Followers

Thursday, September 6, 2012

Check up 38 minggu....berat turun????




Kisah check up untuk 38 minggu semalam.... 05/09/12...
check up yang paling aku rasa teruk sangat semalam..naseb lah MC...
sampai klinik kul 8 pagi...biasanya kul 10 aku dah setel dah...
ni...dari pukul 8 pagi sampai 12 tengahari baru setel...
punya lah sakit bontot aku dok lama2 kat klinik tu....boleh terkeluar buasir la...

ntah ape yang lama sangat pun xtau..selalu check BP kejap je...
ni aku xkene ambil darah pun...tunggu lama gak...panggil no lak skip2...tensen je..
orang yg no 40 da lama tunggu tapi orang yang no 80 lebih kene panggil dulu...
apa boleh buat...sabar je lah kan....

hasil check up semalam...semuanya ok....
bab berat lak..dengan yakinnya aku cakap kat nurse tu..berat aku confirm naik gilerr...
tapi.....bila naik je penimbang tu...tekejut gak ar aku....berat leh turun lak..
dari 71kg...jadi 69kg...???
uih??padahal sejak akhir2 ni...aku memang kuat giler la melantak...
nak2 raya kan..makan itu ini....burger la..kek la...kalo nasik tu sampai 2x tambah...tapi berat aku turun gak.....
maybe apa yang aku makan banyaknya dapat kat anak aku kot...so kat aku sikit jer la...hehehe..
2 yang baby xnk kuar2 lagi tu ...mama dia makan sedap2...heheeh....

Jumpa doktor..buat scan....semuanya ok...heartbeat baby pun ok...
air ketuban pun ok gak..alhamdulilah....
harap semuanya ok gak sampai waktu bersalin nanti...

aku ingatkan semalam last check up...
rupenya 12 hbln ni...minggu depan ade check up lagi..
itu pun kalau x bersalin lagi lah....
hish ...malas betul rasanya nak pegi....

6 comments:

Asz Miza said...

Wahhhh..best laaa ain berat turun..i ada check up kjap lagi sure la naikkk...:( COnfident nk sama ngan ain jugak *mngharap turun mcm ain* Dah la baru lepas makan lemang ngan rendang..muahahaha..Biasa la tu..slagi x bersalin slagi tu la kena datang KK kannn..

Aeen said...

hehehe.....pelik gak cmne leh turun..harap terus turun la smp abes pantang...hehehe...

fifi tiez said...

fuh..bestnya boleh turun berat pulak..tp lama betul ek kena tunggu.sy aritu,tunggu 2 jam lebih kat KK tu pun dah naik BP ni hah sbb geram..hehe

diana said...

akak pulak baru minggu ni berat naik.kalau idak dok 69 je..sekarang baru la jadi 70.lega..
selagi tak besalin selagi tu kena pi check up.seminggu sekali pulak tu..memang letih.ingtkan dah hujung2 ni boleh berehat..kan??tapi lagi banyak benda nak kena buat..tension je.. dah besalin nanti pun kena pi jugak..bawak baby pulak...pengorbanan betul..heheh....

Chekgu Azrine said...

semoga semuanya selamat ye sis..

salam perkenalan

Aeen said...

@fifi:itu la pasal...leh lak berat turun..2 jam xpe lg..ni smp 4 jam nk tgu....BP pn leh naik balik kn..hehehe

@diana:tu lah...slagi x bersalin ...slagi tu lah kene gi checkup jer....nk wtcmne..da terpakse kan...

@chekgu Azrine: trime kasih....salam perkenalan juge dr saye...:)