Followers

Thursday, June 5, 2014

Majlis cukur jambul Raynia







Ok..tengah ada masa ni..boleh update cepat2....
nak citer la pasal cukur jambul Raynia untuk kali kedua Jumaat minggu lepas..
aku start cuti hari Khamis..tu pun half day je..patutnya aku kerja..
tapi aku gatal ambil half day sebab nak gi cari headband untuk Raynia..
hahaha..gigih ko aku ajak adik aku teman gi cari...

Majlis diadakan di rumah kakak aku di Kepong. Majlis start pukul 10 pagi..
dimulakan dengan majlis khatam Al-Quran anak buah aku dulu..lepas tu baru lah majlis cukur jambul...

ha...ni la rupa anak dara masa cukur jambul haritu...hehe..
cantik tak? mcm pengantin...dengan dress kembangnye...dengan headband munge kembang besar kat kepala...hahahahahha....



gambar ni abang aku yang snap..bukan main duk statik je kat situ x gerak2...sampaikan orang marhaban pun sampai2 ingatkan Nia ni anak patung dok tengah2...hahahaa...
ada rupa anak patung ke??



still dok diam je lagi..tengok orang lalu lalang kat situ...


aku pakai simple je time tu....x sempat nak beli baju baru ke hape..nak pakai tudung lilit2 bagai...
makeup pun biase2 je...


ko tengok tu...diam je la dia dok situ..memang x begerak pun...
amboii mata aku tengok tu...bukan main jeling tengok si Raees....
huhuhu....nampak gemuk la daku time nie..pewot muncit...grrrrr...



ramai puji Raynia time ni..good girl sangat ...dok diam je..x banyak ragam....


uihhh..geramnya tengok anak mama nie.....geram sekali dengan munge kat kepala tu...hehe...

dress kembang Raynia ni kakak ipar aku bagi masa Raynia baru lahir...
memang tunggu2 nak sarungkan baju ni kat Raynia...
headband munge kembang tu ditaja oleh mama...hahahah..ala 5 hengget je headband tu...heheh....



gambar ni sebelum majlis start..bila dah start je majlis...Raynia buat perangai......
dia xnak kite dukung terlentang...dia nak menyiarap mcm superman..sudahnya...berpusing2 dia nak tengok orang yg kerat rambut dia tu...headband tu pulak..time tu dia gi cabutnya...aduhaii la Raynia...time abang awak dulu dia tidur je masa cukur jambul...

Masa majlis ni jugak la husband aku xde..sob sob sob...patunya dia masuk kerja lambat hari tu..sebab nak attend majlis ni la...tiba2 pagi Jumaat tu dia bagitau kena pergi kerja pulak....
so husband x join cukur jambul Raynia..hmmmm....
xpelah dik..papa xde..mama kan ade...:)

5 comments:

Liyana said...

comelnye raynia... teringin pulak nak anak dara sorang hihi

Mimy Hamid said...

cantiknya raynia...

CikNaa said...

comel sangat! sekali imbas memang ada iras rania..tapi rambut mmg lain..kahkahkah.. good girl.diam je duduk situ ekk..

babYpose said...

cantik sungguh raynia, aunty suka pic pertama tu :)

Chekgu Azrine said...

comel sangat rania nih..
besar sok ramai yang ngorat nih