Followers

Monday, July 30, 2012

Terlepas waktu sahur.....aduuuuhh.. :(





Selamat pagi semua....
hari ni dah masuk hari ke 10 kite berpuasa.....
so far ibu2 yang pregnant ade tinggal puasa x???
hheehehe....
aku baru hari ni miss puasa laaa...:(
ni gara2 xbangun sahur pagi tadi la....
terlajak tidur.....

memang niat nak puasa...
tapi memikirkan ...aku xde makan apa dari lepas berbuka malam tadi..sampai lah ke pagi...
so better aku x puasa...kesian kat baby...perot kosong gila2..kang xpasal2 perot sakit lak..
ikotkan diri memang larat nak puasa....tp pikir kan baby...
huhmm..xpelah dah xboleh nk wat cmne kan...
kesihatan baby harus diutamakan....:)

Actually bukan aku sorang je yang xbangun sahur or terlajak tidur...
Semua orang dalam rumah tu xbangun.....ibu, ayah ,adik n husband aku...semua xbangun...huhu...
selalu..x aku yang kejut parents aku..adik aku yang kejot...tapi..adik aku pagi tadi memang x bangun sahur..
sebab dia dah sahur awal2 dalam kul 2 pagi....
2 yang dia xde nak kejut parents aku tu...
aku pulak..memang selalu set jam kul 5 pagi nak bangun sahur...
tapi....ntah macam mana pagi tadi alarm x berbunyik...
pelikkk.......
Sama ada alarm dah berbunyik tapi aku xsedar ke..xtau lah....heeh..
tapi memang lah...jam aku tu kadang2 bengong sikit...kite dah set alarm..kadang2 dia x berbunyik...huuh

Aku terjaga pun sebab husband aku yang kejut aku...
dia kejut dia kata..."ma..xbangun sahur ker??dah azan subuh dah nie..."
aku pun bingkas lah bangun...aku cakap lah .. "dah pukul berapa???kenapa jam xberbunyik..?"
muka dah mengelabah....sebab dah lewat bangun....
tengok2 jam dah kat pukul 6 pagi....
betul2 tengah azan subuh...
pelik gak husband aku boleh bangun sendiri pagi tadi..
kalau x nak kejut bangun sahur....bukan main susah.....
dia kate dia tersedar...dengar dah azan.....huhu....
aku pun terus lah gi kejot mak ayah aku.."ibu..,dah pukul 6..xsahur la ek..?? "
mak aku jawab balik dengan keadaan yang mamai2... "haa??yeke?kenapa awak x kejut...??"
aku pun jawab lah sebab jam aku x bunyik.....
sudahnya..kiteorang 1 keluarga x sahur...

Kesian husband aku....dia memang selalu bangun time sahur..xboleh x sahur..
tapi.. hari nie dia terlepas lak waktu sahur....
hopefully dia larat lah nak berpuasa hari nie....
nasib hari ni dia x kerja...so dok umah releks sikit.....
aku siap cakap sorry kat dia....huhuh..ye lah da rasa bersalah lak kan.....




5 comments:

Asz Miza said...

Dulu sblm preggy malas gila nak bangun sahur..nasib baik boleh tahan..masa preggy awal2 dlu..puasa tak sahur pn rileks je..tp kalau dah 8 bulan cenggini kalau tak sahur memang alamatnya tak puasa la kot..sian kat bby.

With Julia said...

Yg ptg kesihatan ibu dan anak baik2...xper nanti buleh ganti puasa...take care dear :)

Aeen said...

@Asz Miza:sblm prgnant bole lg la xsahur...mmg jarang la sahur...tp da pregnant ni..nak2 dah 8bulan nie kene sahur gak..kalo xsahur kite gak yg sakit..baby pun nendang2 x mkn kan..huhu..

@Ju:yup...kesihatan baby n ibu yang penting kan....yg paling penting baby dlm perot nie....

Bazilah (^0^) said...

xpe lah aeen, nnti boleh ganti :) bazi before preggy mmg kdg2 mls jer nk bgn sahur, tp dh preggy ni wajib bgn. bukan sbb rajen sgt tp mengenangkan baby dlm belly nih hehe

Aeen said...

ganti mmg leh ganti..tp kalo kene byk ari nk ganti...huhuh..pedih tuuu..