Followers

Wednesday, January 18, 2012

Semalam MC ...Jumpa doktor gara2 sembelit dan scan baby.....:D



Semalam aku MC...
bulan ni dah 2x MC...huhu....
1st mase check-up delayed period  awl bulan hari tu...
2nd semalam lak....

Semalam aku MC sebab....semalaman aku xboleh tidur sebab sakit perut....
sakit nak membuang air besar...tapi xboleh...
adalah dalam 5-6 hari..ermm..senang kata nak kat seminggu gak lah xleh nak membuang....
sakit sesangat au...rasa nak menangis pun ada gak...
padahal petang tu dah makan buah betik..minum air..pun xbuang2 gak...

pagi esoknya...aku xlarat nak bangun gi kerja...sebab xpuas tidur...
mengantuk sangat....n perut still sakit....
cik joe balik je kerja pagi semalam..aku terus ajak dia pergi klinik....
sampai klinik aku bagi tau la kat doktor masalah aku....
aku cakap dia aku sembelit.....
dia gelak lak..huh..
dia kata...adat ibu mengandung kena sembelit...sebabnya..sistem penghadaman ibu mengandung ni agak slow sikit....dat y makan la banyak mana pun...lambat nak hadam....
so doktor pun kata dia bagi la ubat pelawas....
untuk lembutkan najis.....

lepas tu dah alang2 gi jumpa doktor...
doktor tanya aku nak scan baby lagi x untuk kali ke 2..
sebab last time masa check hari tu xberapa nak sure sangat...
sebab baby xnampak....

so semalam..cik joe ada,dia pun dapat gak la tengok doktor scan perut aku....
dup dap dup dap gak ar jantung ni...hopefully dah boleh nampak la...
sekali doktor tunjuk ..baru lah nampak...akhirnya....alhamdulilah......
baru nampak....sebesar biji epal...doktor ukur coz nak pastikan dah berapa minggu n bila due date...
mula2 ukur bawah 1 cm..kalau bawah 1 cm...xboleh nk detect bila due date....
lepas tu doktor check lg skali .....baru ar ok..lebih 1cm....
so kiraan baru kandungan aku ialah...
dah 5 minggu 2 hari....n InsyaAllah..tarikh jangkaan bersalin pada 17/09/2012...
sama bulan dengan anniversary perkahwinan mummy n daddy nye....:D

tersenyum cik joe bila dapat tau usia kandungan aku....:)
dan sekarang...Alhamdulilah....tengah hari tadi baru aku dapat membuang.....fuuh lega rasanya...hehehe...


7 comments:

ciksuen said...

i pon mc semalam..sbb sakit perut gak..tp bukan sembelit, ni angin yg xmo kuar2..

Aeen said...

hahahaha......ain lak angin byk kuar....tp xleh nk mbuang lak...hehe...

cik enul said...

mommy aeen kena byk makan buah la...
boleh membantu jugak kalu sembelit...

e k i n ♥ y u s r i said...

17/9?
tarikh ekin kawin
hehehe

Aeen said...

@cik enul: dah byk sngt buah di mkn...tp xjugak mbwg...hehehe...

@ekin:aah...17/9...aah kn tarikh kawen ekin...heheh...

Redbloodsnow said...

zie lom lg scan bby taw. zie tggu kandungan cukup 2 bulan...baru g scan sekaligus register ambil kad pink...hehehe

Aeen said...

ckup 2bln aeen pn nk gi scan lg...rase kjap je da nk 2 bln...heheeh...pas 2 same gak ar nk buat kad pink tu...heeh