Followers

Wednesday, February 20, 2013

Salah mama...huhuh.. :(






Entry ni kire sambungan entry semalam kisah susu n botol susu Raees.
Lepas je Raees tukar susu dari Anmum ke Frisolac..
Seminggu minum Frisolac, Raees poo poo 2-3x sehari..
najis pun xkeras normal..sekali membuang memang banyak...
dia pun xde meragam pun...

Lepas je susu Frisolac dy tu habis..aku try la guna balik susu Anmum..sebab susu tu still ade balance lagi setengah tin..sayang nak buang..
Raees still minum gak susu tu..cuma x habis je lah..
tapi aku perasan..bila dia minum balik Anmum..dy x membuang 2 hari..
n 2 hari tu jugak la..tiap2 malam dy merengek..maybe sakit perut kot..
meneran nk buang..tapi x keluar pun...
bau je lebih..tp najisnye x kuar..
kesian tengok dia sampai merah2 muka meneran..bila kuar je najis..xbanyak..seketul..keras..
adoii..siannye lah kamu Raees...silap mama lah tukarkan balik susu tu...
sebelum ni dy minum Anmum poo poo dy ok...xde masalah...tapi bila dah bagi susu baru..lepas tu tukar balik susu lama..jadi keras  najisnye..

dah tengok dia susah nak poo poo..aku pun beli lah Frisolac balik..
bila minum Frisolac balik.Alhamdulilah..hari2 dia membuang..n najis dia x keras...
so lepas nie aku akan continue bagi Raees susu Frisolac..sampailah agak2 dia dah jemu...hehe...

Maafkan mama yeh Raees..buat kamu terseksa nak membuang sebab mama tukarkan balik susu...
huhuh..rasa menyesal sangat... :(



9 comments:

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

mungkin lebih serasi dengan Frisolac tu, takpelah berkorban demi anak kesian plak tgok dia berak keras kan..

Puan Ira said...

aeen anmum mmg kebanyakan budak x tahan...umairah dulu bg anmum susah nak berak pastu kembung..last2 ira bg dumex..alhamdulillah samapai skrg menggunakannya

Aeen said...

@yana:yelah..mungkin sekarang dy serasi ngn susu baru nie...tu lah..kesian tengok dia berak keras...huhu..

@ira:ade jgk bace psal Anmum ni baby susah nk berak..tp sebelum ni Raees minum ok je...baru2 ni lak bila minum balik jadi keras lak..

Cik Puan Rara said...

anak rara pon minum anmum keras.sampai g klinik taw.

aeen,poopoo raees kalo berak hari 2 kaler apa? kuning ke? rara x tau nk bg apa kat princess.sian dye.berak still ag berlendir.frisolac ok eh?

Hafizah said...

salam..samela..bg baby mnm anmum die berak keras gak..pdhl xde makan solid pn time tu..tp anmum kan krg gula.. tu yg beli tu..hmm..

SweetLikeWhat said...

memang kesian tgk baby susah nak berak..huhu
petuanye masa die nak meneran tuh, kayuhkan dua2 kaki die macam kayuh basikal..insyaAllah..;)

Aeen said...

@rara:dy berak kaler kuning...xkeras xbelendir...ok lah..normal..tapi sekali berak..berlambak..habis montot dy..hehe..cube try bagi frisolac..mane tau ok...

@haifzah:sbb Anmum kurang gula la kite guna balik..tapi dah keras sangat beraknye..terpaksa la tukar..

Aty_Fared said...

Kalau da serasi tu tak yah tukar2...aty pon risau kalau anak sembelit nih..kesian tngk die meneran kan...

Aeen said...

@anez: tau xpe..mmg kesian...ade gak gune petua cam 2...kayuhkan kaki dy...

@aty:2 lah.lpsni xtukar dah la..dah ok dah minum susu nie...mmg kesian nk neran..sedangkan kite pun kalo sembelit pun seksa ..ni kan plak dak kecik..huhu