Followers

Monday, December 5, 2011

Balik kampung hantar Ayah n makan ikan bakar





Selamat paggiii .......
hari Isnin la hari ni...
biasa lah..hari yg sangat meliatkan...hahaahha....
hari ni x berapa sihat...
selsema sikit.....uhuhu.....

pagi nak nak update story yg baru nak basi..heheh
story pasal time cuti Awal Muharram ari tu...
heheehhe...
baru rini nak update bukan ape..
sebabnya tunggu gambar diuploadkan dlm laptop...

ok..aku start cite start hari Sabtu  26/11/11
pagi Sabtu tu cik joe kerja...
so aku hantar dia pergi kerja ke Klang..
petangnya pukul 4 aku ambil dia balik kerja....
Ambil je dia balik kerja...kiteorang terus gerak ke Melaka..
nak hantar ayah aku balik kampung......
kiteorang 1 Family la pergi..except adik perempuan aku je takde...
so dari Klang..terus ke Melaka....


time ni benti rehat jap kat RnR Dengkil...
pic ade mcm blur2 sikit ni bukan ape..
lens camera tu berwap...lupa nak lap...

lepas berhenti rehat kiteorang terus sambung perjalanan.....
sampai je Melaka dah malam..
apa lagi..Masa untuk makan ikan bakar lah..
yayyy...perkara yg wajib dibuat kalau sampai Melaka malam..hehehe...
tempat makan yg dipilih adalah kat Serkam,Melaka


ni pic mak n kakak aku....


ni ayah aku dengan cucu kesayangan dia...Hayyan...
budak manja dengan tok ayah dia ni...huh..


ha ini pun budak manja gak...
budak manja dengan suaminya..hahahahha.....
manja la sangat kan...huh..

Menu yg kiteorang makan x banyak....
setakat nasi lemak,
ikan kerapu 3 rasa,
kupang 3 rasa,
ikan bakar


ups nasi lemak x sempat nak snap..sebab dah ngap dulu..
ni dy punya sampingan jer.....


Kerapu 3 rasa....sedaaaaaapppppppp....


Kupang 3 rasa....pun sedaaaaaaaaapppp....

tapi.......

alangkah kecewanya kiteorang...
apabila ikan bakar yg di order x sampai2.....
sampai kan dah abis dia xhantar pun...
Ayah malas nak tanya,
dia nak tengok je kalo orang tu ingat or x...
biasa lah kalau dah ramai orang..mesti la ade je order yg xsampai....
bila sampai time nak bayar...
ayah tengok bill ..sekali dia caj ikan bakar tu sekali..
padahal ikan bakar tu x de pun..
ape lagi mengamuk la orang tua tu...
boleh plak pekerja tu cakap apa.
ikan belum masak....
cmne leh belum masak lak..
orang yg kemudian datang pun ikan bakar dia dah dapat...
terus orang tu mintak maaf...
so cancel lah kat dlm bill tu...

Memang kecewa sesangat...yelah tujuan utama makan kat sana..nak makan ikan bakar..
tapi apakan daya...xde rezeki time tu..dapat makan ikan 3 rasa pun jadi lah...huh....

Selesai je makan ...
terus antar ayah kat rumah abang sedara aku kat Merlimau,Melaka..
ayah balik kampung pun sebab nak attend wedding..
mak aku x follow ayah sekali..
dia ikut kiteorang balik...
ayah balik KL nanti..dia balik sekali ngn abang aku yg dah balik dulu ke kampung ....

sampai je rumah abg sedara..
lepak2 jap...
pukul 11.30 aku,husben,kakak n mak aku terus gerak balik KL malam tu jugak..
sebabnya keesokkan pagi pukul 8 pg..aku n cik joe nak ke Melaka lagi..
coz nak hantar rombongan pertunangan sedara dia...
kakak aku pulak ade attend wedding kat KL esoknya jugak...
sampai KL dalam kul 2 lebih...
ape lagi..cuci2 muka terus ar tido..
rehat kan diri untuk bberapa jam je...huhuhu....











2 comments:

rara pinkmafia said...

cedappppnya tgk ikan tu =)

Aeen said...

mmg sdap....jom2 gi mkn..hehe..