Followers

Monday, November 26, 2012

Suka kemas baju anak...:)





Aku suka sangat mengemas baju2 Raees..
ntah berapa kali ntah aku keluarkan semua baju2 dia..lepas tu aku lipat balik n susun..
rasa best je lipat baju budak kecik nie...
lipat baju sndri pun malas...lipat baju dak kecik ni rajin la plak..hehe...
release tension bila lipat baju anak nie...

baju Raees memang banyak...Actually aku xbeli banyak pun..
yg buatkan baju2 dia jadi banyak.sebab kebanyakkannye baju anak buah kesayangan aku...
kebanyakkan bajunya ada yang xpakai lagi masa dia kecik..so Raees lah dapat pakai..
mak aku la xbagi beli banyak sangat...sebab baju anak buah aku, Hayyan nie banyak..
Masa tengah pregnant dulu kakak aku bagi la semua baju Hayyan masa baby tu kat aku..
aku pilih2 mana yang ok..then basuh...
semua baju dia xnampak lusuh pun..kalau tengok macam baju baru...
daripada  baju biase2 duk rumah sampailah baju gi jalan..memang banyak..
sampai tak terpakai lah...

Bila Raees da lahir..nafsu membeli baju dia lagi membuak2..
lagi lah bertambah2 baju dia..hehee..
asal keluar je mesti nak beli baju or seluar dia..kadang2 sampai husband aku sound suruh stop la dulu beli baju dia..
Bila x beli..ada je la pulak orang lain yg belikan or hadiahkan Raees baju...
haish..sampai xde tempat la nk simpan baju dia..
baju2 yang kakak aku bagi lak dari seawal umur 0 hingalah baju ke umur setahun....

penuh 1 meja baju dia..ni dah campur ngan baju2 kakak aku bagi..



Baju yang kat atas nie..semua baju Raees untuk umur 0-6 bulan...lepas 6 bulan punya baju ada 1 almari lagi x bukak2 lagi....heeheh...tgu Raees dah 6 bulan baru lah baju2 yang dalam almari tu dikeluarkan...
Baju Raees bila dia dah umur 2-3 tahun pun ada gak...kakak angkat aku yg bg...
Kakak angkat aku ni pun memang setiap kali datang rajin belikan baju..daripada anak buah aku lagi..memang dia banyak belikan..tu yang baju hayyan banyak...

Bila baju dah banyak camni...memang rajin aku tukarkan baju dia..
kalau siang aku 2x aku tukarkan dia baju..malam lak kadang2 je....
bila da makin besar ni xtau la plak berapa kali nk kene tukar...haish..

Baju2 ni kalau elok lagi..boleh la simpan..mana tau anak no 2 lak nak pakai..hehe...
ni pun kalau kakak aku pregnant lagi untuk no 2..aku bagi la balik kat dia...
tu pun kalo ank no 2 dia lelaki..kalau perempuan..kena la beli baru lagi..hehe..



7 comments:

Wawa said...

banyaknyeeee. Annaila punye baju seciput je. Mama naila kalau dah toleh2 baju, tbe kene tarik tangan dengan daddy naila. pastu bila baju anak takde, boleh cakap 'eh Annaila tak byk baju ye?' choiiii!

With Julia said...

Sama habit ngan umi julia pun suka lipat baju baby...best kan baju diorg tecik2 pastu tomeiiii je lipat...baju2 kita haram jadah nak berlipat kekekke...cantik2 baju dlm lipatan tuh heheh

Asz Miza said...

waaa banyak gile...ammar nye baju xbanyak pn..lgpn xde space nk letak da..ke mama dia yg xpandai manage tempat nk letak baju? hehehe..

Pija Dawood said...

lipat baju baby memang best dan tak penat sebab baju kecik jer.. kalo lipat baju mak ayah baby tu yang penat.. hehehe..

banyaknya bajuuuuuuuu.....

Aeen said...

@Wawa:hehe..husband ain pun cam tu gak wawa..bile tengok2 kat tmpt baju baby je...dy da sound ckp baju dah byk...huh..hampeh je..

@julia:mmg best kan julia lipat baju baby...baju mama n papa dy pn xterlipat cam nie..hahahah..cantik la sgt lipatnya..skjp je..lpstu da xelok balik..heeh..

@Asz: ni pun da xde space nk letak...main tindih2 je ...smp penyek baju dibuatnye sbb xmuat..hheeh..

@pija:betul3..lipat baju mama n papa dia yang penat..letih..kdg2 x lipat langsung..hahahah

puansazusarin said...

Baru jer minggu lepas kemas baju2 Nur Sakina..kemas nyer kejap jer..bersepah nyer memanjang...haha..mmg bab2 melipat ni mmg MALAS....adoyaaa....

Aty_Fared said...

eeerrr..aty suker..tapi malas..acaner..heheh