Followers

Wednesday, April 9, 2014

Kerja separuh hari.. (Half day)




Hari ni kerja half day lagi..
Baru je hari Isnin lepas daku half day..hari ni half day lagi...
Hari Isnin haritu aku half day sebab bawak Raynia gi klinik..
kan dia batuk n selsema x baik2..n nak pergi cucuk 5 bulan..
sampai je klinik doktor kata budak kalau selsema n batuk x boleh cucuk..
kena betul2 baik baru boleh cucuk...ok lah..ku x tahu bila Raynia boleh baik selsema n batuk.. :(


Masa gi klinik tu doktor check Raynia xde pape infection..
normal jer...dah check..keluar bilik doktor tengah tunggu ambil ubat..
sekali nurse panggil..doktor nak jumpa balik..
lor...  dah kenapa pulak la kan...rupanya doktor panggil sebab nak ajar teknik cairkan kahak baby..
teknik nye macam yang aku search kat internet la..
letak vicks kat belakang baby lepas mandi..lepas tu tepuk2 kan..
cara tepuk jari buat mcm cawan or huruf 'C '
doc suruh rajin buat...dalam sehari tu buat 2x ke...
Nak kata kurang tu kurang la jugak..kurang sikit je..
tiap2 malam stil lagi dia batuk mcm tu...
dah try korek...bukannya dia muntah..setakat uwek uweek je..keluarnya nan hado..
hopefully cepat lah Raynia baik...
susah hati mama tengok anak mama x sihat..:(


Hari ni pulak aku half day sebab nak pergi jumpa agen n lawyer utk rumah yang kiteorang beli...
nak bayar 10% deposit rumah....
huuuh...lap peluh oitt nak membayar 10%  nie...
duit banyak habis...habis pun bukan untuk benda yang x berfaedah..
habis untuk membeli aset utk family kecil kami nie...
InsyaAllah...dalam 3-4 bulan lagi dapat lah kami duduk rumah sendiri...
SnP semua dah sign..duit lawyer dah bayar...
lepas setel 10% ni baru lah dorang apply kan loan untuk husband kat Bahagian Pinjaman Perumahan Perbendaharaan Malaysia (BPPP)
tengok pada keadaan...kalau boleh nak masuk rumah sebelum raya...
tapi tu lah..tengok pada proses dan urusan pembelian ni ...kalau cepat..cepatlah..
kalau lambat...lambat lah..lambat pun..tengok la lambat mana..heheh...

InsyaAllah ...semoga segala urusan pembelian rumah kami ini dipermudahkan...Amin..
:)


                     

5 comments:

Siti Nursyamimi said...

semoga cepat sembuh sayang raynia..
wahhh best nye dh ada umah sendiri.. pasni jgn lupa jemput mimi dtg umah tau..hehehe

Umi Nazrah said...

salam singgah. baby 5 bulan ye, kalau masih menyusu, si ibu ambil lah kapsul minyak ikan. inshaAllah untuk keluarkan kahak tu

Mommy_Cha said...

semoga semuanye dipermudahkan lah yer.
:)
amin!

SyimaSyaz said...

get well soon raynia...

bab beli rumah memang berpeluh.habis duit simpanan kan... macam kita dulu beli rumah family ingatkan takde la byk kena kuar... sekali keluar jugekk.... tp tak duduk pun.sementara ni sewakan dulu...sebab pikir aisya sapa nak jaga kalau dok jauh..

mama ila said...

seronoknya..nak masuk rumah baru yer... =)

semoga raynia cepat sembuh ye