Followers

Wednesday, March 25, 2015

Busy disebabkan GST...huuh..





Maaf lah kalau tengok blog ni kejap2 timbul..kejap2 tenggelam...
dek kerana kebizian yang teramatlah sangat...nak2 lagi minggu depan dah nak start GST...
fuuuh...aku xtau la bila sebut je GST ni seram sejuk dibuatnya...
memikirkan kehidupan dan keadaan yang akan dilalui selepas ini macam mana...
nak tak nak kita kena hadap jugak kan...
walaupun lepas ni kos hidup akan makin tinggi...
haish....malas la aku nak cerita panjang pasal GST ni...
buat sakit hati je...

ok lah back to da story....
aku sekarang ni busy check stock..order n goods received...update itu ini dalam database..
lepas ni sistem accounting dah guna software baru..nak kena update lagi..
fiuuuh....jammed kepala otak aku ni lah asek pikir kerja je...kadang2 tu sampai bawa ke mimpi...
actually aku nak kena settle kan segala mak nenek kerja aku dalam 2 minggu ni..make sure by end of next week dah settle kerja n tak ada pending....
sebabnya minggu yang akan datang tu nanti aku cuti seminggu...
cuti la ...stress gara2 buat kerja utk GST ni..
bagi can la nak berehat dari dunia pekerjaan ni sekejap.....
nak spend time dengan suami n anak2 sepenuhnya....

Aku nak curi masa update blog sekarang ni macam susah sangat..
ni pun entry aku update kejap sebelum nak balik..lepas tu aku buat autopublish untuk esok...
kadang2 tu dah type tinggalkan je jadi draft..lepas tu delete..hahaha...
ok la...nanti sambung lagi ok..
bye..

2 comments:

SweetLikeWhat said...

betul la ain..bile sebut gst jer risau lah..barang makin mahal..tapi gaji macam tu jugak..memang kena berjimat ketat2 nih..huhu

Aeen said...

@SweetLikeWhat tau xpe anez brg semua naik gaji takat tu jugak..nak berhabis jimat mcm mane pun xtau la lagi...huhu..