Followers

Thursday, November 22, 2012

Raees balik kampung tanpa aku...:(




Hari ni buat pertama kalinya Raees ikut papanya balik kampung tanpa mamanya..
waaaaaa..sedeh lak..sob sob..
walaupun hanya kampung pandan tetap terasa gak...
hari ni cik joe off...minggu lepas masa balik ke rumah mak mertua ..mak mertua aku pesan kat aku n husband..kalau lah husband aku off hari biasa..n aku lak kerja..dia suruh husband aku datang bawak Raees..sebab mak mertua aku kata Raees dah ada carseat so boleh je bawak dia tanpa salah sorang dari kami berdua...
yelah..kalau aku cuti cik joe lak keje..aku lah kene bawak Raees gi sana..kalau aku kerja..cik joe off dia lah kena bawak Raees gi sana lak..huhm..

Ikot perjanjian aku laki bini..5 hari kat rumah parents aku..2 hari kat rumah mertua...
sebabnya aku kan stay ngan family aku..pas 2 kerja lak kat ngan rumah je...so Raees memang mak aku yg jaga...time aku cuti Sabtu n Ahad baru balik rumah mak mertua aku..
macam x adil pun ada jugak kan??tapi nak watcamne..macam tu je lah boleh wat pun..heeh..
memang mak mertua aku pernah cakap dia nak jaga Raees...tapi masalahnya aku kerja kat Batu Caves, n stay kat Gombak..rumah mak mertua lak kat Kg.Pandan..
xkan la aku nak anta anak aku kat sana..lepas tu aku patah balik kerja kat Batu Caves..kemudian habis kerja aku nak ambil balik anak aku kat sana..lepas tu patah balik kat Gombak??
berbaloi ke x berbaloi??

Aku faham mak mertua aku nak sangat jaga Raees..yelah cucu sulungkan..tapi keadaan tu yang susah..
balik Sabtu n Ahad pun dorang xpuas nk main ngan Raees...
tiap2 hari Jumaat..balik kerja..malamnya aku akn trus bawak Raees gi sana..tidur sana sampai hari Ahad..
minggu ni jer xdapat nak tidur sana..sebabnya hujung minggu ni ada program..dat y hari ni cik joe bawak Raees gi sana...
hati mak mertua kena lah jagakan...

Pagi tadi macam biasa pukul 7 Raees dah bangun...aku siap2 dulu...lepas tu baru siap2kan barang2 dia..
walaupun gi sehari je..macam2 kena siapkan...heh...
sebelum gi kerja aku dukung dia dulu...cakap2 ngan dia..dia diam je..macam tau je mama dia x ikut...
adoii..time ni mata aku dah bertakung air mata....
masuk dalam carrier dia..dalam kereta pun dia senyap je..tengok je muka aku...
lagi la wat hati aku sayu sangat... (woii ain...anak kau dok sehari je kot kat sana..petang kang dia balik la..sedeh macam apa nth..) teruk betul aku ni kan..

sampai je office aku cium2 dia dulu...cakap bye2...dia senyap jugak..Raees selalunya..pagi2 mulot dia bising..bercakap..senyum..ni td dia masam je...
huhhmm..cepat lah petang..nak balik...nak Raees....:(

rinduu dengan dak tecik nie...waaaaaa.



tengah hari nanti lunch xde mood nak balik rumah....
balik rumah selalunya main2 ngan Raees bagi susu kat dia...
ni balik dia xde...huhmm..lunch kat office je la...:(

P/S:Raees tengah wat ape lah skang kan..camne lah keadaan dia kat sana??huhmmm

9 comments:

aTy _faRed~ said...

Tak suker kan situasi nih...aty tau rasenyer...mertua aty lg jauh kat johor nun...mase aty kerje dulu..mertua nak amik anak aty...no way..!! Tu aty rela berenti keje... kite paham..tu cucu die..tp mane mungkin kite pisah ngan die kan...

With Julia said...

uwaaaaaaa tetiba jerit kan...ju faham cm ne perasaan aeen sbb ju pun ibu...huh kes mak mertua nih mmg byk ragam..kalo yg ok xper..kalo kurang ok hbs lah...kita yg mkn hati...sabor2 aeen. Nanti call mak mertua aeen ckp2 ngan raees ye...lega sikit hati...tomeiii ye dak raees nih gelak2..

p/s aah aeen, escalator kt klcc semua ada tiang tengah...tp kami hangkut je strolle naik escalator sbb x larat tggu lif lama memanjang...hehhe dukung je qaiser then walid dia hangkut stroller...jimat masa. :)

puansazusarin said...

Raes pun rindu mama :-)

Wawa said...

huhu. sebaeklah umah mil dgn mak dekat2. dorg takde la berebut nak jaga. ok je. mungkin sbb setiap minggu boleh jpe kot. hehehe

Aeen said...

@aty:mmg x suke pun aty...wlaupun rumah xde lah jaoh sgt..tp susah la kalo nk tinggalkan kat sane..silap2 mak mertua suruh tinggalkan je la Raees kat rumah dy..huh..mane boleh...xleh nk bpisah dgn ank pun...huh..

@julia:mmg byk ragam pun kalao cite pasal mak mertua nie..mmg ade rase mkn ati..tp xleh nk ckp kn..kne sabar je lah...huhm..

@wani:waaa...awk ckp cm 2 lagi kite rasa sedeh...sob sob sob..

@wawa: ni pun kalau ikotkan xde la jaoh sgt..tp susah nk tinggalkan kat rumah mertua..sbb susah nk patah2 balik kan..kalau dalam 1 kawasan je xpe gak..

Anonymous said...

Where students and I can post answers for others students.. Somewhere people can get answers for their quizes and tests.. No sarcastic answers or anything.. If enough people say yes, then I will definetely start one and send those people the link to the blog..

[url=http://mako.caafrica.com/]instant payday loans[/url]

instant payday loans

Anonymous said...

Online Payday Loans Direct Lenders http://www.2applyforcash.com/ Trawnnefevina [url=http://2applyforcash.com/]online payday loans direct lenders[/url] Viggiff Online Payday Loans Instant Approval Online Payday Loans Articles on how to make money online for beginners on a piece work basis.

Anonymous said...

buy ativan addiction of ativan - ativan overdose death

Anonymous said...

http://technologiesuae.com/#0923 10mg valium 1mg xanax - xanax drug contradictions