Followers

Monday, May 28, 2012

Genap 6 bulan usia kandunganku hari ini.....(^____^)




#picbybabycenter#

Hari ni genap lah 6 bulan usia kandungan aku... =)
sekejap je dah 6 bulan..tup tup..tinggal lagi 3 bulan je untuk bersalin...
huhuhu...nervous,excited,takot..semua ada lah....heheh....

dah 6 bulan ni..keadaan baby alhamdulilah ok...minggu depan baru nak pergi scan untuk 6 bulan..
baby pulak semakin hari semakin aktif dia menendang...kadang2 tu dia diam jer...
sekali bila dah tendang....mak oiii...xberhenti....
waktu yang paling dia suka nak tendang...waktu aku tidur..or baru nak tidur...xpun time aku duduk releks jer..agaknye dia xnak aku dok diam kot....nak suruh aku bergerak..hehehe....

Dah 6 bulan ni aku pulak semakin liat nak makan ubat.....huhuhu...
kalau sebelum2 nie..rajin lah..hari2 makan..tapi sekarang....hari Sabtu n Ahad...memang aku skip makan ubat...heeh..aku hanya makan ubat hari Isnin-Jumaat...tu pun aku makan kat office...
kalau dok umah jangan harap aku nak makan..heheh...
aku makan ubat waktu pagi ...2 jam lepas aku breakfast....
nak2 sekarang ni aku kena makan 2 bijik 1 hari ubat Iron yang disukai ramai tu...hahahahaahah...
nk makan sebijik pun payah..ni nk makan 2 bijik...haish..nak x nak..terpakse aku telan jugak..gullpp...

kaki aku sekarang ni dah mula kejap2 rasa sakit kat tapak kaki tu...bila nak pijak rasa sakit je...
tapi xde bengkak lagi lah...alhamdulilah......
nak gi jalan2 pun aku masih larat lagi....sakit kaki pun aku tetap nk jalan gak...heheh..
penat tu xpayah cakap lah...buat kerja penat..xbuat kerja pun penat.....
MALAS...itu adalah sifat aku...hahahahaah.....memang malass...sampaikan kene tegur ngan husband aku..
jangan jadi MALAS sangat...nanti baby pun ikot...huhuhu....

Bab makan lak...aku hanya makan nasi waktu tengah hari je...kadang2 pagi pun makan nasi gak..
nasi lemak ke nasi goreng ke...kira waktu pagi..kadang2 lah makan nasi..tapi tengah hari...memang aku makan nasi.....
waktu malam pulak...aku memang x makan nasi...nak2 nasik berlauk...memang aku xboleh nak telan..tengok pun rasa x lalu...huhu..selalu malam...aku suka cari makanan yang bukan nasi..
macam mee,kuey teow,western food ke..fast food ke..or roti2...tu je lah yang boleh aku makan bila malam..
heheeh.....
ni selera aku ke selera anak aku ke..aku pun xtau lah....:p

Next check-up aku 6/060/12..check-up aku time tu nanti...sekali dengan kena buat BSP..
argghhh..makin lama la aku dok kt Klinik tu nanti..memang kene cuti lagi la gamaknye...
padahal minggu lepas baru je MC...haishh...
minggu lepas baru je buat BSP..ni minggu depan aku kena repeat BSP lagi..
sebab resultnya ..mak aii..aku pun tkejot gak....result belah pagi n tengah hari ok...
masuk petang...result BSP aku tinggi...malamnya pulak turun sikit jer...
so dorang agak risau...tu yang kene repeat awal..minggu depan..huhuhu...
harap2..result BSP and result HB aku minggu depan ok lah....

9 comments:

Riny said...

x sbr nak rase benda yg same...hehehe..tapi bab2 mkn ubt tu..mmg payah kot..hik3

Cikpuan rara said...

rara pon sama,mkn obimin sabtu ahad mst lewat.but lewat2 pon still mkn gak.sian bby nt xdpt vitamin.hee

Riena Haiqal said...

masa saya pregnant dulu tak kira semua nak makan kecuali ayam.. hehehehehehe..
kaki memng tak leh nak jalan jauh2 sebab mudah nak lenguh... tapi still nak gagahkan juga sebabbanyak orang kata bila kita rajin bersenam @ jalan2 mudah jer kita nak deliver nanti.. ;)

Liyana said...

sy 6 bulan org still x pasan tgh peknen... hehehe

Aeen said...

@Riny:hahaha...biasa la kan..bab nk mkn ubt mmg payah...:p

@rara:aeen baru2 je lah lewat2 pn mkn gak ari2...dah 5-6 bln ni malas ya amat....

@riena:aah..orang ckp kalo byk jalan senang nk deliver..tp xtau la betul2 sng ke x nanti..huhu..

@Liyana:hehe..sbb awk nmpk kecik kot org xpasan....

leeza said...

same! kite pon dh 6 bulan.. makin kuat tendang kan lg2 malam ;p ni pon ngah rase baby pusing2 ;p take care ye mummy 2 b ;p

armouris said...

terjumpa info ni, pasal berpantang selepas bersalin … sharing is caring :) - Cara Bertungku Dengan Mudah Semasa Berpantang

Aeen said...

heheeh....same ek..tau xpe..makin kuat dy tendang bile mlm...hehe..ok..thanks dear..:D

Pink Lavender said...

jaga kandungan elok2...

doakan makneng pon preggy mcm aeen juga..

makneng follow kamu
jom follow makneng