Followers

Thursday, September 11, 2014

11092014 - Raees Turns 2! Alhamdulillah...






11 September 2014....
Hari ni genap lah usia anak sulung ku Raees Raimie B Ahmad Rafie 2 tahun...
Alhamdulillah..masih diberi kesempatan untuk aku menyambut hari kelahiran anakku ini...
Teringat 2 tahun lepas sewaktu melahirkan Raees....pukul 5 pagi gi hospital Selayang...pukul 9.30am masuk labor room...tepat pukul 10 pagi...lahir lah dia di muka bumi ini....
Bersalinkan Raees agak senang jugak lah...
sakit pun x berapa nak lama sangat....pukul 10 pagi bersalin...pukul 11pagi dah masuk ward biasa...cuma bermalam kat hospital 1 malam je..ikotkan petang tu dah boleh balik..tapi sebabkan aku ada kencing manis..
so dorang nak kena monitor Raees 1 hari tu...

nak throwback balik lah sikit gambar2  time Raees baby dulu...

Yang ni masa dalam perut mama ...4 or 5 bulan kot time ni...


Beberapa jam selepas dilahirkan 11.09.2012








Yang ni dah besar sikit...dah 2 bulan kot time ni..eh..entah la..mak nye lupe...hehehe


Budak mata bulat......



Geram pulak tengok dia time baby nie....haih........


Yang ni masa umur dia genap 1 tahun...



Yang ni gambar sekarang....dah besar dah.....






Waaaaaaa....cepat betul anak mama ni dah besar lah....rasa macam awak ni kecil je lagi....

Pagi tadi masa Raees bangun tidur...aku nyanyikan lah lagu Happy Birthday..
terkebil2 mata Raees tengok aku nyanyi...ye lah...pelik la dia ..bangun2 tidur mama dia ni menyanyi lak...
sambil aku nyanyi tu sambil tu lah air mata ni mengalir....tersekat2 aku nyanyi...
hadoiii....tu baru nyayi aku dah menangis..masa aku bagi ucapan kat dia...haaa..amek ko..teresak2 aku nangis....dah kenapa mak ko ni la hai Raeess...hati tisu betul......hahahhah...
Aku tak tau lah..perasaan tu datang otomatik rasa sebak dalam hati ni...mungkin sebab tengok anak dah makin membesar...dah jadi abang..dah boleh jaga adik..dah boleh diharap..disuruh...hmmmm...


Ok lah..x nak type panjang2..kang banjir pulak kat opis nie..hehe...

HAPPY 2ND BIRTHDAY MY SON RAEES RAIMIE BIN AHMAD RAFIE...MAMA DOAKAN SEMOGA RAEES PANJANG UMUR ...DIMURAHKAN REZEKI...DIKURNIAKAN KESIHATAN YANG BAIK..MENJADI ANAK YANG SOLEH DAN MENJADI ABANG YANG TERBAIK BUAT ADIK YEH NAK...INSYAALLAH...
DEGIL N NAKAL MACAM MANE SEKALIPUN AWAK..MAMA TETAP SAYANG RAEES...
MMMMMMUUUUUWWAAAAAHHH...


p/s: malam ni mama beli kek je lah yeh...hari Sabtu nanti kita celebrate dengan papa n adik sekali...:)





6 comments:

mOoN IzzaN said...

happy birthday raees.. semoga jadi anak yg soleh dan anak yg snetiasa mendoakan ibu bapa ea.. :D

DYatie said...

Alololo. Mama. Selamat hari lahir raees. Semoga menjadi anak yang soleh penyejuk di mata penawar di hati mak ayah..

Syima Syaz said...

Happy bday raees... semoga sihat dan membesar jadi anak yg baik dan bijak...

ameris said...

happy bday raees. jadi anak yg baik yer..

Julia Johari said...

Happy birthday Raees sayang...dah sebaya ngan Qi dh dua tahun masing2...suka sgt tgk raees masa baby comelllllllllllll sgt2...

Ain...julia sebak lah...sebak bila baca part masa nyanyikan lagu besday pada raees suara dh tersekat2 tahan tangisan...ye julia pun cm tu lah dear...hati mak2 ni mmg akan rasa gitu...tu maknanya kita sayang anak2 sepuas hati kan...ain go ain go...semoga jadi mommy yg solehah utk anak2 dan family tercinta...

CikNaa said...

comel sangat yg pakai baju lobang2 tu..sweet! kejap je dah 2 tahun kan?