Followers

Wednesday, July 25, 2012

Hari ni 1st time nak berbuka puasa di rumah mentua sebagai seorang isteri..heheheh




Lambatnya lagi nak tunggu pukul 5.30 nie...
owh yea..bulan puasa boss bagi staff melayu balik kerja kul 5.30 ptg..
huhm..bagi korang mesti ade yang memang biasa balik kerja kul 5.30 kan...
macam aku hari biasa habis kerja kul 6.30ptg...
tu yang rasa nikmatnya dapat balik 5.30 tu..huhuhuhu...
masuk kerja macam biasa pukul 9 pagi...just waktu lunch je lah xrehat..
ah...rehat x rehat...waktu lunch sume staff yang bukan melayu pergi lunch..
bukan dia tau kite orang kat office rehat ke x...hahahaahhah...

balik nie husband ambil coz hari ni dia off...
lepas ambil aku terus gerak gi rumah mak mentua....
huhuhu..1st time nak berbuka puasa kat sana sebagai isteri...heheh..
last year pernah gak berbuka kat sana..tapi as tunang orang la...:p

mesti jem giler nak balik Desa Pandan jap lagi nie..
ntah pukul berapa la sampai....
tapi kan ...xkan lah nak berbuka sana dengan tangan kosong kan...
xkan lah sampai2 terus dudok nak berbuka jer...
haish..ni kena ajak cik joe pergi bazaar nie beli la apa2...hehehe.


5 comments:

With Julia said...

Best kan pengalaman berbuka puasa ngan mertua...ju masa 1st puasa berbuka ngan mertua pertama kalinya...seronokkk sbb ramai adik beradik belah suami turut serta...riuhhh...kekke

p/s dear duk di area batu caves ke? ju dok di selayang sg tua..weee mana tahu ada jodoh leh jumpa...dkt je dear ehehhe

aTy _faRed~ said...

dah 2 kali pose dah sebagai isteri..masih lagi tak pernah berbuke dan bersahur ngan mertua..:(

Aeen said...

@ju: mase 1st day puasa je kite dpt sahur 1st time ngn mertua...hehehe...smlm baru 1st day buka kat sane lak...
aah..kite dok area batu caves jgk...ala da dekat la tu ngn selayang...kite stay kat sri gombak jer..hehe

@aty:alalaa...yeke..huhuh...belum berkesempatan lagi ek...

Hidayah Bach said...

salam perkenalan..

dayah tertarik dengan tajuk pengalaman pertama dgn mak mertua tu..
hehehe..
dayah suka baca blog org yg nak share pengalaman hidup nih..
dayah follow sini ek..

btw...cemana buka pose nye..?
hehe..
;)

Aeen said...

salam perkenalan gak dayah...

hehe..thanks yeh coz follow...

so far alhamdulilah..buka puasa ngn mertua bestt....tapi kite xbyk makan pun...heheh