Followers

Friday, February 14, 2014

Puas hati




Semalam dan hari ni aku sangat bz...bz2 pun sempat la jugak nak bw ..n usha FB..
yelah mana boleh nak tengok keje je kalau xde selingan kan..hehe...
mau pecah otak aku nie...

Semalam aku sibuk clear kan file2 kat dalam bilik boss aku..sebab boss aku resign..
seronok gilerrrr bila dia nak resign...boss aku ni Finance Manager..
baru masuk kerja tahun lepas..tapi dah nak berhenti...
1 office gembira bila dia nak resign..sebabnya...
kiteorang memang x suka cara dia..
suka bagi kerja yang unnecessary daripada necessary punye kerja..
kalau document tu...ntah berapa copy dah la dia na suruh buat...
suka buka byk2 file tapi isi dalamnye seciput je...
orang lagi lah nak kurangkan penggunaan paper..dia lagi menggalakkan guna paper..

sebelum dia masuk kerja kat sini dulu..kiteorang memang less guna paper..
A4 paper kalau 1 rim tu pun kadang2 tahan sebulan..tapi sejak dia ada...1 rim seminggu je tahan...
memang x best kerja dgn dia...banyak benda dia suka pending..
kalau mintak verify sesuatu...punya la lama nak tunggu...padahal bukan ada apa sgt pn..
lagi satu memang suka kacau orang time kerja..maksudnya dia suka skype staff tnye2 benda yang x penting .
kiteorang kadang2 x layan pn...

Dia resign serta merta ni pun ada sebab..
sebabnya dia ada hilangkan Accounts punya document...
bila Boss2 lain tanya..dia bagi macam2 alasan..
tu yang mendatangkan kemarahan boss2 lain...dan mengambil keputusan utk berhentikan dia..
tapi sebelum dia diberhentikan...dia dah hantar resign letter dulu..
macam tau dia ada wat silap kan...
huh...owh yea..Finance Manager aku ni cina..
lagi 1 aku tengok dia ni mcm sesuatu tau...mcm ada sakit otak sikit...mcm x betul..seram pulak..heheh...

So semalam dapat arahan dari Boss2 lain suruh bawak keluar semua file2 yg related dengan company dari bilik dia..
sebab maybe next week dia akan masuk office..tapi takot la kot2 dia ada ambil apa2 info yg p&c ke ape kan..tu yg awal2 lagi kiteorang dah angkut file2 tu..
Actually dah banyak dah staff mengadu pasal dia kat Boss2 lain nie...
So baru ni ambil tindakan...
3 hari lepas aku dengar la yg Boss2 lain nie dok marah2 dia...(padan muka)
terus lepas dah kena marah tu..balik..n x dtg kerja langsung sampai hari nie..
katanya MC...
sekarang nie email n access utk company nie Boss aku dah terminate dah awal2..

Korang nak tau..yg buat aku paling x suka dengan boss aku yang nie...
dia suka ganggu orang time tengah cuti..xkesah lah tengah AL ke MC ke..
aku baru2 ni cuti maternity pun kena kacau...
dok sms2 aku tanya itu ini pasal kerja...aku x reply dia sms lagi...
lepas tu suruh aku check email..
gila ke ape..aku kan tengah cuti bersalin..xde masa la aku nak hadap email2 kerja nie semua...
sampai ada sekali tu...masa tu aku dah lepas pantang la..dalam hari ke 50 mcm tu lah...dia suruh aku datang meeting kat office...
aku gitau husband..husband punya la marah..
siap maki2 lagi bila dia tengok sms tu...
memang x lah aku nak pergi kan...
haa..sampai tahap mcm tu sekali...
aku sikit pun x reply sms dia...malas nak layan...

Sekarang nie dia dah buat salah dengan company..
so apa tunggu lagi..sila lah berambusss..
kiteorang sekarang nie boleh kerja dengan tenang tanpa gangguan dia...
masa aku kemas2 nak ambil file kat bilik dia tu kan..aku bukak 1 almari nie..penuh dengan file dia tulis Private & Personal File..bila aku dengan supervisor aku bukak file tu..rupanya semua document pasal company yang dia dah buat photocopy...huuh
Personal x personal la...tu pun kiteorang ambil...
huh..teruk betul la perangai ....
nasib la x simpan orang yg x jujur n bertanggungjawab nie lama2..
kalau x jahanam company...huh...





9 comments:

StrewberiManis =) said...

eh aeen, sape nama finance managaer ko yg resign tu?

mcm dr company aku je sbb ada finance manager dr co aku pon resign thn lepas.

kot la lepas resign sini dia g sane ke kan.. hehe

cina, perempuan, berumur..

Chekgu Azrine said...

Huhu..teruknya perangai..ini mcm pun ado..bad attitude..mmg xblh stay lelams dlm 1 comp la klu xamanah cmni

babYpose said...

Ada jugak orang macam tu,macam kat dalam drama pulak, yang penting sekaang bole keja dengan aman.

Aeen said...

@anne: aku punye finance manager cina lelaki...hehe

@chekgu: mmg teruk...bad sgt attitude dia..huuh..

@babypose: hahaha..cam drama ek..tu la skg da bole kje ngn aman...:)

StrewberiManis =) said...

ok salah org. kihhhkihhkihh ;p

umie shahidah said...

sgt xsuke org2 cmtu... rse nk pijak..hahahahaha

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Jika macam tu keputusan dia baguslah.

OhPanduan said...

Pening juga jika bekerja dengan orang macam tu. Dah jadi macam ni semua orang suka. Dia nak berhenti kan.

Umi Qi said...

Haishhh berdebor-debor baca entry aeen kali ini tau...perghhhhhhhh mmg menyirap ahhh bila dpt boss cm ni...org tgh pantang pun dok cari kita...x pakai akai ka...patutlah dia sendiri resign....kikiki....