Followers

Friday, July 27, 2012

Alhamdulilah...zakat fitrah dah bayar...:D



Seminggu dah kite berpuasa....
aku pun alhamdulilah dapat gak berpuasa seminggu...
xde miss lagi nie...huhuhu....

eh korang da bayar zakat???

pic by google image
Alhamdulilah...semalam husband aku dah bayar zakat untuk dia n aku sekali...:D
hehehe..1st time la husband kena bayar....
tahun2 sblmnya ayah aku yang bayar kan zakat....
tahun ni giliran husband bayarkan untuk aku....

Zakat kan bayar ikot negeri kan...
memandangkan kiteorang nie stay kat selangor..kerja pun kat selangor..
so bayaran untuk negeri selangor adalah sebanyak RM7 seorang...
Dua orang dah jadi RM 14..tapi husband aku semalam dia bagi lebih...katanya sedekah..:D
Alhamdulilah......
next year husband kena bayar untuk baby sekali...hehehe...

so bagi sesiapa yang belum tunaikan zakat tu...tunaikan lah sekarang..jangan tunggu last minute..
nanti lupa.....heeeh..

pic by google image



4 comments:

aTy _faRed~ said...

nak ingatkan asben tahun ni bayar awal2 sikit..:) tahun ni die kene bayar tuk anak sekali...

Aeen said...

aeen taun ni husband byr utk aeen skali...next year baru bayar utk anak..heheh..aah aty taun ni kene byr utk anak skli kan..hehe

Bazilah (^0^) said...

alhamdulillah smlm husben dah byrkan :)

Aeen said...

Alhamdulilah....:D