Followers

Thursday, December 31, 2015

Selamat Tinggal 2015!







Selesai sudah siapkan tugasan terakhir untuk tahun 2015 ni di office...
semangat gila habiskan kerja..harini dapat balik kerja awal sikit...biasa balik kerja kul 6.30..tapi hari ni dapat balik pukul 5.00ptg...
lepas lunch ni kite dok melepak je lah yeh..layan movie ke ape kan..hahahah....
oklah..penutup 2015 ni aku taknak cerita panjang lebar sangat...
cukup lah aku bagi highlight je yeh..
 
Tahun 2015 meninggalkan kenangan yang tersangat lah x boleh aku lupakan..
suka..duka..kecewa..patah hati...semua ada lah....
bagi aku tahun 2015 ni tahun yang kurang baik untuk aku...
ada perkara yang terjadi tahun ni aku nak cepat berlalu pergi...
kalau korang perasan tahun ni aku kurang nak update blog..
ni semua gara2 pengaruh mood aku yang kadang2 ok..kadang2 tak..
nak update..tapi aku rasa x sanggup nak update...ha..lebih kurang mcm tu lah...
takpelah..next week kite update pasal azam n wishlist 2016..salah satunya aku nak rajin update blog..hehehe..
 
Kite throwback dgn kisah duka,or kenangan pahit la bagi aku...
yang pertama sekali..dah tentulah aku kehilangan abang sulung aku yang tersayang pada bulan Ogos 2015..memang sangat terasa bila dia x ada dengan kami sekeluarga..hmm..
xpelah yang pergi biarkan pergi...kita yang hidup ni kena teruskan kehidupan..hanya mampu kirimkan doa buat roh arwah abang yang tersayang.....
 
yang keduanya...hmmm..lama aku pikir..perlukah aku ceritakannya disini??
aku xnak citer panjang lebar pasal hal ni...hanya boleh yang aku bagitau kenangan pahit yang kedua ni adalah...hmmm..saat rumahtangga kami hampir runtuh....saat aku dan suami hampir becerai pertengahan tahun 2015....
atas sebab apa..dan kenapa tu aku rasa xperlu lah aku nak cerita kat sini...
cukuplah aku cakap...yang kami dah sampai tahap pergi pejabat agama..dah naik mahkamah..tu je..
tapi Alhamdulillah...berkat doa..Allah masih sayangkan kami berdua...kami masih lagi bersama...
pengalaman itu mematangkan aku dalam hidup berumahtangga...
kena faham..hidup berumahtangga tu ada pasang surutnya...
apa yang penting persefahaman...bertolak ansur..jujur...
Alhamdulillah..sekarang ni rumah tangga kami kembali sempurna..kembali bahagia...
don't turn back..move forward...belajar dari kesilapan..dan pastikan kesilapan x diulangi...tu je..
ok lah.stop2..aku xnak kenang lg..FULL STOP!
 
kisah gembira pulak or kenangan manis bagi aku..
saat aku terima 3 orang cucu serentak untuk tahun ni...fuuh...
cucu dah makin ramai ni...heheh..
saat adik aku yang bongsu sudah selamat menjadi tunangan orang...
ya..tahun depan kenduri besar lg lah...
anak2 makin bijak  bercakap..eh tu kiranya kenangan manis la kan...hehe..
yang paling best sekali...pasal hal rumah...Alhamdulillah..boleh dikatakan dah 90% barang dalam rumah dah complete....gigih kumpul duit oii..lepasni boleh buat kenduri..hehe...
 
Ok la tu je lah aku nak cerita pasal tahun 2015 aku ni...
tahun yang tinggalkan 1001 sejarah dalam hidup aku...
apa yang aku harapkan untuk tahun 2016 ni..adalah tahun yang lebih baik untuk aku  dan keluarga...
 
 
Selamat Tahun Baru 2016!
 



2 comments:

Julia Johari said...

alhamdulilah, panjang lebar julia baca dan selami...Allah tu sayangkan kita aeen...dia bagi masa utk kita selami hati pasangan masing2....fuhhh asam garam naik mahkamah tu semua buat ju meremang baca aeen...alhamdulilah semua kembali sedia kala...biar selamanya aminnn

CikNaa said...

semoga 2016 ada sinar lebih baik dari sebelum nya.. caiyok ain..