Followers

Tuesday, August 14, 2012

Husband dah start cuti raya....tapiiiii........





Alhamdulilah...akhirnya hujan gak pagi  nie...
malam tadi panas betul la.....tidur pun berpeluh2..biasa lah bilik pakai kipas je..xguna aircond...huuh..

Ohh..hari ni husband start cuti raya...huuh..syok la dia kan...
tapi dia cuti sampai raya kedua jer...raya ke-3 dia dah kerja...
Actually dari semalam dia start cuti dah..semalam tu dia off..so terus sambung cuti raya hari nie...
dapat la lebih sehari cuti....
semalam 1 hari dia tolong cat perabot kayu kat rumah tu..tolong mak n ayah aku..heheh...

Malam semalam lepas berbuka mak mertua aku call hp dia...time tu husband tengah mandi...
so aku angkat lah...mak metua aku tanya balik sana x esok...(hari nie)..aku cakap lah husband aku balik..
huh...biase lah...kalau seminggu kiteorang x balik..mula la mak dia call tanya kenapa x balik la apa lah...
so semalam jugak aku suruh husband aku balik sana...naseb x jaoh..Desa Pandan jer...
biase la..anak kesayangan kan...mesti mak tanya bila da lama xbalik..heheeh...
so semalam husband suruh adik dia datang ambil dia kat rumah....
aku x follow laa..sebab aku kerja sampai Khamis nie...
biar lah dia sorang balik...
lepas tu aku suruh husband aku dok lama sikit kat sana...maybe hari Khamis nie kot baru aku ambil husband balik...huhuhu...
berat hati sebenarnya nak lepaskan husband balik sana....yelah..nak2 lagi tengah sarat ni kan...
tapi nak wat camne...mak pun penting gak kan...
xpelah..terpaksa lah korbankan sekejap..heeh...
nanti dorang ingat aku yang xbagi husband balik lak....

Malam tadi tido sorang2 rasa sunyi la pulak.....selalu malam2 sebelum tidur ada je orang kacau ...
huhuhu...(alamak..tiba2 touching lak kan...)
nak tidur semalam aku cakap ngan baby....
beberapa hari ni baby teman mama tidur. tau.papa xde....baby jangan wat hal yeh..
bila aku cakap macam tu..bukan main baby tendang...kuat lak tu...
dia marah ke dia suka ke aku cakap cam tu aku pun xtau...haahahaah.....

Aku xleh tidur sangat malam tadi..sebab panas sangat kan...
kul 2-3 pagi aku terjaga...terus Whassap husband aku...
aku tau dia xtidur lagi time tu lah....heeeh...
time Whassap pun ngan dia pun air mata aku mengalir..
adoooiii..apa lah sensitif sangat nie....
aku rasa kalau aku cakap dalam fon dengan dia confirm aku menangis punya...
atau pun xtercakap...sebab tahan nangis.....
dat y la aku prefer mesej or whassap je....huhuh...

Ala..xpelah..biar lah dia spend masa ngan family dia.....
bukan dia gi mana pun...balik umah family dy je pun...
so dia cuti lama sikit ni biar lah dia stay sana....
(ayat nak sedapkan hati jer...)

ohhh....baru sehari dah rasa rindu dah dengan husband.....


Miss u sayanggg......:)



6 comments:

aTy _faRed~ said...

asben aty start cuti esok...sampai ar senin seminggu raye ker 8..!! besh kan..aty sangat jeles...huhu..tapi aty dah siap2 kan tugasan duduk umah..hahaha...

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

suami saya pun anak kesayangan, taktau lah camne mertua saya nanti bila kitorang pindah duduk sendiri. hari2 call kot? huhuu .. tapi suami saya lebih rela angkut bini dia sekali dan hantar ulang alik dari dia tinggalkan sorang2 kat rumah.. over protective.

With Julia said...

sonoknya semua dh start nak cuti raya...julia keje smpai hari jumaat...huhuhu sbbnya cuti raya smpi raya hajiii ahahhaha cuti raya cmpur cuti pantang huhuhu...jimat2>

Aeen said...

@aty:hahaha..bgus tu dah siapkan tugasan husband dok umah...dok umah wt keje gak ek..bkn goyang kaki..heheh..

@yana: ni pun sbb kiteorang stay kt umah family ain...so ain xde la kene tinggal sorang2 kt umah...heheh...nk wtcmne kan..ank mak...

@julia: syok la tu jue...cuti..raya bertemu ngn raya lg...hehehe...mmg best..

Wawa said...

alolo sian die...takpe ibu mengandung mms sensitif lbeh cket...nk meleleh je air mata, pdhal bukan ade ape pun...hihi...

Aeen said...

hahahah...betul tu wawa....pdhal bkn ade ape pun..heheh..