Followers

Thursday, May 24, 2012

1st time husband rasa baby menendang...:)




Pagi tadi kul 2.30 pagi husband aku baru balik kerja...
time tu aku tidur lagi...tersedar sebab dia bukak lampu...
uh..xlarat nak bangun...aku sambung la tidur....

Dalam pukul 4 pagi aku terjaga...sebab bilik terang sangat...husband aku lah...xtidur lagi...
balik kerja terus dok pasang robot Gundam dia tu...
aku pulak xsuka tidur kalau terang...suka gelap2...heeh..sebab silau laa...
aku nak tidur balik pun xboleh..
pas 2 aku cakap kat husband aku..."pa bila nak tidur?? ma silau laa"
huhuh...dalam setengah jam lepas tu baru la husband aku nak tidur...
tapi bukan terus tidur pun....aku lak tiba2 mata jadi segar...xleh nk tidur....
husband dok main handset aku pun main handset gak...
memang kiteorang selalu macam tu....sebelum tidur..main game kat phone...xpun layan FB...
nanti mata automatik akan ngantuk...hheheh...
xsampai setengah jam main game...mata aku da ngantuk ....
tengah cuba nak tidur..tiba2 baby ni dok menendang-nendang lak dia...
pas 2 aku cakap kat baby.."baby, tido lah...mama nak tido laa..jap lagi nak bangun gi kerja...."
lepas aku cakap macam tu...husband aku lak cakap dengan aku..."garangnya mama...."
aku garang ker???aku rasa aku cakap macam biase je dengan baby...huh..
maybe bagi husband aku ...nada aku cakap tu macma aku kasar sangat kot...hehehe...

lagi aku cakap aku nak tidur..lagi tu la baby dok tendang2...aktif pulak dia pagi2 buta tadi..
lepas tu...husband aku lak tiba2 time nak tidur dia dok la menyanyi...
masa dia menyanyi tu baby pun stop tendang....
aik??suara papa sedap sangat ke??hahahahaha....senyap je dia lepas tu..
papanya mula la bangga...bila aku cakap baby da stop tendang bila dengar papanya nyanyi...heheheeh....

selama aku mengandung 5 bulan nie..husband aku belum pernah lagi rasa baby tendang...
dia memang nak rasa sangat....tapi bila dy nak rasa..baby xtendang pulak..huhu..
akhirnya pagi tadi...papanya dapat rasa baby gerak....
tu pun ambil masa gak..masa husband aku baru je letak tangan dia kat perot aku...
baby tu dah tendang...tapi husband aku xdapat rasakan..
husband dok la goyang2 kan perot aku..hahahahaah...
tunggu lagi...pas tu makin rancak lak baby tu tendang...
baru dia dapat rasa....tapi dia x cakap pun camne perasaan dy...senyap je....
tangan dia tetap melekat kat perot aku sampai la aku nak bangun pagi gi kerja..
sampai tertidur la kiteorang...baby nonstop menendang....
hehehe....
sampai sekarang aku belum berkesempatan nak tanya husband aku macam mana dia rasa time baby tendang tu...heheeh...

#picbygoogleimage#




6 comments:

Riena Haiqal said...

eh eh.. lena mungkin baby tu skejap dengar papa dia nyanyi...hehehehe...
mesti best kan perasaan bila baby aktif menendang.. :)

Cikpuan rara said...

hubby rara pon teringin nk rasa.tp xdpt2.sian dye,

ibuhebat said...

mesti dia rasa bangga. :)

Aeen said...

@riena: aah..agknye la tu...lena dy dgr suara papa dy...sedap kot bagi dia..hahaahahah..

@rara:huhuh....ni pun baru 1st time rara dy dpt rasa..kalo x..mmg susah nk dpt rasa...hehe..

Aeen said...

@ibuhebat: mungkin gak ar kot...xtny lg dy rsa mcm mane..hehe..

Mya Fadzil said...

best nye . spotting sgt korg . ak ni ble la lg ,