Followers

Monday, August 13, 2012

Cerita shopping yang lepas...






Dah Isnin ek hari nie..kejap je...Hari Ahad insyaAllah raya kan..hehehe...
huh..pikir raya la pulak...puasa pun xcukup...ngeee...
korang da habis shopping x??
aku??ermmm...ade sikit je lg...tinggal nak beli handbag dengan tudung...
Actually dah ada dah beli tudung..tapi ada lagi tudung yang nak kena beli match ngan kaler baju raya yang 3 pasang taun nie...
ibu pregnant pun nak melaram gak..heeeh....

Ok..nak citer pasal hari Khamis lepas...kan aku ada update yang aku half day Khamis lepas sebab nak sambung shopping kan...
pukul 12.20 pm aku dah cabut dari opis dah....ambil husband aku kat rumah ...
lepas tu terus keluar....
Lokasi yang pertama kiteorang pergi adalah HQ AEON Credit..
buat ape kat sane???
ambil geran motor cik joe..coz nak renew roadtax motor dia...
selesai ambil geran...terus gerak ke Times Square...
jalan macam biasa la dekat Jalan Imbi tu..jem sebab trafic lite kat simpang 4 tu lah...
kat sana aku hanya beli kasut, jam tangan, 
cik joe pulak beli seluar dengan soft toys untuk baby dia nanti..heheeh...
Aku geram tgk kasut2 kat sana...heels bukan main cantik2 lagi..
tapi apakan daya...bukan leh nak pakai pun time raya nanti....
berat diri ni xdapat nak menampung bila pakai kasut tinggi...hahahahaa....
so kena lah beli yg flat saja...huuh....

Dalam pukul 4.30 ptg..kite orang terus gerak ke Jalan TAR...
time tu kereta dah banyak...tapi masih terkawal lah...
parking kat depan Campbell...huh..aku rassa tu lah yang aku dapat parking murah RM7 hengget..
kalau kat tempat2 lain..sebelah2 ngan parking kat situ..dalam RM10 hengget ke atas...
Masa dah sampai sini pun actually aku dah x larat dah....huhuh..
dari tempat parking nak menapak ke Jalan TAR..adooiii...
naseb x puasa...hahahaha...
sampai2 terus cari kasut cik joe kat Campbell..tapi xde yang berkenan...
so kiteorang terus ke SOGO lak..
masuk2 SOGO..perghh ramai gak orang..aku ingat hari orang bekerja x ramai..
rupenya ramai gak...orang ramai shopping lepas balik kerja agaknya kan..
sampai kat bahagian tengah2 SOGO tu kan ada wat sales baju,kasut, beg la kan..
cik joe dah berkenan dengan baju kat situ...tapi sayang...saiz xde..
terus spoil mood dy nak beli baju...kesian...
mana tak nya..dah penat2 amek yang untuk test punya..beratur nak test baju..
sekali bila mintak size yang nak tu..saiz tu xde...ceh...

Aku pulak tiba2 jadi pening dok kat tengah2 SOGO tu...melayang2 dibuatnya...
terus aku naik ke level atas tengok baju2 kat level atas pulak..
pun sama..xde yang berkenan kat hati aku n cik joe...
tengok jam dah pukul 6 petang...
so kiteorang lepak kat luar..sementara nak tunggu waktu berbuka n ke Jalan TAR..
kiteorang xde pun nak booking tempat makan...
lepak2 sambil duduk meluruskan kaki jap...ada lah dalam setengah jam agaknya...
pukul 7 malam terus ke Jalan TAR..kat situ ramai gak orang berniaga juadah untuk berbuka..
kalau nak cari tempat duduk memang x kan dapat lah...
so kiteorang beli air je....bila dah azan...kiteorang minum..sambil jalan2 kat situ..
time tu xlapar sangat..haus je lebih....air pun sampai bape kali gi beli...
memang time buka x ramai....so kiteorang pun ronda2 je lah kat situ...tengok gelagat orang yang jual tu berbuka..dah macam berkelah dah...hehehe....
aku ada kat Jalan TAR tu sampai pukul 9 lebih...nak cari tudung je tu..
kaki mmg dah lenguh..tp aku tahan je...banyak kali cik joe tnya aku..boleh lagi ke x nak jalan..
aku cakap boleh je..padahal dah penat tu....
cari2 tudung..aku jumpa dua pasang je yg match dengan baju raya aku..
lagi 1..aku terlupa color baju aku warna apa..2 yang xdapat nak beli tudung lg tu..heheeh...

nak cari handbag kat situ memang xbanyak pilihan...
so..memang xbeli lah....
dah beli tudung..terus balik rumah...
balik2..makan...mandi..pas 2 terus tidur...
penat shopping la katekan...heeeh..
tapi bila dah tidur...time tu lak sakit perut..ciriit birit..
terus MC hari Jumaat tu...heheeh...kan aku ada story ari Jumaat lepas kan..hehehe...

9 comments:

aTy _faRed~ said...

tahun ni pecah rekod tak gi TAR langsung time nak raya..huhu

Lelaki Ini said...

bestnya dapat soping2!

Asz Miza said...

Start kahwin ni nk beraya macam takda mood sangat sebab kena balik kampung husband..hahaha. Plus tahun ni badan da mengembang so bila baju dah tak banyak pilihan automatic mood nak beraya tu tak ada. Ada baju yang cantik2 semua tak muat..aaaa//nak beli size besar takut kang lepas bersalin dah tak cantik pakai longgar2. :(

Hidayah Bach said...

hehe..

suka baca cerita shopping shopping nih..mood raya makin kuat dah nih..

:)

Aeen said...

@aty:pecah rekod ek..heheeh....baby lom kua leh lagi ar nak pegi..kalo da ade baby...payah nk bwk dy gi sana...

@Asz Miza:hehehe..nk wtcmne kan...pregnant time raya..mmg sush ar nk pilih baju....

@hidayah: tau xpe..mood raya makin kuat dah nie..heeh

Cik Puan Rara said...

rara g gak smlm.tu yg lemau gila rini.

Aeen said...

@rara:kalo gi smlm mmg lemau nk gi keje rini kan....huhu..

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

kalau tak larat berjalan, shopping online je Ain

Aeen said...

husband x bagi sangat shopping online...huhuh...