Followers

Tuesday, June 26, 2012

Normal ke ibu mengandung kena buasir???





Normal ke ibu mengandung kena buasir????
kalau sembelit tu aku rasa normal la kan....
Semalam aku dah terasa bontot aku saket sangat...
xleh nak dudok dengan betul...
jalan pun da macam ketam...
kalo turun naik tangga tu memang lambat......

terasa ada something kat lubang bontot nie...nk drive lagi la susah....
dok kat ofis pun senget jee....
time tido lak xlena..nak pusing kiri sakit pusing kanan sakit..
nak terlentang lagi la sakitttttttt.....
asek mengerang sakit je aku ni malam tadi....
senang citer apa benda yang aku nak buat semuanya terbatas.......
nak kata aku sembelit..so far sekarang ni aku normal je bila membuang...
xtau la kenapa tiba leh jadi macam nie...
memang sebelum nie aku ada buasir...tapi lepas tu dah ok dah...
ni sekarang jadi balik...lagi saket lak tu...
adoyai.....dugaan betul....

Malam tadi husband aku dah ajak gi klinik...tapi aku je xnak pegi lagi..
sebab besok pun aku kena gi klinik gak...
pas 2 pagi nie..ayah aku lak bising2 suruh pegi klinik...
tapi aku tetap gak degil nak gi keja gak....
huhu...konon2 kuatkan semangat lah sakit2 leh wat keja gak...
pergi kerja tadi ayah aku xbagi bawak kete...dia yang hantarkan..
dah sampai opis pun dia pesan lagi nanti apa2 call....xleh kerja jangan paksa kerja...
huhuh...

so..sampai la waktu sekarang ni...aku still xleh tahan lagi..
nak meraung sebenarnya.......
aku bagitau ngan supervisor aku...dia pun suruh aku pergi klinik sekarang..
jangan dibiarkan..nanti melarat......
aku cakap..tengok la kejap lagi camne..huhuh..
hari ni pulak aku puasa......
harap dapat lah diteruskan jugak puasa nie..

maybe hari ni half day je kot kerja..MC belah petang....
supervisor pun da bagi green light..lunch kang ayah aku datang ambil...


10 comments:

Cikpuan rara said...

aah lah kot aeen.rara pon rasa cm bontot ni terkeluar dh.dulu mmg ada,tp masa preggy ni mcm ada balik.malu nk g klinik.

Bazilah (^0^) said...

take care aeen! jgn paksa diri, kalo x sehat rehat jer..

Aeen said...

@rara:yeke ke ek??aeen xtau la...actually same la malu nk g klinik..nk tayang bontot kat doktor lak kan...huhuhu.....

@bazilah:huhuh..thanks dear....kena rest la jugak rasanya nie...huhu..

Riny said...

alamak....takut la dgr...riny skrg ni hr2 sembelit...minum byk dah...tp still sembelit...takut nye laaa....phm2 je la kalau da sembelit cmne kan...mau x sepenuh hati membuang nye...adoooiiii...lepas ni kene lemah lembut je laaaa....biar la sejam pon dalam toilet tu...

Aeen said...

@riny:2 la..minum byk mane pun kalo da kate nak kene sembelit tu..kene jugak kan...huh..ni x menran pun leh kena gak....da xtau nak lemah lembut cmne lg..hehehh..

Shakina Farhan said...

mmg normal aeen..bila selalu sembelit die akan melahirkan buasir..huhu..kena jumpa doktor sebelum buasir tu jd semakin teruk..lg scary..kina mkn prun utk xnk sembelit sbb takut jd buasir la..

Liyana said...

almk ain.. mcm same la.. dulu b4 preggy hlg cmtu jek, dh preggy ni ade blk. malu nk p klinik, huhu... minum air byk2 pun x kurang jgk.. hoho..

Wawa said...

sy dlu pun kne buasir mse peknen...pastu mmg tak berani nk mencangkung...cari toilet pun yg duduk pnye...baru ok...mse bersalin n skang, da ok n tkde masalah dah...heee..:)

Aeen said...

@Kina: mmg normal ek..tu la kalo sembelit tu da biase gk kne...buasir pn kne x teruk mcm skg...sakettt...huhuh..

@liyana:minum ke x minum ke..same je..buasir tu ttp ade..huhu...

@wawa:huhu....mmg xleh nk cangkung..nk tunduk pn xbole...

Anonymous said...

Cuba amalkan Minyak Kelapa Dara mudah mudahan membantu
boleh dapatkan disini