Followers

Monday, July 23, 2012

Scan baby in 3D/4D....;D






Hari ni dah masuk hari ke-3 kite berpuasa kan...so camne?korang puasa x??heheh
so far alhamdulilah....aku dapat la berpuasa sampai sekarang nie....baby pun xbyk meragam sgt dlm perut nie..dia paham kot mama dy nak puasa...kadang2 dah nak kat petang dia dah bg signal nak suruh makan..
tapi aku tetap menahan gak...bgtau baby sikit je lagi nak buka...suruh dia tahan kejap..hehehe....

ok la..nak story pasal hari Sabtu lepas 21/07/12...
Sabtu lepas aku ada appointment dengan Klinik Fazilah untuk buat scan 3D/4D..
so ngam2 kul 9 kiteorang sampai...aku kire orang yg ke-4 time tu..
pergh...lama gak ar nak tunggu..siap boleh tertido aku ngn husband dalam klinik tu...
pukul 10 pagi baru nama aku kena panggil.....

dan hasilnya....

>

>

>

>

>

>

>

>



bukan main susah nk tengok muka baby....dia tutup muka dia dengan tangan...kaki pun dia dok angkat2..
jenuh doktor tu godeh2 perut aku...sampai suruh aku mengiring la...nk bg baby tu turun kan tangan dia...
dah la tengah puasa..doktor dok godeh2 perut...haishh.....




ok..time ni da nmpk sikit....




ok..nampak dah dia......:)




tengok tu dia buat mulut....comey je tangan dia letak kt situ...
ramai cakap hidung dia ikot hidung aku...heheehhe.....
cute la jari dia...........:)





tengok gambar cam nak pegang2 je jari comey dia tu....



See...hidung dia cam aku....hehehe...ayah aku bila tengok pic nie dia kata pipi baby nie tembam..
doktor kat klinik pun cakap nmpk dia chubby.....
dia punya bibir pun comey kan...





alalala...sweetnya anak mama tido.....papanya lak geram ngan pipi dia tu..
haih la baby..abis la awak nanti kene gomol ngn papa.......:p



Dan untuk kepastian jantina....hehehe...confirm2 lelaki...dia siap angkat kaki bagi tunjuk..
nampak kan bird2 dia tu....kih kih kih...

Alhamdulilah....lepas dah scan semua nie...baby dalam keadaan baik....
puas hati dapat buat scan nie....
n puas hati dapat tengok baby...xsabar nak tunggu dia lahir ke dunia nie...
buat scan pun rasa terharu gak au...ni belum bersalin lagi....:)



13 comments:

Wawa said...

sy dlu ari ke9 mmg tak boley nak pose dah...awal2 peknen dlu mmg tak boley perut kosong...akan sakitttt sgt....
comeynye baby die dalam perutt....hihi

Aeen said...

huhuhu...ni harap2 lah boleh smp abes...harap2 gak baby x meragam sgt...heheh...

CikPuan Ira said...

moga2 dipermudahkan utk jalani ibadat berpuasa yew

Aeen said...

@cikPuan Ira: insyaAllah...trima kasih...:D

Asz Miza said...

Baby boy ni susah je nak tunjuk muka..kalau tunjuk bird dia kemain plak kan? Hehe. :)

Cik Puan Rara said...

hehehehe comels! ibu dye tjuk bird2 dye kat kawan2,malu lah ibu.hehe

Aeen said...

@Asz Miza:aah tu la pasal..tunjuk muka balu..tunjuk bird2 dy xmalu lak..hik hik...

@rara:ala...kecik lg xpe nk tunjuk..kih kih kih..

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

Ain scan 4d brpa rm?

With Julia said...

Best kan wat 3D/4D scan sgt2 comel bb u dear...salam perkenalan ye...ju dah follow blog dear...nanti follow me yup...julia pun dah wat 3d/4D scan 7/7/2012 ..sgt2 best dpt tgk video ye sekali wink2...keep in touch ye :)

Aeen said...

@yana: ain buat scan RM160 hengget...

@julia: aah best sgt ju...dpt tgk video skali kn..syokkk..eniwey..thanks coz follow aeen yeh..aeen da follow ju blik..:)

puansazusarin said...

comelnya baby boboi =)

Ezza Z said...

Bestnya da tau gender baby.
Semoga aeen n baby sihat saje.

Aeen said...

@rin:heheeh.....comel dlm perot..heehe...

@ezza:hehe....thanks ezza...i hope so...:)