Followers

Tuesday, December 9, 2014

Bila suami jadi babysitter...




Actually ada 2-3 entry pending nak publish...
tapi aku publish kan yang latest dulu la..
ni cerita semalam...

Semalam (Isnin 08/12/14) husband jadi babysitter untuk anak2...
sebabnya family aku dorang pergi jalan2 belah Kedah,Perlis and Penang...
huuh..berjalan sakan tau....ingatkan dorang balik hari Ahad..rupanya balik hari Isnin malam...
nasib lah husband dia balik dari kenduri kahwin kawan dia kat Kedah semalam..
lepastu hari Isnin dia kerja shift malam...so lega sikit lah..siang boleh la dia tengok2 kan anak2...
ikutkan aku nak ambil je cuti half day..kesian pulak husband nak handle 2 orang sekali kan..
tapi dia cakap ok je..dia boleh handle..so aku pun kerja je lah....

tapi pergi kerja pun hati tak senang..dok pikir la anak2 ni macam mana dok dengan papa dorang..
actually ni kali kedua husband kena jaga anak2 sendiri...dulu ada sekali tu dia kena jaga Raees..tapi time tu Raees kecil lagi..Raynia belum ada lagi..kira ok lah kan handle seorang je..ni 2 orang..mcm mana ghopenya pun xtau lah.....lagipun bebudak ni xpernah lagi dok bertiga je dengan papanya...apa2 mesti cari mama...
pagi tadi sebelum pergi kerja aku dah pesan kat husband itu ini...
bagi siap2 bebudak ni minum susu..baru aku keluar gi kerja...
ceh..husband bukan main lagi cakap xpayah risau tau lah dia handle anak2 mcm mane...

dalam pukul 10 pagi macam tu husband wasap gambar nie..





alalala...bagusnya papa bagi anak2 makan..elok je ha dok makan tu....baguss...
dah makan husband wasap gambar ni pulak..



wahhh...siap bagi mandi dalam besen mandi tu....
syok la yeh dok berendam n main air...
dua2 orang ni memang suka main air..
rajin la papa melayan korang yeh mandi dalam besen...hehe..

bila dah tengok gambar2 ni aku ada lah rasa lega sikit....
kira ok lah husband boleh handle dua2 orang ni...walaupun penat....
waktu lunch aku balik kejap..belikan makanan untuk husband and anak2...
masa balik lunch tu aku tengok Raees je tengah tidur..Raynia baru bangun...
elok lah pulak bebudak ni tidur kat bawah x pakai buai..husband kata lama gak dorang ni tidur..
sebab biasanya tidur siang dorang ni berbuai..payah nak tidur bawah sebab ada 2 orang lagi abang2 dorang yg mak aku jaga...(sorang anak kakak aku, sorang lagi anak jiran)..faham2 je lah...dorang ada je rumah jadi ribut...bising..tidur pun x lama....
ni xde orang boleh je dia tidur lama sikit...

petangnya pulak husband wasap dia buatkan budak2 ni roti telur...
pukul 5 petang dah siap mandikan..awal sikit mandi..sebab dua2 berak berjemaah...
hahahah...
xpelah...biarlah dia rasa macam mana kita rasa nak handle dua orang anak sorang2...
huhuh..letih x letih la....
kalau dua2 x buat perangai kira ok lah lagi..kalau dua2 meragam...hah....kalau x sabar boleh jadi tarzan...
hehe..
eniwey thanks papa..coz jagakan anak sementara mama pergi kerja...
walaupun dalam hati ni rasa berat sangat nak tinggalkan awak dengan anak2...
tapi dah awak kata ok...kira ok lah kan....:)






13 comments:

CikNaa said...

suka gak kan sesekali papa yg jaga.. baru dorang tau cemana..hihi. ciknaa sekali sminggu tu pun keje mlm, budak2 tido awal..

babYpose said...

comel dua2, tertib ja :)

Allene ALineWorks said...

ok la tu.. kita berjaya gak la husband jaga 2-2 kan...

ieza ashaari said...

Tpkan, budak2 ni time dgn ayah ok sgt. Behave sungguh. Knp ek? Huihuihui..

Aeen said...

@CikNaa tau xpe ciknaa...biar dia rasa mcm mane kite handle sorang2...baru jaga sehari husband dah pengsan...hahaha...

Aeen said...

@Allene ALineWorks tu la..kire berjaya la jugak...hehe

Aeen said...

@ieza ashaari tau xpe..dgn ayah dorang punye la baik..xbuat prangai...kalau dgn maknye...asek la nak jadi tarzan ..huh..

Liyana said...

pandai papa jaga anak2. lulus lah kan. hee. budak2 ni kdg2 dgn ayah nye baik je. dgn mak ngade2 sikit. jd tarzan mak nye kat rumah hehe

Aeen said...

@Liyana betul tu liyana...dengan ayah dorang baik je..dgn maknye ngada2...ni kira dah lulus la..so boleh la tinggalkan anak2 dengan papa nya lain kali ..hahaha

mommychaa said...

comeynya berdua. baik je nampak. tak gaduh ek?
kalo mikhail & mikayla bercako jer 24jam stress aku!

Aeen said...

@mommychaa tak gaduh..tu yg nampak..yg x nampak..haa..boleh gaduh gak..tp yg win..confirm adik dia..hahaha...

Julia Johari said...

Bagus la suami tlg jagakan...baik je diorang tu main sama2...pandai plak tu tgk upin...legaaaa sgt kan aeen cm ni...adeh nak tambah lah...*tetiba hahahha

Aeen said...

@Julia Johari memang lega..bila dah tgk mcm ni..so next time boleh la tinggal lagi dengan papa..mama boleh gi shopping dgn aman...hahaha...