Followers

Monday, October 17, 2011

Alahai doktor...buat saya tergelak jer lah...:p


Hari Jumaat lepas...
selepas selesai buat kad nikah..
OTW balik cik joe bawak aku pergi klinik dulu..
kan b4 dis aku de gitau yang aku asek saket prot jer....

bila masuk jumpa doktor..
aku bagi tau la doktor yang aku dah seminggu sakit perot....
doktor tanya aku la macam2..
tanya last day period la,ada muntah ke x..
aku pun jawab la dari A-Z..
lepas tu doktor suruh aku baring kat katil dlu..
dy nak check..dy tekan la perut aku,kat tepi perut..
dy tanya sama ada dia tekan tu aku dapat rasa sakit ke x..
aku cakap la ada...

dah sudah tu dia suruh aku duduk balik..
pas 2 dia tnya..aku ada buat kerja berat2 ker?or ada buat exercise extreme ker?
haa??exercise extreme??
aku punya la nak tergelak bila dia cakap mcm tu..
bila dia tanya macam tu ..aku tengok muka cik joe..
dia pun terkejut gak...
doktor kata..aku kena muscle pain ..
saket otot kat perut....
sebab mungkin ada buat kerja berat or exercise yang teruk..
pas tu doktor tanya kami da kawen ker?
aku jawab la..dah..baru 3 minggu..
doktor tu pun senyum..dia kate no wonder la...
mungkin kiteorang wat exercise terukk..
perghh..memandai2 je doktor ni tau...
huhuhuhu.....
perut ni terkejut..tu la saket...
ceh...

aku pun xtau la apa yang extreme nye aku buat..
nak kata gi exercise..xde la plak...
angkat benda berat2..pun xde gak..
tapi turun naek tangga banyak kali ar jugak..
sebab memang kerja aku turun naek tangga opis..huhuh...

P/S:suppose last week dah period..until now belum period2 lagi...
huhuhuhu....pregnant test dah beli..tapi belum test lagi..nak tunggu dulu...

6 comments:

e k i n ♥ y u s r i said...

perubahan hormon
ekin pon cm2 gak hr tue
hehehe

Aeen said...

maybe la kot kan ekin...
hormon terkejut lps kawen..hehe..

puansazusarin said...

berdebarkan yg...trylah test...

Aeen said...

agak cuak la rin...hehee...berbelah bagi nak test ke x....

Redbloodsnow said...

HEHEHE....perut terkejut ek. lawak :D Haaa....pe tggu lg yunk. pi ler test. mane tau kot kot happy news...insya'ALLAH :)

Aeen said...

tau xpe....bkn xnk wt test...tp...uh..nak tgu dulu lar...heheh