Followers

Monday, December 24, 2012

Meragam pulak si kecik ni bila jalan jauh...aduuuuhhh...





Aduuuhh...lemaunya nak gi kerja hari nie......badan rasa penat n letih2...
semalam baru je balik dari Johor coz hantar rombongan anak buah kahwin...
pukul 11.30 pm sampai rumah...
penat ngan letih bukan sebab semalam jer...dari habis kerja hari Jumaat lepas..
balik kerja..terus siap2 packing barang...tidur rumah mak mertua...lepas tu hari Sabtu pagi ...pergi Jalan TAR jap..nak beli tudung untuk pakai masa hantar rombongan nanti...hari Sabtu petang jugak lah kiteorang gerak ke Pontian, Johor...
jalan memang jammed la...dari Bangi ke Nilai...lepas tu dah ok sikit..

Raees dalam kereta mula2 ok lah..dia leh tidur sendiri dalam car seat...pas tu bangun leh main2..
lepas tu dah malam sikit..dia dah start enjin...mengamuk2 xtentu pasal...xnak tidur..bagi susu taknak, sumbat puting x nak...bila nak dukung dodoikan dia...melonjak2..menendang2...aduhaiii...
nak nanges rasanya....aku paksa gak dodoikan dia..lepas tu kena nyanyi2 sikit..selawat..baru dia diam n tidur..sampaikan aku leh cipta lagu khas la buat Raees untuk tidurkan dia..hehe..
bila dia dah tidur..baru letakkan dia atas tilam...ingatkan leh ar dia tidur lama sikit..kejap je tidur x sampai setengah jam dia dah bangun...adooooii...xsempat nak ambil nafas aku nie...
dia teringat kat buai dia kot....tp biasanya dia ok je kalau xde buai..masuk kereta memang dia leh tidur sendiri..tapi xtau lah hari tu sebab apa dia mengamuk2....

sampai  je Pontian pukul 10 lebih..family aku dah sampai sana awal dah...
lepas tu aku cite dengan ibu pasal Raees..ibu kata maybe sebab aku gerak betul2 hari nak senja kot..
yup..memang pun..kiteroang gerak dalam 6.30ptg cam tu....
so far Alhamdulilah...sampai balik KL Raees xde demam2..or nanges2 xtentu pasal...malam tadi balik..dia tidur dalam kereta dari pukul 9 malam..sampai lah pagi tadi baru bangun....kul 1 ngan 5 pagi dia celik nak susu je..lepas tu tidur...

yelah memang nampak bezanya..hari aku nak pergi Johor aku gerak dalam pukul 6.30ptg..balik dari Johor aku gerak dalam pukul 5 ptg..Raees behave sangat...xde mengamuk2 pun...
itu pun sebab ibu n ayah aku follow naik kereta ngan aku...suka lah dia bila nenek n atok ayah dia ada..
pandai lak dia xmengamuk2 ek...huhuh..

Hari ni pulak balik jer kerja...nak ke Pahang pulak..kali ni dengan mama n abah mertuaku...
xtau lah camne Raees nanti...harap2 dia ok lah ....aku risau sebab nak masuk kawasan tempat yang kiteorang nak pergi nie..rumah pak cik husband...rumah dia pedalaman sangat....huhuh...
lagi 1 ni first time Raees ikot sekali nenek n atok belah papa dia gi jalan jauh..
huhmmm....hopefully jugak Raees ok dengan nek mama n tok baba dia nanti..


haih la anak mama ucuk macam nie..harap2 malam ni awak ok lah yeh sayang...
kalau Raees mengamok2 lah nak jalan jauh nie..lepas ni susah la nak bawak dia..kena tunggu dia besar sikit lah...

11 comments:

Wawa said...

dah besar lg susah bawak berjalan kot...rase mcm nak tinggalkan aje...hihihi...

Ayu azmir said...

sokong..... lg da lg susah.... semua benda die nak... huhhu....

Aeen said...

@wawa: tu lah...nak tinggalkan..tp lepas tu rasa sayangnye nak tinggalkan ...hehe...

@ayu:huhuh..tu la pasal...haish..

Siti Nursyamimi said...

maybe Raees bosan kot lama sgt dlm kete..cam yaya aritu mngamuk sakan jgk time blk penang..dah r jammed gler jln..dr penang ke batang kali dia mngamuk..tuhan je tau..hehe..

Aty_Fared said...

Anak aty pon kalau berjalan jauh dan lame dok dlm kereta muler ar die meragam jugak...

CikNaa said...

anak ciknaa kalo time baby mmg meragam kalau keluar senja..huhu. dh besar oke cket :)

e k i n ♥ y u s r i said...

biaselah tue aeen
die berubah tempat

Aeen said...

@mimi:aah la kot maybe dy bosan...budak kan kn leh dok 1 tempat tu lame2...huhu..

@aty:susah la nk bawk gi jln jaoh mcm ni kan..

@ciknaa:tu lah..harap bila dah besar sikit nant x meragam la dia...

@ekin: yelakan dia berubah tempat..tempat dia x biasa tengok...dia mengamok la kan..

Misz Pinkie Winkie said...

mmg kena banyak sabar kalau anak melalak nie...
smalam anak saya faliq pon meragam...kalau tak cukup iman mmg macam2 leh jadik..tapie nasib baik iman tue kuat..pelok2 ciyom2 nyanyie2..tapie pinggang mmg sakit la

Aeen said...

@misz pinkie: tau xpe...kene byk bsabar....kalo jenis yg temper..susah la kalo xleh control kan..huhu..

With Julia said...

pandai mommy aeen cipta lagu tuk raees dodoi dlm kereta...itulah ju pun x test lagi kt Qaiser berjalan jauh cemana..setakat nih dia pernah pi jauh pun kt kuantan pahang je...ok lak asal bergolek je tayar dia tidur...huhuhu