Followers

Thursday, October 6, 2011

REVIEW: Inai Pengantin



tengah xde keje ni..boleh nk review sikit pasal wedding lepas...
ok..nak mulakan dengan pemakaian henna ni dulu..hehe..
memandangkan majlis nikah aku 23 September 2011 pukul 10 pagi..
so khamis malam jumaat aku pakai la inai....
ni lah corak inai yang aku pilih...


tamgan dan kaki


tepi kaki sekali...

ok x??
aku puas ati dengan hasil kerja kakak amrina (pelukis inai)..
cantek..n kemas kerja dia buat....
kalo nak tengok design lain dan pakej harga yang ditawarkan..
boleh la pergi ke blog beliau..

Yg bestnya inai ni..lepas jer kering dalam 1 jam or sejam stgh..
xpayah nak pergi basuh....
sebabnya..inai ni tanggal sendiri...kira macam mengelupas la...
pas 2 kalo da agak2 betul2 kering..x tanggal dgn sendirinye..
kite just gosok2 je ngn tangan.....

inai ni xde bau sekuat bauan inai daun tu...
itu yang ok nye....kalo x..amek masa nak ilang bau inai kat tangan tu kan..

untuk inai yg kat jari kaki kakak am dy guna pemicit tu jelah..
tp yg tangan tu..dy celupkan jari kite kat dalam bekas yg berisi inai..
senang je kan..xpayah nak susah2 guna tangan or jari nak betul2 kan inai kite tu..
celup tiap2 satu jari..xsampai 5 minit pun..
pas 2 siapp..leh tunggu kering...heheh

ni time nikah..

tadaaa...cantek kan bila dah siap mcm nie..
yg kat jari tu jadi itam lak..
tapi orang kate kalo inai itam nanti jd kaler cantek..merah jer..
tp mmg betul pun..2 hari lps pakai inai ni da nampak kemerahannnye...




3 comments:

zura said...

berkenan sgt dengan inai tu...kat sini pakej inai je dekat 2 ratus...
=.=' dan tak secantik tu...

rara pinkmafia said...

wahhhh suke lah inai hitam pekat cm tu.

Aeen said...

@zura:ni pun full package dlm 170..nk kat 200 gak ar..huhuh....mmg puas ati dia lukis..:)

@rara:kite pun sukee...cantek kalo pekat kan..:)