Followers

Friday, August 8, 2014

Kisah Baju Raya 2014 dan Raya Pertama






Tengah ada masa free ni..baik update entry cepat2....
nanti kang asek tertangguh je....
ok sebelum ni dah citer pasal Malam Raya
kali ni nak citer pasal baju raya 2014 dan Raya pertama...

Raya pertama aku bangun dekat pukul 7.30 pagi..agak lambat gak la...
sepatutnya pukul 8 pagi dah kena ada kat rumah mak tiri aku kat Kepong...
disebakan malam raya tu pergi jalan TAR..n balik rumah pukul 5 pagi..maka bangun pagi pun jadi lambat lah...
kelam kabut jugak lah bersiap..bangun2 nasib budak2 tu pun bangun sekali..
so siap2 kan Raees n Raynia...lepastu baru aku bersiap..tu pun aku x makeup laig..tudung pun aku sarung je tudung biasa...sampai sana baru aku bersiap balik..

ni lah baju raya kami sekeluarga tahun nie..
temanya shocking pink...pilihan warna seharusnya lah aku pilih..heheh...
tp tu lah..mcm xde kaler lain je...nak jugak aku pilih pink..huhuh...
ikutkan husband xnak beli baju raya...tapi ntah mcm mane seminggu sebelum raya ada pergi jalan TAR...nampak pulak baju melayu kaler tema kiteorang..cotton pulak tu...pastu makcik tu bagi harga yang boleh dikatakan murah lah jugak..terus dia beli...
laki aku ni orangnya cerewet sikit bab2 beli baju ni...bila kite tengok dah ok..dia pulak kata tak ok..kain x sedap lah..jahitan x kemas lah..huuh.pening daku nak melayan....

Baju aku pulak..kurung moden biasa je..beli dekat uptown danau kota...
baju Raees n Raynia pulak..MIL yang jahitkan..Raynia baju kurung biasa..n Raees baju melayu Johor..
Budak2 ni punya kain beli kat Jakel..mula2 ingat x cukup untuk buat baju Raynia..tu yang aku beli kain lain untuk buat baju Raynia..last2 bila dah jahit..MIL cakap cukup pulak..

nasib lah baju kami 4 beranak ni sama..n kaler x lari..walaupun beli asing2..hehehe...

baju siap di gosok sehari sebelum raya...gosok 4 pasang ni pun penat la jugak..huhuh..

 ni jelah gambar penuh kami sekeluarga yang ada...
xsempat nak ambil gambar 4 beranak..sebab lepas ambil gambar dengan ayah n mak tiri aku..terus kiteorang balik..sebab husband nak kena pergi kerja pulak...
so lepas sessi ambil gambar 1 family besar kami...
family aku dulu yang bergambar dengan parents...sebab nak cepat2 balik..

pic ni pun aku cilok dari FB kakak aku ..heheh...dalam fon husband ada gak..tapi x sempat nak ambil..asek lupe je...hehe..

tengok la muka anak dara tu...ketat je..heh


tudung aku pakai tu...last minute beli kat jalan TAR masa malam raya hari tu...hehe..
nasib la dapat yang matching ngan baju...tudung ala2 Fareeda gitu...hahahaha...



ha...ni lah nyawa aku dua beradik nie...
aku suka tengok muka raynia time ni..pandai pulak tu dok tengok camera..
dah nampak macam orang besar je dik..
gangster pun ye jugak..tengok la baju tu x berkancing...lasak sangat..heheh...
yang Raees pulak elok pulak dok pakai songkok ngn samping tu..x berbukak..
bila songkok dia kita buka..dia suruh pakaikan balik...


sampai je rumah Gombak..husband terus siap nak pergi kerja...
2 beradik ni apa lagi....tidur la..
Raynia tidur agak lama gak..agaknya balas dendam sebab malam raya kan dia ikut mama dia gi jalan TAR..balik kul 5 pagi...tu yang x puas tidur tu...hehehe...






raya pertama lepas beraya kat rumah mak tiri..balik rumah..lepak kat rumah je lah..layan orang datang beraya.....lepas tu malamnya dah gerak balik kampung mak aku kat Johor...
citer tu next entry yeh..:)

7 comments:

safurara said...

nasib lah dapat semua kaler sedondon ye aeen,senang cite.sampai 5am g jalan Tar,gigihnyaaaa! princess pon sama.mlm tu tido lambat,nasib lah pg tu senang bangun.hee.raynia mcm kakak kakak dh.lg besar dr raees.

CikNaa said...

cantik tudung ain..nampak lain la ain pagi raya..hehe.

comel sesangat 2 beradik ni..nampak sebaya dah pun

Chekgu Azrine said...

Pink pun cntik tau..hehe..

Ros Anis Rusli said...

comeynya pic 2 bradik tuh!frame beso2 ain..cute sgt!

Aty_Fared said...

cantik warna baju.. asben nak pakai warna tu senang.. laki aty nan hado lah nak baju kaler pink ni ha...nyampah

puan.mila said...

tema pink jgk kita..tapi idok ler shocking pink..btw lawo color tu :-)

Julia Johari said...

Hebat beli asing2 leh dapat warna sedondon...sama mcm ju ain...hehhehe...cantik warna pink shocking...menyerlah :)