Followers

Friday, May 9, 2014

Kebizian..BUSY..BUSY




wohooo...dah berapa hari x update....
sedar2 dah hari Jumaat je nie...
masuk je bulan 5 nie aku tersangat lah busy....
sampai sakit la kepala...
busy pasal kerja...biasa lah dah nak pertengahan tahun ni mcm2 nak kena setel..
dengan nak kena buat stock check lagi..
dah la tahun ni stock check aku yang nak kena handle...
satu apa pun xstart lagi nie...haih.....

bulan ni pun tiap2 minggu busy...minggu lepas busy ikut husband gi tournament bowling kat Setia City Mall..
2 hari beturut-turut aku kat SCM tu..
minggu ni pulak ada kenduri kahwin..eh..bole dikatakan tiap2 minggu la ada kenduri...sampai lah sebelum puasa nanti...
lepas tu aku busy dok memilih gambar Raees & Raynia untuk di cuci...
aku beli kat groupon yg print 200pcs gambar RM38 ..3 hari aku dok la membelek2 gambar yg nak dicuci..
baru semalam siap...tapi x hantar lagi lah..aku ingat hari ni baru nak submit semua pic tu..pas tu tengok website photobook..under maintenance lak hari ni...gamaknya minggu depan la baru leh submit...

lagi 1 aku busy sikit untuk wat preparation majlis cukur jambul Raynia hujung bulan nie...
aku baru je tempah customized yassin untuk majlis tu nanti...x banyak pun..50 keping je...
oh yea..ni merupakan kali kedua Raynia kena cukur jambul...1st time masa balik kampung bulan 3 hari tu..
tapi time tu x macam majlis cukur jambul sgt pn...setakat org masjid 2-3 org je dok depan Raynia..pas tu gunting sikit je rambut dia...x sampai 5 minit dah sudah..actually terkejut gak aku ngn husband..kenapa style kat kampung husband org buat cukur jambul mcm tu ke?orang masjid ramai gak dtg...kata ada marhaban semua..tapi xde pun...just baca doa selamat je...xpelah aku x kesah pun..lgpun time tu mak mertua aku yg nak sgt buat cukur jambul kat kampung dia...dia nak sponsor semua..heheh...

yang untuk majlis cukur jambul kedua ni pulak actually kakak aku yg ajak join...sebab time tu dia buat majlis nikah anak dia..so sebelum nikah..nak buat doa selamat n cukur jambul untuk Raynia n cucu aku yg pertama...haaa..cucu aku k...jgn pelik..aku dah bercucu pun..sebelum ni aku penah cite pun..
aku just beli yassin je untuk letak dalam goodies bag...yg lain2 tu semua kakak n kakak ipar aku yg sponsor..haaa..sponsor lagi..hehehe...bertuah Raynia ada makcik2 yg rajin nak sponsor..heheh....
so aku memang x ada ajak sesiapa pun nanti..yelah..menumpang majlis orang kan...lain la kalau aku sendiri yang buat....masa Raees cukur jambul dulu pun tumpang anak buah aku kahwin gak...

Hujung bulan ni anak buah aku kahwin...bulan depan pun lagi sorang anak buah aku kahwin..anak buah yg sebaya ngn aku pulak tu..heheh...musim kahwin je la sekarang ni...:)
dengan aku sekali busy...busy kerja n busy anak2 buah nak kahwin..


1 comment:

Cik Puan Rara said...

skrg ni org kawen x kira masa lah kan aeen.semua dh nk kawen.hehehe