Followers

Thursday, May 17, 2012

Pengalaman bila baby menendang...:D




Bila masuk je usia kandungan 5 bulan...
aku baru lah dapat merasakan baby menendang....
pengalaman mula2 rasa dia tendang tu..aku xtau macam mana rasa sebenarnya...
aku dapat rasakan perut aku macam ada orang ketuk...
aku gitau mak aku..mak aku cakap baby tendang la tu...
heheeh..

#picbygoogleimage#


lama2...bila sekarang ni dah 22 minggu..baru la aku dapat rasakan sebenarnya macam mana baby tendang...
geli2 gak rasanya....heheehh.....
sejak akhir2 ni baby bukan main aktif lagi menendang...
kalau lapar dia tendang...tendang kuat lak tu...
marah agaknye lambat makan...
bila dah makan...da kenyang...dia tendang gak...
bagi isyarat kat mama dia yg dia dah kenyang...hahahaahah....
time aku tengah wat kerja...kadang2 time tu gak dia nak tendang..
sampaikan aku kene stop dulu la wat kerja...usap2 perot..cakap ngn dia jap...
agkanya dia xdengar suara aku cakap ngn dia..tu yang dia tendang tu...hehehe....

pukul 2-3 pagi..kalau aku terjaga....dia pun terjaga gak...
dok tendang2...haish...baby oh baby.....
tapi aku xkesah....itu lah pengalaman yang paling beharga sekali bagi ibu yang mengandung kan..
kesian kat papa dia....xpernah lagi rasa baby ni bergerak...
ada hari tu...dia bengang sebab xdapat rasa baby gerak..dia goncang2 kan perut aku....
dia nak suruh baby tu bangun..dia nak rasa baby tendang..
heheehehh...kesian betul....
kadang2 aku cakap ngn baby....baby please lah bagi papa rasa baby tendang...
kesian papa...nanti dia merajuk...hehehehe....
xpelah..nanti papa dapat rasakan tendangan tu yeh...:p
memang bestt....(^,^)



9 comments:

Riena Haiqal said...

bila baca entry ni, rindu pula rasanya zaman2 pregnant dulu.. baby saya masa dalam perut memang aktif.. mula2 memang dia malu nak tendang bila papa dia nak rasa.. makin hari makin dia berani sampai husband saya pula yang excited lebih...
Rasa happy sangatkan bila dapat rasa sendiri baby dalam perut tu gerak2.. hikhikhik

Riny said...

x sabar nak rase benda yang same...hi3

Cikpuan rara said...

best kan.rara pon skrg ni mmg dh rasa baby tendang.tp tyme tidur dye tidur elok.pg2 start balik.hehehe

Aeen said...

@Riena Haiqal:aah..happy sgt bila dpt rasa baby gerak2...hehehe..mesti da bersalin lps tu rindu nk rasa mcm ni kan..huhuhu..

@Riny: masa riny nanti akn tiba....tunggu au..bestt sgt...:)

@rara:aeen plak time tdo...time 2 la dy nak gerak...suka kacau mama dy tido..heheh..

puansazusarin said...

nanti klu msk 8bln bby lagi aktif taw..berombak2 perut jadi..he3...

Aeen said...

yeke???bestnya...xsabar lak nak rasa...hehehe...

Shakina Farhan said...

petua dari mommies2 lain dorang ckp kl nak rasa baby bergerak try minum air sejuk yg manis..hehe..kesian dekat papanye eyh..

Qyla Aqilah said...

Memberikan kelainan pada hari anda. Saree material yang boleh dibuat baju kurung, kebaya, blouse dan sebagainya.
Mai ler berkunjung ke blogshop saya..:) Harga yang dijamin lebih murah!!
http://dedazzlerzzshoppe.blogspot.com/

Aeen said...

@kina:owh yeke...hheeh..slalu gak minum air sejuk yg manis.....kite rasa la baby tendang...tp papanye je la xrasa..heheeh