Followers

Wednesday, September 7, 2011

Tabiat/Habit cik joe yang susah sangat nak di ubah...huuh







Ada 1 tabiat  cik joe yang dari dulu sampai sekarang memang susah nak di ubah...
tabiatnya ialah...
susah nak bangun tidur...Zzzzzzz...
call la 100x pun..memang susahhh sangat nak bangun..
sampai battery phone 'kong' lah dibuatnya....
masa dia duduk rumah bujang dulu...
lagii susah nak kejut...
sampaikan terpakse susahkan kawan dia yg kat umah tu..kejutkan dia...
itu pun kalau kawan dia ada lah kat umah tu...
penah tu..dengan kawan2 dia sekali x angkat...
tidur mampuss agaknye....
gempa bumi berlaku pun xsedar.....

alahaiiii cik joe oiii....



memang tension weyh nak kejutkan ...
kene sabar jer lah...
kadang2 aku angin jugak...
yelah..kite banyak kerja lain nak buat..
xkan nak dok call dia jer kan...
sampai kita x boleh nak buat kerja lain bila da dok call nak kejutkan dia...
untuk tidak memanaskan telinga aku bila call dia..aku lebih suka wat auto redial..
pas 2 aku loudspeaker kan...tunggu sampai dia angkat....
bila da give up..aku stop...
pas 2 aku sambung balik call...
penah berjam2 call dia x pick up...dari ada bunyik ringing sampai fon dia dah habis bateri...

tu xpe lagi la...aku paling pantang...bila da call tu..dia reject call kite...
mana x marah...dah la penat2 call..berpuluh2 mis call x dijawabnya..
bila da dapat tu...dia reject...
pergghhh..memang panass...
bila tanya kenapa reject fon..dia kata dia ingat bunyik alarm...
ada tu dia reject..sebab dia dah bangun...
huh..kalau da bangun pun..xleh ke jawab phone tu jap ckp da bangun..?
ni pegi reject....geraamm jee..

tapi..itu semua duluu...masa dia dudok rumah bujang kat Klang...
start bulan 3 hari tu dia dah xstay kat rumah bujang tu..
dia ulang alik hari2 dari rumah family KL-KLANG..
so far sampai sekarang ok lah ulang alik..
pegi kerja pun bawak motor je..senang..nak elak jem..
melainkan hari Jumaat, Sabtu n Ahad..
kadang2 dia bawak kereta....

dah stay kat rumah family kt KL pun..
kadang2 susah jugak nak kejutkan...
kalo call hp dia xdapat..call rumah lak..
kalau kat rumah..aku suruh mak dia kejutkan..
kadang2 susah jugak mak dia kejutkan..
kalau x menjerit..memang x la dia bangun..
hahahaahha...
penah tu bila aku datang rumah dia nak ajak keluar..
dia tengah tidur lagi...mak dia suruh aku kejut kan sendiri...
sebab mak dia da penat kejut x bangun2..

apa yang aku buat...
aku tarik kaki dia..xpun geletek tapak kaki dia..
baru la dia bangun...xpun jerit..
haaa...baru la terhegeh2 nk bgun...

bukannya apa..susah nak bangun tidur ni..
membuatkan dia selalu lewat gi kerja...
alasannya..tidur x cukup...time kerja tunggang langgang...
mula2 dulu betul jugak apa yang dia cakap tu..
tapi...tidur x ckup ker time kerja tunggang langgang ker...
samee jerrr...kalau lepas balik kerja dok maen game jeer..huh

Sekarang ni aku tengah cuba bertahan lagi call dia hari2 untuk kejut gi kerja...
yelah..tinggal 2 minggu je lagi nak wat cam tu..
dah kawen dok sama2...senang sikit nak kejutkan...
kalau x ubah jugak la habit dye yang susah nak bangun tidur lepas kawen ni..
xtau la nk ckp....huuh..
heheehheh.......


2 comments:

e k i n ♥ y u s r i said...

tunang ekin senang x senang jugaklah nak kejut...
tp die memg payah nak jawab col...
x kirelah sape pon col

Aeen said...

hahahaha.....2 lah.org lelaki ni susah sgt nk kejutkan..huh