Followers

Monday, January 7, 2013

2nd time Raees kena tinggal dengan MIL..huhu




fuuuh..ngantoknya laaaa.....hari ni aku sampai office awal sangat....8.30am da sampai...biasanya lg 5 minit kul 9 baru la aku terhegeh2 nk swap card...sampai kul 8.30 pun bkn leh masuk opis pun...pintu opis x bukak lagi.

kenapa aku datang awal??sebabnya malam tadi aku tidur rumah MIL kat Desa Pandan..
so aku gerak dari sana kul 8 pagi....naseb la jalan nk menghala ke Batu Caves x jem...xde la rushing sgt nk kuar gi kerja...
Hari ni 1 hari MIL jaga Raees...lagipun husband x kerja dat y malam tadi stay kat rumah MIL..
haih..berat je hati nk gi kerja bila tengok Raees tadi...yela..xbiasa tinggalkan Raees dengan MIL...
harap2 Raees ok n x meragam lah....2nd time tinggalkan Raees kat MIL waktu aku kerja...

Raees kalo kat rumah MIL satu je masalah dia..susah nak tidur...dia tidur berbuai..memang susah kalau nak tidur letak atas tilam je...biasa dia tidur kat rumah guna buai elektrik..rumah MIL buai biasa je...
kalau buai tu stop dia bangun la...Raees nak kena berhenjut je la buai..baru dia tidur lama...
kalau x..tidur x smpai 1 jam dah bangun....
tapi yg peliknya..kalau malam tu..boleh je dia tidur letak atas tilam..lama gak sampai ke pagi...
siang je dia mengada-ngada sikit...huh...

Bila Raees dok rumah MIL nie..memang x tidur sangat lah dia...nenek mama n tok baba dia asek main2 ngan dia je lah....hehe...

*xsabar nak balik kerja....nak jumpa Raees.....:)


9 comments:

Ayu azmir said...

singgah sini... salam isnin...

With Julia said...

Oh tinggal ngan Mil ain eh...pandai raees malam2 pandai tidur ats katil tanpa buai...good boy! Cuma siang tuh mesti raees nk perhatian sbb tuh susah nk tidur...mesti mommy aeen x sabar nak balik kan tgk raees...;)

Aeen said...

@ayu Azmir: salam isnin jugak...:)

@julia:aah....tinggalkan sehari je....mlm kang bawak balik..hehe...

StrewberiManis =) said...

mesti ko rasa lain kan sbb dah biasa tinggalkan dekat Gombak
hehe

xpe, anak ok je kot, Omaknye yg slalu dok tringat2 anak ok ke x ni, kehhh kehhh

fifi tiez said...

anak i, petang mengada sikit.nak tido bdukung..tapi i tak kisah.sebab seharian tak pegang dia kan? hehe..

Aeen said...

@anne: mmg la..rase lain sgt kot...yela..beza mak sendiri jge ngn mak mentua jage...masing2 ade cara masing2 nk jge cmne kan..huhu...

@fifi:ok lah tu nk bdukung..dpt gak pegang dia..nie kdg2 xdpt..huhu..

Wawa said...

same dengan naila...kalau malam, payah nau nak bangun...hihihi...tp bagus la tak ngaco mama daddy die...:p

Wawa said...

same dengan naila...kalau malam, payah nau nak bangun...hihihi...tp bagus la tak ngaco mama daddy die...:p

Aeen said...

@wawa:hahaha..tu la pasal kan...xde la mlm2 dy kaco mama n dady dy kn..hehe..