Followers

Wednesday, July 25, 2012

Dah malas rasanya nak kerja....huuh





Lately ni rasa dah malas sangat nak kerja....

pic by google image

ingatkan dah ada pembantu 2 orang...boleh lah meringankan beban kerja...
tapi...menambahkan beban lagi adalah.....
hampir 2 minggu pembantu 2 orang ni masuk..(budak internship)
2 minggu ni aku xde pun bagi kerja lain..aku bagi diaorang kerja yang sama jer....

Tapi....diaorang nie...dah 2 minggu pun still xtau lagi nak wat kerja...
sikit2 kang tanya aku..padahal baru je ajar tu...kadang2 aku yg tanya dia...
jawapan yang paling best di dengar adalah... "TAK INGAT" pergh....menyirap lak aku dengar..
padahal bukan lama pun aku ajar..benda tu baru lagi...masih fresh...
banyak main2 diaorang nie...
aku dah terangkan dari step pertama sampai lah step terakhir...tapi still gak xingat2...
macam mana aku nak bagi dorang wat kerja baru??
Itu ini dorang xtau...last2 aku jugak lah kena buat....
kerja aku pun..makin dekat nak bersalin...makin banyak lak kerjanya....
mana x makin banyak....kerja orang lain yang aku kena buat...
gara2 dia berhenti kerja...semua kerja dia aku yang kena buat...
huhhmmm....
tekanan dibuatnya....kadang2 tu pening gak...
aku rasa macam x cukup masa je nak ajar budak 2 orang nie kerja2 aku yang lain...
ye lah..dah task pertama aku bagi pun x pass lagi...camne nak bagi yg lain kan..
supervisor aku cakap....xtau lah camne kalau aku xde nanti...
aku xde...dia lah kena handle budak 2 orang nie...heheheeh.....
mesti dia lagi pening.....hahahahahaha.....

huhuh..xsabar rasanya nak cuti...
da xlarat sangat rasanya nak kerja nie.....
nak rehat...nak tunggu baby keluar je...lg bagus...:D





10 comments:

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

biasa lah ain, kadang2 bukan semua orang boleh ambil alih kerja kita.. lagi2 kalau dia tak serius. sabar k

Aeen said...

huhuh....bersabar sgt la nie...smp tekanan dibuatnye....huhu..

Asz Miza said...

Sabar ye Aeen..kita pun ikut ati malas je keje, lagi2 time bulan puasa ni..tggu je la lagi bape minggu. :)

Cik Puan Rara said...

sabar2,ibu puasa.ehehehe.cuti awal lah aeen.

With Julia said...

tu diaaa...kan dah bebel eehhehe ermmm dear kalo x larat cuti lah awal..leh rehat2 or manja2kan diri...selamat puasa ye dear..

p/s julia lak makin rajin pi ofis...pelik wpun dah 34 weeks...kekeke kalo bleh nak keje smpi sebelum raya tuh...kekeke sempat ke ?

With Julia said...

tu diaaa...kan dah bebel eehhehe ermmm dear kalo x larat cuti lah awal..leh rehat2 or manja2kan diri...selamat puasa ye dear..

p/s julia lak makin rajin pi ofis...pelik wpun dah 34 weeks...kekeke kalo bleh nak keje smpi sebelum raya tuh...kekeke sempat ke ?

e k i n ♥ y u s r i said...

sbr jelah aeen
jgn stress2
x elok utk baby

dorg x serius nak keje tue
klu x, mesti dorg akan wat note supaya x lupe...

Bazilah (^0^) said...

eeee senang2 jer jwb x igt. suppose nye skrg nih lah, timba sebyk mungkin pengalaman. nnti aeen dah cuti baru dorg terkontang-kanting.. sabar la yer aeen :)

aTy _faRed~ said...

aty dulu pon mase dan hujung2 lagi sebulan dua malas giler nak wat keje..dah pikir nak cuti lame jer..huhu...
pasal budak baru belajar tu..biarkan aje..kalau awak tak de annti baru die rase...

Aeen said...

@Asz Miza:huhuh...tu la ikot ati malas nk keje dah....tp kne sabar la kan...lg bbrape minggu je pun..hehehe..

@rara:bersabar byk la ni rara...hehehe..2 la igtkan nk cuti awal...tp xdecide lg la cmne..huhu..

@julia:2 la julia...ingt nk cuti awal gak..tp nth la...slagi larat..slagi tu nk gi keje ek...smpt ke nk keje smp sblm raye??hehehehe...

@ekin:huhuh...kdg2 stress gak ekin..xleh nk wtpe dah....aah..betl tu dorang cam x serius je...patotnye bile kte terangkan take note la kan..

@bazilah:2ngu aeen cuti nant..baru la dorang tau camne kan...hehehe...

@aty:aah kan...nanti kompem dorang terkontang kanting xtau nak wtpe bile saye cuti nant...hehehe..