Followers

Tuesday, August 12, 2014

Raya kelima 2014 - Balik kampung husband di Perak





Cerita raya ketiga, keempat takde yeh..
sebabnya daku dah start bekerja....
tapi...raya kelima aku cuti balik..kerja half day je..time tu hari Jumaat kan..heheh..
sehari sebelum tu aku dah siap packing2 dah...so hari Jumaat lepas orang sembahyang Jumaat kiteorang gerak ke kampung husband di Perak...
tu pun dalam pukul 3 lebih kot gerak..yang buatkan jadi lambat sebab dua2 orang anak aku tu dok membuang pulak..mula2 Raees..dah nak gerak masuk kereta..Raynia pulak membuang...
tapi elok gak la dorang buang siap2..xde lah time nak jalan tu kerap je nak berhenti menukar pampers kan..

Bermulanya perjalanan kami pulang ke kampung...
husband drive..ni pun dia yang suruh snap pic..
suruh bini dia ni ambil gambar dia tengah drive..
kalau x disuruh memang tidak ler bini dia ni nak ambil gambor..hahahaha....






mula2 je semangat dia drive..sampai separuh jalan dia dah tersengguk sengguk mengantok..
so berhenti kejap kat Simpang Pulai..tukar driver dengan aku...
so turn husband jaga anak..aku pulak drive dari Simpang Pulai  sampai lah ke kampung...
huuh..tapi ok jugak..biar dia yang jaga anak..hahahah...

sampai kampung Kuala Kurau dalam pukul 6 lebih...
malam tu pulak buat BBQ..memang meriah lah..nak2 lagi dapat makan ikan, udang, ketam yang fresh2...
sebab pakcik husband dia nelayan..so memang diaorang dapat lah makan seafood yang segar2 kan..

ni je gambar yang aku ada masa BBQ hari tu..tu pun aku cilok dar FB adik ipar aku..hehe..
malam tu kiteorang bakar ketam, ikan, udang, ayam dengan hotdog..
ada jugak cucur jagung adik ipar aku buat..
hmmm..sedap....
bila lah nak repeat makan lagi ni..haih...




owh yea kiteorang kat kampung Perak 3 hari 2 malam...
xde pergi beraya mana pun...just gi jalan2 kat bandar Parit Buntar,
pastu lepak2 je kat rumah pun...hari Ahad tu PIL dah nak gerak balik KL...makcik husband pulak petang Ahad tu dia nak gi hantar anak2 dia balik asrama..
so kiteorang pun hari Ahad tu begerak lah jugak ke destinasi seterusnya....
tapi hari Ahad tu bangun pagi2..sarapan..terus ajak husband bawak anak2 gi tengok laut yang jaraknya 5 minit je  dari belakang rumah...so bertenggek la 4 beranak naik motor...heheh...

Tempat yang kiteorang pergi ni namanya Ban Pecah..mesti ada diantara korang yang tau jugak tempat ni..
dengan muka x mandinya lagi..dok gi ambil angin laut...hahaha...
turun je motor..Raees dah excited dah nak main air..
Raynia yang pertama kali pergi laut pun..jadi excited..
bukan tau takut pun budak tu..bukan main seronok dia...


tengok la tu...suka bebenor dia main pasir..main air...
sampai muka2 pun kena pasir....








 Mula2 elok je dia dok tepi main pasir..pastu pandai pulak merangkak gi masuk air..
nak dok dalam sikit tu...pastu bukan nak kena kite pegang..
amboii adik...ingat mama nak lepaskan awak camtu je ke...?
berani sangat awak ni aih..


Raees ni pulak ..mula2 je dia excited..dah lama2 tu dia ajak balik...
agaknya boring xde orang kot..kalau ramai orang mesti dia seronok..

tengok la muka tu...masam je.....




nak kata dia takut air x jugak...dia memang suka main air...
tapi haritu dia main kejap2 je..
nak ambil gambar susah sungguh lah...









tengok tu...bukan main susah nak ambil gambar dengan Raees haritu..







tengok tu..adik jugak yang ok bila bergambar...








bawak dorang main2 kat sini pun x lama...kejap je..lagipun Raees dah sibuk ajak balik...
balik2 je tengok PIL dah siap2 nak gerak balik KL...so dorang gerak pagi...
kiteorang gerak ke destinasi seterusnya dalam pukul 3 petang ..lebih kurang cam tu lah..

Di mana destinasi seterusnya??
ala..mesti korang ramai yang dah tau kan...
apa lagi..next entry la ok...heheh...







5 comments:

aznor ibrahim said...

ban pecah..tau2..hehe.raynia tuu, brani sangat! kalah abg dh!

mOoN IzzaN said...

uiyooooo.. best2.. cantik tempat tu.. ban pecah.. 1st time dgr.. hehe

tenku butang said...

comey2 deme ni.. hee.. awat si abag tu masam je muka nya tu.. hi3

tenku butang said...

comey2 deme ni.. hee.. awat si abag tu masam je muka nya tu.. hi3

:: Mrs.SyahNia :: said...

Bagusnya btukar2 drive.. ;)

kalo ain takleh kot sbb anak2 berebut2 suma nak dok ngan maknya..huhu