Followers

Friday, October 5, 2018

Setelah sekian lama tak update blog.....




Assalamualaikum…
masih ade lagi ke yg baca blog nie??
fuhh..betapa lamanya la hai x update blog ni..sejak anak dah 3 nie..hehe..
nak taip ni pon ade rase kekok gak la sebab dah lama x menaip..
xtau kenapa hari ni terasa nak update pulak blog...
ok lah..meh nak citer sikit ape yg jadi selama x update blog nie…
 
Ok lah..untuk pengetahuan semua sekarang ni aku dah jadi mom of 3 kids...
iye...dah mak anak 3 pon…
yang ketiga ni dapat girl...lahir bulan 2 tahun ni (2018)..
sekarang dah nak masuk umur 8 bulan..,
Alhamdulillah...cukup lah buat masa ni...sorang lelaki 2 orang perempuan…
nak tambah lagi tu ermmm...belum fikir lagi..maybe lambat lagi kot..
sekarang ni nak focus utk besarkan anak2 ni je dulu…
Anak pertama..Raees sekarang dah umur 6 tahun...tahun depan darjah 1...
yang no 2 ni..Raynia sekarang 5 tahun...tahun depan masih tadika lagi..
tapi dapat Pra-sekolah kat sekolah rendah sama dengan Raees..
Alhamdulillah sangat dapat pra...jimat beribu duit mama nak bayar tadika awak..
sekarang ni pon dorang tadika kat Little Caliphs..gigil gak la nak bayar untuk 2 orang..
so next year Raynia dapat masuk pra..dah syukur sangat...rezeki dia...
 
Seronok ke dah anak 3 nie??
Tentu lah seronok..5 tahun tak pegang baby...dapat je baby jadi excited..
Penat dan letih tu semestinya la...
biasa la..anak kecik..bila x sihat mula la cranky..semuanya x kena..
malam2 jaga..buat susu la..salin pampers la..
tu lah..nak tambah sgt kan...ha..hadap la semuanya kan..hahaha...
Sekarang ni aku mmg kurang bersosial kat media social..
kalo ada update pon aku update kat IG story..kalo kat FB pon aku dah kurang nak update pape sekarang..lebih kepada IG je skang ni..sbb aku suka tgk IG story org...hehe...
kalo bukak FB pon aku just baca dan scroll je...jarang sgt aku nak komen…
bukan menyombong yeh…
 
Life skang ni agak tuff la jugak...rutin harian aku…
subuh je si kecik tu dah bangun...layan dia dulu..main2 ke..lepastu pukul 7 kejot abang n kakak mandi nak pegi sekolah...tu baru kejot..bangun nak dkat kul 7.30 baru terhegeh2 nak bangun..
dgn nak siapkan sarapan dorang lagi...pukul 8 anta pegi sekolah...8.30 aku dah masuk office..
kalua dulu boleh la nak breakfast kat rumah...sekarang ni sampai office baru breakfast...
lepastu pukul 12 tgh hari waktu lunch keluar amek bebudak ni balik sekolah...dorang sekolah half day je...lepas amek balik sekolah anta balik rumah…
kat rumah baru aku lunch...oh ye anak2 mak aku jaga..so tghari tu makan mmg mak dah sediakan ..
dia dah masak kena la makan...x makan kene bising nanti..
so tghari kalua kena amek bebudak ni balik sekolah..mmg aku makan kat rumah je..kalo dorang cuti baru aku lunch kat luar…
makan lunch pon kelam kabut...senang citer makan tak kunyah la.terus telan…
sebab kejar masa...pukul 1 dah kene masuk office balik..xleh lambat sbb lunch hour pon kene punch card...huh..
lepas lunch balik office..lepastu petang abes keje pukul 6.30 baru balik rumah..
sampai rumah around 7pm...
sampai2 terus kene hadap anak2..especially yg kecik tu kalo dy x tdo la..
xleh tgk muka aku mesti mintak amek..
dapat mandi n sembahyang pn nak dekat kul 8pm..
mandi pon mandi koboi orang cakap...xleh nak lama2..
biasa malam tido pukul 11pm..tgk keadaan si kecik tu la..
kadang2 awal tido..
 
Penat tu mmg penat..rutin harian mcm tu lah...tu bila nak pegang fon je rasa malas sgt..
baru pegang mata dah ngantok…
ada husband pon husband jarang ada rumah..time off je dia ada..
time off tu je la dia dapat bantu ape yg patot..
kalo x..semua kene sendiri yg buat…
tapi Alhamdulillah anak2 yg dua tu dah besar...boleh diharap..boleh disuruh..
yg kecik tu pn x banyak sgt ragamnye…
time tak sihat je la dia x ok..
time sihat memang behave sgt..senang jaga..
ni next year anak2 sorang sekolah rendah sorang PRA xtau la mcm mane..
sbb sorang pagi sorang petang…
lagi terkejar la masa mama....
 
Ok lah..stop dulu la type ni…
itu saja la citer serba sikit buat masa ni…
akan dating xtau lagi bile nak update..
kronologi bersalin anak ke3 pon xde lagi dalam ni..
silap2 tahun depan baru update lg..hahahah...
 



1 comment:

Hafizah said...

aku nak bace ni wei...cpt update