Followers

Monday, April 25, 2011

PREPARATION FOR MY WEDDING: Done with discussion about kad kahwin n photography..

                            Now nak cerita pasal hari Sabtu pulak...
hari Sabtu lepas aku n cik joe keluar pergi Sunway pyramid...
coz cik joe nak cari porch bag...
Bila da jumpa dia x berkenan pulak dengan design 2...kena la cari lain..sampai la dia jumpa dengan design yg dia nak tu...

haish..susah sikit kalau nak beli barang dengan cik joe nie..dia cerewet n teliti sangat dalam pemilihan barang...
So kat Sunway xjumpa yang berkenan...dia nak cari kat tempat lain...
Actually hari Sabtu tu aku x brapa nak larat jalan sangat lah..
cos ada sebab2 tertentu...huhuh....biasa la penyakit perempuan bila first day...hehe..
penat..letih....sakit semua ada lah...
Cik joe tgk pun da kesian..so dia kata balik lah rumah parents dia dulu..rehat...
lagi pun malamnya pukul 12.cik joe kerja..so..dia pun kena lah rehat jugak...


Sedang rehat kat rumah parents dia..aku mesej lah dengan abang Am..official photographer aku..
tanya dia..bila boleh jumpa n nak discuss pasal photo n kad kahwin...
lama nak tunggu dia reply..petang nak kat kul 7 dia call gitau nak jumpa..


Malamnya dalam kul 8.30 malam 
kiteorang tunggu abg Am kat Oldtown White Coffee kat Prima Sri Gombak..
pukul 9.30 baru abg Am dtg..huhuh..dekat sejam tunggu...
tapi kami x kesah...kami paham kerja dia macam mane..


Abg Am bagitau dia bz ckit ..coz nak handle photo wedding untuk Zed Zaidi yg akan datang nie..
Antara artis yg dia nak handle nanti ialah..Awal Ashaari,Fizz Fairuz n Ally Iskandar...


Ok.sampai la part kami nak discuss pasal kad kahwin dulu..
bagi address, content ape lagi yg aku nak,maps..
pasal photo pulak..abg am nak tau pukul berapa aku nikah,malam berinai,sanding...
tapi...aku xbole gtau lagi kat dia..coz tak confirm lagi pukul berapa majlis semua tu..
Once aku da confirm baru aku boleh update kan kat abg Am..


Lepas tu Abg Am mintak gambar kiteorang untuk letak kat kad n bunting...
memandangkan kad kahwin kami bergambar...
Abg Am nak ambil gambar kami semasa fitting baju nanti...
tapi tu pun kene tunggu dulu...coz xtau lagi bila nak jumpa ngn mak andam kami 2..
tunggu masa yang sessuai n time cik joe ada masa...


Fuuh...
lega dah..selepas tempahan baju nikah dah selesai,kad kahwin da selesai n photo pun dah selesai...
cuma sekarang ni aku perlu update kan itinerary untuk abg Am...
tp..still kene ada discussion lagi lepas nie dgn kak fie n abg am...huhuh..


4 comments:

Redbloodsnow said...

HUHU..TAK LAMA LG TUE KAN. ZIE LAK...PHOTOGRAPHER JE LOM LG BOOKED. TTG KAD KAWEN, X PERLU DIRISAUKAN COZ ZIE BUAT SENDIRI...NGEEE

Aeen said...

tau xpe zie..4 bulan je lagi...auwww..takotnyer...syok la zie..kad kawen buat sndri...xyh susah2 nk tempah kad...zie rajen boleh lar..cm aeen ni malas...hehehehe

Einaz Shah Rizal Thomas said...

haiy owner blog ;)

Aeen said...

hye einaz...:D