Followers

Friday, August 10, 2012

35 weeks....kena cirit birit la pulakkk...






hari ni dah 35 weeks....so ada lagi 1 weeks nak ke 36 weeks...
huhuhu....xsabarnya...:D
next week hari Rabu ada check-up kat KK..xtau la resultnya camne nanti...

perot dah kerap mengeras......kadang2 rasa sakit...kadang2 rasa ngilu...heheeh....
owh yeh..hari ni aku MC....
MC sbb aku kena cirit birit lak malam tadi.....adoyaiiii..
balik dari shopping malam tadi..time nak tidur lak tu kenanya..
sakit sangat...aku rasa macam sakit nak bersalin....berpeluh2...baring x kena..dudok x kena...
dari malam tadi sampai la sekarang ada la gak dalam 5-6x aku membuang....
nak menangis rasanya....terasa perot aku berbunyik2...
tapi sakit camne pun..aku tetap kuatkan la semangat aku...cakap dalam hati...rasanya sakit bersalin lagi sakit dari aku sakit perot nak cirit birit ni...sedangkan sakit perot time cirit birit pun aku dah xtahan...
huhmmm.....
pergi klinik pagi tadi doktor check perot...dy kata ..its ok...as long baby gerak xde pape lah..
lega bila aku dengar doktor cakap cam 2....
ni gara2 semalam banyak sangat minum air la nie...
macam2 air yang aku minum..mana lah perot x memulas2....haih...
sampai ke sahur aku susah nak tidur....dok ulang alik toilet jer.....

5 comments:

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

lain kali careful Ain, tapi mungkin Allah swt nak bagi Ain bersedia.. standby sakit bersalin kira macam false alarm lah tu

Syima Syaz said...

hujung2 preg mmg mudah cerry berry...byk2 sabar n jgn lupa bykkan minum air.. hrap ok la ek.

biasa kalau cirit birit, i akan bancuh teh pekat tanpa gula bagi najis beku.lepas minum seteguk 2, akan 1x membuang then stop.biasa i mcm u la...org lain tak tau plaks

Cik Puan Rara said...

yeke aeen,mst letih nk ulang alik ke toilet kan.aeen dh nk dekat kan kite bersalin.heee.rara pon sama cm aeen,bila rasa sakit mst pk,sakit bersalin lg sakit.so kena kuat.

With Julia said...

huwaaaa kena cirit birit eh...bahaya...nsb baik doktor kata baby and mamanya ok..alhamdulilah...hati2 tau masa berbuka ye...kekadang petanda kecil utk bersalin pun ada cirit birit gak..moga dear cpt sembuh ye...:)

Aeen said...

@yana:huhuh...ni la padahnye bila melantak n minum je ape yg nak diminum...hehehe...

@syima:owh yieke...huhuh...i dah cerry berry pun nk minum pn rasenye xlarat..hilang tenaga....

@rara:aah dh nk dekat bersalin dah..2 lah..bila saket perot mcm ni..ain pikir kena kuatkan jgak la..sbb sakit bersalin lg sakit dr sakit nk mbwg ni kn...

@julia: heheeh...2 alhamdulilah..baby n aeen ok..owh yeke..ni salah satu petanda nak bersalin gak..huhuh....