Followers

Tuesday, August 28, 2012

Mengantok... + perot memulas-mulas....







Huuuarggghhh....dah kat kul 11 pagi...dah rasa ngantok pulak nie...

#picbygoogleimage#

mana x ngantok...malam tadi kurang tidur la....kejap2 terjaga...
terjaga sebab perot rasa sakit..sakit memulas2....kejap ok..kejap sakit balik...
dah risau gak la time tu...
pagi tadi nak bangun gi kerja pun perot still saket.. 
ingatkan nak masuk office lambat la sikit pagi nie..coz nak gi klinik.....
tiba2 pagi2 lagi dah dapat mesej dari supervisor gitau dia masuk lambat pagi nie...
arggghhhhh...kalau dia dah masuk lambat...aku lak xleh nak masuk lambat...
sebab xde sapa la kt department aku...ermm..bkn xde orang..ade..2 orang budak practical yg ganti aku nanti time aku cuti bersalin....tapi..xleh nak harap sangat pun...paham2 la budak pracitcal...
nak x nak...aku kena lah datang office dulu....
waktu lunch nanti baru aku keluar gi klinik..
maybe aku MC half day petang la kot hari nie....
malas nak masuk office balik la lepas tu....
serius aku rasa xlarat nak ulang alik office..pas 2 nak turun naik tangga...
perot pun kerap mengeras...lagi berat nak berjalan....

pagi ni gi kerja husband yang hantarkan...kalau x..memang aku drive sendiri la...
kebetulan husband dia x pergi kerja hari nie...dia kena standby je...standby dia..dia dok umah...hehehe..
so..ayah aku dah gitau dia..suruh hantar n ambil aku balik kerja nanti...sebab risau aku tgh sakit2 perot..nak drive lagi....haish....

Pergi klinik tengah hari nanti aku nak tanya doktor...
dalam 2-3 hari lepas...tgh tidur...tiba2 aku terjaga ade peha aku basah....ada air..
nak kata aku terkencing x jugak..kencing kan berbau...ni xde bau...xde kaler..
kat 2 hari bturut2 la aku kena mcm tu.....
xtau la air ape...
aku x terus gi check pn lepas tu ....
tapi so far baby sitll aktif gerak...
bila baby gerak..aku rase ok lah sikit..tapi risau gak kan..xtau air ape yg kua tu...
huhm...
xpelah..tunggu je la resultnya lepas gi klinik nanti....

6 comments:

Cik Puan Rara said...

air ketuban kot.g lah tanay doc.

Aeen said...

@rara: 2lah...ain ingt wktu lunch jap lagi nak gi tny....

mummy adi adlee said...

air ketuban kot ain....byk xkuar???

aTy _faRed~ said...

dah 37 minngu..dah ley rase contrction tu..just mild jer lah..:) yang basah tu takut air ketuban bocor..kuar sikit2..takut kurang nanti...bahaye gak..aty dulu pon same..biler gi cek dah kurang sampai 7..!! naseb baik tak ape2...alhamdulillah...

Asz Miza said...

Ain..better g check..rasanya air ketuban leaking tu.. nampak gayanya ain deliver dulu la..i pn perut memulas2 semalam sampai 3x membuang..tp bila da mlm da okey da..nasib memulas2 tak sakit sangat..perut pn kerap mengeras skg n bby tak gerak2 banyak sangat..limited space dlm tu kan. Ajak keluar awal taknak plak. :P Semoga selamat ye Ain.

Miss Sunshine said...

Macam dah ade tanda2 nak bersalin je tu... Semoga dipermudahkan ye ain...