Followers

Thursday, August 30, 2012

Raya kami... (Part 3- beraya dengan family husband)




Sambung lagi raya part 3 pulak..hehehe....
nak habiskan jugak hari nie....nanti citer raya dah basi...

Selepas raya kat kepong dengan mak tiri..balik ke gombak raya dengan mak sendiri lak..
dalam pukul 1-2 petang...aku n husband terus berangkat ke Negeri Sembilan lak...
xingat la tempat tu kat mana...beraya ke rumah abang ipar husband aku...sebabnya mak n ayah mertua aku beraya kat sana jugak..

Family husband

Family husband ni je lah ada....adik beradik dia ada 5 orang (termasuk husband)
yang sorang lagi (Sebelah abah) tu kakak cik joe...kakak mak lain jugak..tapi sama ayah...
anak buah husband pun 3 orang je...x seramai aku...senang sikit nak bagi duit raya...heheeh....

lepas raya kat Negeri Sembilan...kiteorang terus beraya ke Melaka pulak..
mula2 gi ziarah kubur arwah nenek n atok belah abah...lepas tu gi Sg Udang beraya rumah adik abah pulak..


kiteroang stay 1 malam kat rumah adik abah nie...(pak lang)...
raya keduanya kiteorang terus ke Labis, Johor pulak..beraya dengan adik abah gak (pak uteh)
kirenya tahun ni belah husband banyak raya belah abah je lah...

kalau korang nak tau....baju raya kedua yang aku pakai ni sama dengan baju raya aku pakai masa raya pertama...masa beraya ke negeri sembilan...
sebabnya aku x bawak baju pun ke sana...
aku mana la tau nak kene stay kat Melaka tu..sebab cik joe kata...lepas raya Melaka...terus balik KL balik..
just bawak baju salin je lah.....
tiba2 sampai melaka kakak joe kata stay 1 malam kat sana..sebab raya kedua nak gi Johor lak..
aku ni lak just bawak baju t shirt je...baju bawak seluar lak aku tertinggal kat rumah...
haish...naseb pakaian dalam aku bawak..hik hik hik...
aku terus call ayah aku gtau aku x jadi balik malam tu...

time gtau ayah aku tu..aku kena membebel dengan ayah aku..sebabnya..aku x bawak beg baby n beg aku untuk ke hospital...buatnya aku nak terbersalin time kat sana macam mane???
dah lah buku pink aku pun aku x bawak tau...
sakit telinga gak la kene membebel...
lepas tu ayah aku kata la...aku dah la tengah sarat...nak tunggu hari..jalan jaoh2 lagi...
huhm..aku nak wat camne...ikot husband la katekan...

tapi memang lah....raya kedua tu masa nak gi beraya ke Johor..aku sakit2 pinggang...sebab dok dalam keta lame sgt...serius sakit...xlarat rasanya...dengan sesat2 jalan lagi..jem lagi...adoooiii...
ikotkan boleh je kiteorang balik...tapi aku kesian kat husband..
dah la dia susah nak cuti...nak jumpa sedara2 nie..time dia cuti ni je lah dia ade masa....
pagi raya kedua tu pun aku dah kene ceramah dengan mak aku....
time tu aku call dia gtau keadaan aku...
risau dorang kat aku rupenya...huhuhuhu....

petang tu dalam kul 4-5 ...kiteorang gerak balik KL...
jem dari senawang sampai nilai...bontot aku pun dah kebas..pinggang pun dah sakit...
gerak balik KL pun bukan terus balik...singgah rumah mak sedara cik joe lak kat Subang...
huuuh....nak x nak...penat macam mane pun layan kan je lah...husband punya pasal..heheh...
kul 10 malam baru sampai rumah gombak....



bulat pulak muka aku......duuuh..


3 comments:

Cik Puan Rara said...

bulat tyme preggy xpe.hehehe.aeen x rasa pape ag ke? relax je boleh update! hehe

Aeen said...

hehehe....rase sakit2 prot je la rara....2 la kan..relex je leh update..hehe..

Anonymous said...

I love your site! Thanks for insights! I got the idea of starting a freshwater pearl bracelet line from you. Awesome collection. I am also a freshwater pearl jewelry blogger. Great Job! i wish there will be more about pearl jewelry set. I like all things piked and I would try to come here time and again for more updates. Thank you very much