Followers

Monday, May 16, 2011

PREPARATION FOR MY WEDDING: Done with HIV Test, Gelang nikah for me and Cincin nikah untuk cik joe



Assalamualaikum...


Selamat pagi dan selamat hari ISNIN,,
fiuuuh..baru la sekarang boleh update blog..
jenuh menunggu....
sampaikan..apa cerita nk update last week pun dah x ingat..hahahaha...

ok2..memandangkan sekarang ni dah boleh nak mengupdate...
aku nak story pasal last khamis..(time ni keesokkan harinya nak update..baru tau blog xleh bukak..)

Khamis lepas aku n cik joe pergi buat HIV test..
kitaorang gi buat kat HKL..
kebetulan kakak ipar aku kerja sana...so cepat la sikit proses nak buat test tu..
xyah nak tunggu lama2..

Risau la jugak nak buat test ni..
bukan risau sebab takot ade HIV ke ape...
tapi sebab nak ambil darah tu..cik joe dah menakutkan aku..dy kata amek darah..1 botol penuh..
guulpp..mau x panik dibuatnya..
last2 masa nak ambil darah tu..kiteorang berdua..termasuk kakak ipar aku pun masuk lah dalam bilik ujian darah tu..
yg ambil darah nya lelaki...jeles cik joe..lelaki tu pegang jari aku nak ambil darah..
hahaahahha...xpe2..abg yang ambil darah dgn abang yg tulis kat kad 2..mmg hensem..
hahahahaha.......

Ambil darah x lah lama..sekejap jer..
result boleh dapat on da spot...dalam 2-3 minit jer..
lepas tu gi mintak pengesahan kat doktor..
pas 2 dah boleh balek..huhuhu...

Lepas balek dari HKL..tengok jam..still ada masa lagi..
yelah..coz aku dah booked tiket wayang cerita KONGSI pukul 7 mlm..
keluar hospital pukul 3 lebih..banyak masa lagi.
so...cik joe ajak pergi cari gelang untuk nikah...

Kiteorang pergi ke Carefour Wangsa Maju..
pergi kedai emas WAH CHAN...


kedai emas ni jugak la cik joe beli kan cincin tunang n merisik dulu...
Lepas 2 tengok jugak cincin untuk cik joe..
Ada yg dia berkenan..terus la beli..
tapi..pakai duit cik joe dulu lar...
aku cakap kat dia..dah gaji nanti claim ngn aku yeh..hehehehe..

Malas nak beli asing2..dah alang2 cari gelang aku..cari sekali lah cincin cik joe kan..
Nak tunjuk gambar tu ada..tapi x upload lagi dari phone..
Once aku da upload..nanti aku update kat blog yeh...



2 comments:

LaDy DrEaM's... said...

Terkezut la tuh bila di cucuk jarum ke jari kan??? hehehe me too pengalaman yang mendebarkan...

Banyak yang tak siap lagi kan??? kalau nak order cendera hari untuk tetamu bunting & banner boleh la order kat i gurls... Macam2 gift i ada. Kalau sennag call la i (017-3912551)

Aeen said...

mmg terkejot pun....dalam bbrapa saat tgk dah keluar darah..huhuuh....so far now 75% complete...heheh...ok2..if i nak order i contact u...tanks yerh..:D