Followers

Friday, October 21, 2016

Perihal Diri..




Sudah lama x update apa2 kat dalam blog ni..
bersawang sawang dah.. :p
serius rindu nak aktif berblog balik..
tapi tu lah...sifat kerajinan tu susah sangat nak muncul...haish...
ok lah..memandangkan tengah ada masa ni..
meh la kite update sikit..
update sikit pasal life aku sekarang ni...
 
 
As usual sekarang ni aku masih lagi bekerja di tempat yang sama...bulan ni genap lah 6 tahun bekerja di sini...
Masih lagi mempunyai 2 orang anak..ya..masih 2 orang...Raees & Raynia...
no 3??? insyaAllah planning tahun depan or 2 tahun lagi...tengok lah macam mana..
masih merancang lagi....heheh...
 
 
Tahun ni genap setahun aku dengan husband PJJ..
walaupun hanya aku kat Gombak n husband kat Klang..
PJJ gak la tu kan...hahahah....
aku hanya balik rumah kat Klang weekend sahaja...
hari Jumaat balik kerja..ambil anak2 terus balik Klang...hari Ahad aku balik Gombak balik..
kiranya aku balik rumah 3 hari 2 malam je lah...
tu pon kalau husband weekend kerja sama lah juga x dapat spend byk masa dgn dia..
kerja tak tentu masa...time kerja dia bukan macam orang lain..
jangan harap lah nak plan apa2..semua kejadian berlaku mesti last minute...
macam husband aku ni jadual kerja dia contohnya untuk waktu bekerja esok..dapat tahunya malam karang baru dapat tau pukul berapa kerja esok...
lepas tu time kerja dia pulak 5-6 hari..(1 day off)
kadang2 habis kerja petang..malam karang sambung balik..
pastu kadang habis pukul 1 pagi...pukul 9 pagi kerja balik...
hmm..kesian kan..tu pasal la aku sekarang susah nak join gathering..or pergi mana2...
tak boleh nak plan.. :(

Pasal anak2 pulak...semestinya makin membesar...
Raees tahun depan dah 5 tahun...dah nak masuk tadika..
Alhamdulillah...aku dah daftar dia masuk tadika bulan Ogos lepas..
tahun depan Raees akan bersekolah di Tadika Little Caliph, Taman Samudera
huh..xtau lah macam mana nanti kena tinggal...yelah..budak x pernah kena tinggal..pastu kena tinggal dengan orang luar...
Raees ni perangai dia manja sikit...apa je dia buat mesti nak ada orang depan mata dia..
main kat playground pun..mata dia mesti tengok mama or papa dia ada tak...kalau xde..mula la dia mencari..pastu melalak...
Raees sekarang boleh dikatakan tak pakai pampers dah...hanya pakai time nak tidur malam je..
pernah jugak time tidur tu x pakaikan dia pampers..ok la pulak tak kencing sampai ke pagi...
tapi mama dia belum ready lagi nak kejut dia bangun pergi kencing tengah2 malam tu...heheh...
Cerita pasal Raynia pulak..
fuuh..anak dara sorang ni...bulan depan masuk umur 3 tahun...
tapi perangai....MasyaAllah...lasak bebenor...mengalahkan abang dia...
ada masa tu lembut...ada masa tu ganas n lasak...
memang selalu lah bergaduh dengan abang sampaikan abang pun kalah la dengan dia.. :D
so far dah pandai bercakap...pandai ajak sembang..
masih lagi kuat menyusu...sekali minum 12oz...memang sekali minum je abes..kadang2 dah lepas makan pun mintak susu...nak dukung dia...adoiii...terbalik mama dibuatnya...xlarat..semangat...
So far sekarang dah anak2 ni dah boleh diharap..
dah boleh diminta tolong...
kadang2 tak payah suruh dorang dah buat dulu..
pastu kadang2 ada benda yang dorang buat ni dluar jangkaan...
bila dia tau mama dia dah sudah masak...pinggan aku dah letak atas meja..
bebudak ni siap susun letak satu2...macam kat rumah aku kat Klang tu tak ada meja makan..
so memang kiteorang makan bersila kat lantai lah..habis je makan...aku angkat pinggan2 ni..
nanti bebudak ni sorang ambil penyapu..sorang lagi ambil mop...konon nak tolong sapu n bersihkan lantai la..hehe..comey je...dah besarkan..
dah boleh diharap pun...
dah boleh nak jaga adik lagi...teeeeettt..kalau ada la..hahahah...

Itu saja lah cerita aku serba sedikit....
nanti rajin aku update lagi...kalau rajin yeh..hehe..


 
 

2 comments:

CikNaa said...

lama tak baca blog ain.. raynia pun dah besar, perangai sama macam rania. raees nak masuk skolah dah ye..

ameris said...

rindunya ain... bila nak jumpa ehh