Followers

Monday, September 3, 2012

Masih belum bersalin lagi.... :)







CAKKK!!
hehehe....mak buyung ni still belom bersalin lagi...
still kat office...mengadap PC sambil buat kerja...hahaahah....wat kerja la sangat...on9 je lebih pun...
Due date next week 14/9/12...tapi sekarang still xde lagi tanda2 baby nak kuar awal....
lepas yg sakit perot last week tu...trus xde rasa sakit2 lagi...malah aku still bertenaga nak jalan sana sini...
pelik....last week tu memang aku dah lemau giler dah...nak jalan pun susah...
huhmmm....

Puas dah pujuk baby ni keluar la cepat...tapi dia xnak jugak keluar...
Sementara baby xkuar lagi nie...sempat la jugak aku gi open house rumah member aku kat Puchong...
hehe....itu lah rumah pertama n rumah terakhir aku pergi sebelum aku bersalin....
sebab minggu ni xde org invite open house lagi..next week baru ada..tapi next week weekend aku dah selamat bersalin rasanya...hehe..yelah..kan aku ni ada special case..kalau sampai due date xrasa sakit nak bersalin...aku akan di paksa bersalin.....

Ikotkan malas nak pergi kerja...tapi kena marah dengan husband...dia paksa gak gi kerja..
katanya...aku kuat n masih larat lagi....kaki pun x bengkak...
huhm....nak x nak...aku paksa kan la diri ni gi kerja gak....
mak n ayah aku pun suruh aku gi kerja je...tapi dia ada kata..kalau aku nak cuti sngat...ambil je cuti bersalin awal...biar lah masuk kerja awal nanti....
uh.....aku xnak masuk kerja  awal laaa....huhuhu....
mak aku ada cakap pagi tadi..jangan malas2...aku ni bawak budak..nanti anak dalam perot ni pun ikot malas gak....
so...kesimpulannya...kite dengar je la cakap orang tua...dia suruh pergi ...kite pergi la kerja yeh...
sampai dah betul2 sakit baru lah cuti..ok... (saja nak sedapkan hati sendiri)

Rabu ni ada check up....confirm berat aku naik giler nie...
sebab dah hujung2 pregnant nie..memang kuat giler makan...
makan nasik pun 2x tambah...kejap je rasa kenyangnye..lepas tu lapar balik....
so far...apa yang aku teringin nak makan...aku dapat lah makan..
agaknye dat y la kot baby xnak kua2 lagi...sebab mak dia makan sedap2 lak hujung2 pregnant nie..heheeh..

10 comments:

Miss Sunshine said...

Kite pun belum bersalin lagi... hehehe.
Tapi, kita dah start cuti.. serius sangat membosankan..
Hmm, 2,3 hari ni asyik sakit perut memulas, pastu asyik buang air besar je.. Erk, tu tanda2 nak bersalin ke..?

('',)pzAEdy~ said...

sama la kite selera makin naik. berat naik 3.5kg in 2weeks, akibatnye kna reveiw BP 2hari sekali. so hati2 la u ye.heeee

btw, good luck!! doa byk2.

Asz Miza said...

Adoii Ain, sama la kita..ujung2 ni rajin plak nak makan itu ini. Last week checkup pn naik lebih 200g dalam masa seminggu. Patut naik 500g je kan. Dah banyak jalan sana sini pn baby takmau keluar lagi kan. Paling tak best, kita sama-sama still kat office. Still kena kerja. Jumaat ni baru i start cuti kot. Cuti pn xapply lagi. Haha. eh datang puchong dekat mana? I tggl dekat puchongg. :P

Hana tu dah start sakit perut, tak lama lagi la tuu.. :)

aTy _faRed~ said...

Aty dulu seminggu sebelum beranak dah cuti..mase tu da ade tanda..tp tak gak beranak..jadihari2 gi bejalan ke tasik bagai..plg besh ngukur jalan kat jusco..heheh... ;p

Aeen said...

@miss sunshine: ok la da start cuti..kite ni xstart2 pun lagi...huh...org kate perot memulas2 pastu asek nk buang air besar tanda nak bersalin...kite pun ade gak tanda tu..tp x bersalin2 pn lg..hehe...

@pzaedy: hahah...xsmpt nk review agaknye...skali dah bersalin...hehe...

@AszMiza: kite ni xtau la naik bpe lak berat nanti...huh...tu la kan xbest...wktu skg still kt opis lagi...kne keje...watt..syok nye jumaat nak cuti dah...ain maybe isnin mgu dpn kot nk start cuti...kite gi puchong kat D'Alpinia puchong...miza tgl puchong gak ek..huhuh..jaoh tu....

@aty: syok cuti smgu sblm ek...huhu..wahh ukur jalan kt jusco...terbaekk tu...hehe

StrewberiManis =) said...

xlama dah tu aeen, sila la stanby
anak sulung ni buleh jadik keluar 2 minggu awal :)
apa pon, semoga selamat semuanya :)

bersalin mana nanti?
hosp selayang ke?

fifi tiez said...

sy pun sama.asyik nak makan jer.kejap2 lapar, kejap2 lapar..bilalah baby nak keluar.ari2 pujuk dia kuar..hehe

Aeen said...

@anne: mmh x lame tu anne...tgh tgu mase je nie.....aku bersalin kat hospital selayang nanti...

@fifi:kan..asek lapa je...pas 2 kejap2 nk mkn kan...kite mkn sdp sgt kot..tu yg baby xnk kua2 lagi..hehe...

Syima Syaz said...

napa tak amik mc je? i amik cuti awal 2minggu b4 duedate sbb mmg dah tak larat sgt.dah la kuar masuk hospital... tp baby bagi mak dia rest seminggu je, pastu seminggu kemudian dia kuar...haha

Aeen said...

@syima:memang nak amik mc...kalo blh nk cuti smgu trus...tapi ....mc leh dpt 3 hari je..sbb doktor tgk kite x truk sgt..nk amek annual leave ...ade pun nk gune utk ujung taun...syok la cuti awal 2 minggu...smgu rehat..smgu pas 2 bersalin..hehe