Followers

Thursday, September 18, 2014

Birthday present Raees






Selepas 1 minggu ...baru la nak update entry birthday anak bujang sorang nie...heheh...
kita skip cerita celebration birthday Raees dulu yeh...sebab gambar2 nye tak di transfer lagi..
so bila tengok hp..hanya ada pic hadiah2 Raees je..heheh...

Birthday Raees kali ni ..Raees dapat hadiah special dari tok ayah tersayang...
tok ayah bagi Raees sebuah motorsikal RC...



bukan main seronok dia dapat hadiah motor...siap ada lagu lagi...cuma Raees x pandai bawak sendiri motor tu lah..kena kita yang control...

Ikotkan mama n papa nak bagi Raees kereta RC..tapi masa kiteorang nak pergi cari hadiah Raees..tok ayah pun nak ikut sekali..tengok2 dia belikan motor ni..so x jadi la kiteorang nak beli kereta...sebab Raees dah ada motor..kalau nak beli juga..mana la nak sumbat dalam rumah tu....motor tu pun dah buatkan rumah tu jadi penuh...so kiteorang decide..xpayah la beli kereta dulu...kena la kiteorang pikir hadiah lain...
puas gak lak dok jalan kat kedai mainan kat Jalan Raja Laut tu...
memang boleh jadi gila bila tengok kedai mainan kat area situ...macam2...murah2 pulak tu...
memang kat sini je lah kiteorang kalau nak beli mainan kat budak2 ni pergi kat Jalan Raja Laut..kat tempat lain pun ada la jugak...tapi kat sini bole gila dibuatnya tengok mainan budak2...

Akhirnya papa yang decide untuk belikan Raees mainan nie..

1)Set keretapi..siap dengan remote control


dan 

2) set police station...(huh..mentang2 la papanya polis..beli mainan pun nak polis jugak..)


kira ni lah hadiah mama n papa kat Raees...
hadiah ni kongsi aku n husband...
sebenarnya dah xtau nak beli apa kat Raees..husband cakap mainan ni hari x birthday pun boleh beli...
tapi tu lah..macam yang dikatakan tadi..kalau x nak beli kereta yg besar tu kat dia...tapi dah dapat motor...kena la hold dulu...

hadiah takde balut2 ok...terus bagi je dia bukak...



tengok tu..suruh dia senyum..menyengih mcm tu lak dia...


kalau adik pulak tak payah cakap la...dia paling over sekali dari abang...
tengok je la tu...


susah nak ambil gambar...suruh pandang camera pun payah....


buka je kotak set train tu...suka sangat dia...nampak ada pokok..terus ambil pokok tu n cakap ngn aku 'Mama...ngok ni..daun' haih la Raees..pokok lah tu..puas ajar dia pokok..balik2 dia sebut daun jugak...


Bila abang dah sibuk nak main train...adik pulak buat apa??


























































































































































































































































































































































































Haaaaaaa...ni la kerja dia....
habis kotak mainan abang dia kerja kan...
siap duduk lagi tu...
Oh Raynia...kotak tu boleh pakai lagi yeh...
ada je kerja yang dia nak buat..
bagi mainan betul2 tak nak main...kotak jugak dia nak main...










9 comments:

mynameismy said...

amboiiii besarnye hadiah hehe.. hppy befday raees!!!

adik pun da beso kejap je hehe

Allene said...

bestnya hadia semua tu...
entry terkini...bebel pasal selamat pengantin MADU

ameris said...

hamboiii kemahen hadiah bday raees

CikNaa said...

banyaknya mainan.. untung raees..adik pun tumpang sekali walaupun main kotak aje..huhu

nadiah hanum said...

Salam perkenalan dari Cik Nad...:) bestnya birthday boy dapat banyak toys yer...Semoga birthday boy membesar dengan sihat dan jadi anak yang soleh..

Chekgu Azrine said...

Untung raees ek..semoga mmbrsar dgn sihat ye raees!!

safurara said...

hoih! panjnag nya nk scroll ain.hehehe.amboi.si adik tu.lasak kalah abang yeee.

~ NANA ~ said...

besarnya hadiah diorg...hehe

happy birthday raees!

Siti Nursyamimi said...

happy birthday raees..omei nye hadiah..
raynia gak yg excited lebih tu..hehehe