Followers

Monday, December 31, 2012

Period??? ;)





Semalam ntah kenapa badan aku rasa sakit2 sangat...rasa lenguh2..lepas tu sakit kepala..
badan sakit mcm ade wat keje berat jer....memang x larat sangat...kepala pun rasa berat je...tangan lak bila pegang barang menggigil gigil...huh.


dapat lelap sekejap sementara Raees tidur...lepas tu bila dah bangun baru kepala rasa ok sikit...tapi badan still lenguh2...ngadu ngn husband badan sakit2...pinggang pun sakit...

Aku syak aku sakit2 nie sebab makan ubat yg husband belikan minggu lepas...
ubat untuk membuang angin dalam badan, melancarkan haid, keputihan, mengecutkan rahim dan membantu mengurangkan berat badan...
Aku baru je makan ubat tu 3x je.. 2biji sehari...hari Sabtu lepas aku skip makan ubat tu..
lepas tu pagi Ahad masa bangun pagi..tiba2 rasa badan ni sakit2 lak...
adakah mungkin sebab aku skip makan ubat tu badan aku jadi sakit2??
so malam tadi..aku continue makan balik ubat tu...
pagi ni bangun badan dah rasa kurang sakit ..ok lah...pas 2 masa kat office dalam pukul 12 tgh hari tadi..
aku rasa perut aku sakit...huhm..aku pikir aku sakit perut sebab nk membuang...sebab pagi tadi aku sempat la membuang...huhuhu....tiba2 aku terasa lain macam sikit...terus gi toilet..
tengok2 kat pantyliner penuh darah...whatttt???????
I'M PERIOD!!!!!!!!!!...
fuuh....tarik nafas lega gak la....
rupanya aku sakit perut sakit badan sebab period....

Raees dah nk masuk 4 bulan baru aku period...oh yea..aku sekarang ni memang dah x BF Raees dah..
Raees skang fully FM...(huh..malas nak cerita lah pasal nie..sedih... :( )


Aiyoooo..aku dah period...jeng2...heh..dah leh wat perancangan untuk 2nd baby dah nie..hahaahahaha..
gedik betul au...
lame gile dah x period...last keluar darah pun time lepas bersalin je...

Now dah terasa sakit senggugut....huhuhu...
Adakah disebabkan aku makan ubat tu aku dah mula period?? mungkin gak kot kan..:)


8 comments:

kaklong said...

tahniah, lps ni blh 2nd baby lak kan
heheheh :)

Aeen said...

@kaklong:hahahaha....insyaAllah...tengok keadaaan..heh

mommy aisy said...

same!
me pun dah period dikala umur aisy menginjak 4m.
fully bf tpi period awal.. konfuse jugak.. ke normal eh..

StrewberiManis =) said...

ngeh2, dalam plan la tu nak menambah ye..

kata rindu zaman preggy :)

adnil linda said...

msti laen rasenye kn???setelah lme x period...nie pn ngah tgu lg nih...

nway...salam kenal...

Aeen said...

@mommy aisy:hehehe...ok la tu fully bf...ermm..normal la tu kot..hehe..

@anne:hahaha..blh nk tmbh..tp bkn seawal skg la..hehe...

@adnil linda: aah..rase lain sgt..yelah..blh dikatekan hampir setahun x priod kn...salam perkenalan jgk..:)

Aty_Fared said...

Aty sampai sekrng tak piyed lagi...ank dah masuk 8 bln lebey dah..rindu gak..heheh..

Aeen said...

@aty:woooh...xpe2..sbb bf baby lambat kot priod nye ek..