah!! peduli apa orang cakap..

Cik Puan Rara said...

mst aeen nangis masa buat entry ni kan,rara baca pon sedih.sedih sbb rara paham,aeen mst mcm xsedia ag kan.pape pon nk buat cane,dh rezeki kan.aeen jaga diri dan kesihatan eh.

malynd_anggun said...

alamak..i pakai safety gakk...dah lama gile x period (mmg period tak teratur pun laaa)..tp bile bace ur post..ttbe takot..huuuuu...nak kene cek jugak ke??? hehe

Aeen said...

@ekin:terima kasih ekin...tu lah nk jd abg dah dia..Alhamdulilah..rezeki..rezeki papa dia naik gaji jugak..:)

@Misz Pinkie Winkie: Alhamdulilah..yup..aeen akn jge kesihatan..2 lah xlame je lg November..aah..semua barang raees boleh bg adik dia pakai nanti...xyh pening2 pale nk pikir beli byk2 bju lg..hehe..

@yana:hahahaah....hebat ek..adoyaii...

@julia: thanks my dear ju...Alhamdulilah..rezeki...2 lah yg penting sihat...hehe..nk buat buku pink yg letih tu..adooiii...aah due date bln 11..rasa cepat je kan..

@zuraidah: i breast x sakit pn..cuma pening2 pale n muntah pn sekali je...
xpriod lagi ek..xpe..try je wat test lg..mungkin ada..tp belum clear lagi..insyaAllah..:)

@Nurul Aziz:thanks nurul..yup..pedulikan je org nk ckp ape..huhu..

@rara: mmg nanges pn rara...mmg xsedia lagi nie.tp dah rezeki...kite kena terima gak..

@malynd_anggun:hahaha..safety pn xbrapa selamat jugak..cuba la try cek..kot2 lekat kan.hehe

Ros Anis Rusli said...

tahniahhhhhh!!! ya allah..suka sgt bc entry psl peknen kedua nih..anis pun tingin nk peknen lg..rindu sgt2..tp ikut planing taun dpn baru leh peknen..huhu..tp kalo allah nk bg anis bsyukur..anak kan rezeki..jg kandungan leklok!!!

Aeen said...

@Anis:trima kasih....heheh...tu lah..kalo ikotkan taun dpn nk pregnant..tp dah rezeki Allah..kene trima n bsyukur...ok..i'll t8cre..:)

puansazusarin said...

Tahniah aeen..yea yeaaa raees nk jd abg long...heeee

dela said...

tahniah!

Aeen said...

@puansazusarin:hehe..trima kasih...tu lah nk jd abg long da si kecik tu..:)

@delah:trima kasih...:)

aTieYusof Family said...

Tahniah ya...
suka nya baca n3 ni..
sy pun dok menanti juga..tapi blm ada rezeki...
take care...:)

Aeen said...

@atieYusof: terima kasih.....hehe..insyaAllah...rezeki tu pasti ada..:)

jaja_NorLiza said...

alhamdullillah...rezeki dr allah...tahniah Aeen..akak tumpang happy...jgn peduli ape org ckp...yg penting jg kesihatan..
eeerrrr...bila akak join da club ni..
masih xde rezeki... ;-(

BUNDA a.k.a KN said...

assalam,

salam ukhuwah dari bunda..
Alhamdulillah..rezqi...

Aeen said...

@jaja:Alhamdulilah..trima kasih kak..2 lah..kalau org ckp pn wt xtau je nie..heheh...insyaAllah..mana tau lepas ni rezeki akak lak join da club..:)

@Bunda: wsalam bunda, Alhamdulilah..rezeki Allah yang amat bernilai..:)

Aine Ainun said...

Tahniah...rezeki namnya...=)

Aeen said...

@Aine:Alhamdulilah....trima kasih..:)

Mommy_Cha said...

tahniah aeen. pls come & join the club hihihihi :)

Aeen said...

@Mommy_cha: thank kiu mommy cha..hehehe..:)

Elya Roza said...

hehehhe..tahniah sis...rezekiii

Ryn said...

da lame x jenguk sini...tgj2 raees nak nk jadi abg dah...bace n3 aeen..riny pulak yg takut.....rezeki tu aeen...take care dear..:)