Followers

Wednesday, December 19, 2012

Raees oh Raees....




Weeeeee...xsabarnya nak tunggu esok....esok husband balik yeayyy..
dah seminggu koo husband xde coz kursus kat pulapor...huh..
dah lah last minute kena panggil attend kursus..time tu lak dia tengah cuti pjg...
agak2 lepas kursus leh sambung balik cuti x??uhuhu.....

Dugaan giler bila husband xde nie...yelah time tu lah si Raees ni nak demam...
1st day time papa dia pergi lak tu...huhu..
merengek siang malam....dia demam sebab kena inject tiga bulan khamis lepas..
silap aku gak..patotnye lepas kena inject tu terus lah bagi ubat demam...tapi aku x bagi..
dah demam baru aku bagi dia...sian anak aku nie...
tidur nak kena kepit je dia...bila siang aku bogelkan dia...tinggalkan pampers jer..
bagi keluar peluh...baru dia lega sikit...
time demam ni nak tengok dia senyum or ketawa pun susah...



Baik jer demam macam2 hal dia buat...sekarang nie dia dah kenal orang...orang yg x kenal bila dukong dia..dia nanges or merengek2...huh..seminggu papa dia xde aku takot gak dia xkenal papa dia kan..hehe..so hari2 lah suruh cik joe webcam ngn anak dia..bukan main suka dia bila dapat tengok papa dia..gelak2..sembang2....aku lak rase touching tengok..heh...
bertambah kuat minum susu skg nie...1 botol sekali gus je dia habiskan..(owh yea..Raees minum FM dah x BF dah..huhuhuh....sedehnye..)
pandai gelak mengekek ngekek..kalau geletek dia pndai gelak kuat2...comey sangat....:)

Bila tidur dalam buai..dia nak orang mesti ada depan dia...pantang kalau kita tinggalkan  dia..dia berbunyik..
bila kite dok depan buai baru dia diam...pas 2 kalau nak tidur..kena nyanyi dulu baru dia lelap...adoi lah anak..kena berdongdang sayang lak ek...
nak buai pun dia pilih orang gak...kalau mama dia buai..dia merengek...xnak..kalau nenek dia yg buai..nenek dia baru je duduk automatik dia diam...argggghh...
mandikan pun cam tu gak...dia kenal agaknya tangan yg selalu mandikan dia...
bila aku mandikan dia meronta2 dalam air tu nanges...nenek dia mandikan pandai lak tu senyap..sengeh2..heee.rasa nak cubit2 je tau...
apa nie Raees mama buat semua awk xnak...tapi kadang2 aku buat xtau gak..aku mandikan jer..yelah..
nanti sampai bila nak nenek dia mandikan ..payah lah ..
tapi pandai lak bila aku pakaikan baju pandai lah dia senyap...suka...cuma dia xsuka lambat2 siapkan dia..
kena cepat2..kalau x..mengamok..



Suka tidur berbedung...haih..time baru sebulan dua dulu xsuka lak dibedung..dah masuk 3 bulan nie suka pulak dia...kalau x berbedung dia gelisah..xpun tidur kejap jer...kena bedung baru tidur lama....

Sejak papa dia gi kursus nie dia kurang tidur siang...tidur sejam je pas tu bangun..
mak aku kate Raees rindu papa..yeke cam 2??hehe..
yela jugak kot..sebab selalunya time2 tengah hari tu if papa dia ada ..selalau main2 ngan dia..nie tengah hari xde siapa nak ajak main...kalau nenek n atok dia x sibuk..rajin la melayan Raees...

Haih la Raees..makin bijak awak sekarang...Semoga awak membesar dengan baik yeh nak..
cayang Raees ketat-ketat....



Oh yea..majlis cukur jambul Raees dah selamat diadakan pada hari Rabu lepas 12/12/12..Alhamdulilah..majlis berjalan dengan lancar...I'll update soon...


12 comments:

Siti Nursyamimi said...

itulah perangai baby ni 1001 macam kan..kdg2 nakal kdg2 wat kita geram pn ada..baby mmg cepat mesra ngan org yg slalu jaga dia..cam anak mimi pn rapat ngan nenek dia..nak tdo je mst nak nenek dia dodoikan..hehe..

Wawa said...

ya Allah comeynye Raeess yg kat gambar bawah tu...geram nengok!

Aeen said...

@mimi: aah kan...mcm2 ragam baby nie...tu lah..rapat tu boleh rapat..tp xnk la smp dengan mama dia..dia xnak..huhuh...

@wawa:heheh...ain pun suka tengok pic Raees yg bwh tu..heh..

Asz Miza said...

next week anak i plak nk kna jab..ooo takutnya kalau dia demam..last week dia da demam2 sikit..org kata klo xnk demam bagi syr panadol before g inject tu..insyaallah la xdemam..xtau la betul ke tak..hehehe..bestnya raees da start gelak2..anak i ni snyum pn jarang2..hehehe

With Julia said...

ohh lepas inject je kena kasi ubat demam eh...tp ju pi pusrawi dia kata kalau demam je baru bg ubat demam tuh kt baby...kalo x demam jgn kasik...lain2 kan setiap klinik...wahh raees dh pndai berwebcam ngan papa dia ye...alhamdulilahh pandai dia kenai dah ibu adn ayah dia...tang mengamuk lambat siapkan dia mmg sama cm si qaiser tau aeen...kalo tang mandi sukaaa...siap hentak2 kaki dlm air hahhaha

Aeen said...

@Asz: hehe..xpe nanti da besar sikit rajin la dy senyum...hehe..

@Julia:aah..lain klinik lain pandangannye..mmg pndai berwebcam dy julia..tau2 je dy tgk papa dy kt dalam tu....bdk kecik pn tau nak cepat2 kan..xleh lambat2..hehe

Ayu azmir said...

siannya tengok gambar mase die demam...

Liyana said...

Comelnye raees...geram tgk die..

Aeen said...

@ayu:huhuh..mmg kesian...lg sedih bile tgk dy demam..

@liyana:hehehe..:)

StrewberiManis =) said...

raees dah bammbammmm YEAYYYYYY :)

~ NANA ~ said...

alahaii comelnya raees..mcm2 perangai cute kn baby ni? hihi...

farish lagi la, sebulan skali je dpt jmpa papa dia..jgn x knl papa sudah la kn? hihi

Aeen said...

@Anne:hehehe.....geleber je pipi dia anne..hehe..

@nana:aah tau xpe..mcm2 prangai baby nie...ala yeke..sebulan sekali je ek..huhu..xpe2..hari2 tunjukkan dia gambar papa dia ek..:)