Followers

Friday, February 7, 2014

Hasil rembatan di Maternity & Children Expo di Midvalley



Haa..entry kali nie 2 minggu lepas punya cerita yeh..
baru sekarang terhegeh2 nak update....
2 minggu lepas kan ada Maternity & Children Expo kat Midvalley...
memang sangat2 la aku teringin nak pegi lagi...
last pergi awal tahun lepas...time tu belum pregnant Raynia lagi..
walaupun time tu belum gaji lagi...aku tetap nak pergi gak...
aku loan dengan suami dulu nak shopping...hahaha..boleh?
alaaa..dah bayar balik pun time dapat gaji bulan lepas...nama pun loan kan..kena la bayar balik..

Aku pergi hari Sabtu pagi..aku gi ngan adik aku n Raees...husband x ikut coz dia baru balik kerja pagi tu...penat..so dia dok rumah jaga Raynia..hehe..
sampai sana dalam kul 11 pagi...Alhamdulilah senang dapat parking coz belum ramai lagi orang...
tapi sampai je kat expo tu orang dah ramai dah...fuuh..awal sungguh dorang datang..agaknye belum buka lagi dorang dah tunggu depan pintu masuk la kot kan...

Sebelum tu memang aku dah set kat kepala apa yang aku nak beli...
sebabnya xnak ter over budget lak kan..
kali ni aku pergi xde survey2 nampak je terus ambil..malas nak patah2 balik..dengan orang ramainye..bawak Raees yang melasak tu...(nasib baik adik aku ade tolong jaga dia..heheh)
aku memang plan nak beli baju Raynia & Raees..
lepas tu nak beli botol susu Tommee Tippee yg limited edition tu utk Raynia..
itu pun kalau ada....

so..ni lah hasil rembatan aku kat expo tu...
>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

ni baju2 Raees ..aku paling suka dengan set baju yg animal tu...
3 pasang RM50..aku beli sebab Raees ni baju pakai harian dia semua dah sendat2 pastu banyak yg dah buruk..bertanda2 kesan minum susu...susu coklat kalau tumpah memang susah nak hilang...
Yang set baju Batman dengan Sonic tu 3 pasang RM60 lagi 1 pasang baju Sonic tu jugak..aku belikan utk Raynia..




Yg ni pulak hasil rembatan aku untuk baju Raynia...
hehehe....hasilnya lagi banyak dari baju abang long Raees..
geram2 ko tengok baju girl...:)
baju 3 helai kat atas tu kaler pink dengan baju kuning (Sebelah baju Sonic) aku beli 3 pasang RM50 gak..
yg romper 4 helai tu 1 helai RM5..yg jumpsuit tu RM10 n yg tshirt n seluar 1 set pun RM10..
jumpsuit tu banyak lagi choice...rasa rugi lak amek sehelai..huhuh...



Ok yang ni pulak spender Raynia...hahahah...spender ek..korang panggil spender gak ker? :p
3 helai RM10...aku main amek je..sekali balik umah tengok size 12m dengan 18m..ada 1 je yg kaler coklat tu 6m punye...haih...memang xleh nak pakai lagi la...londeh je la kalau Raynia pakai...so kena la simpan..
ingatkan size kecik..kalau x ...Raynia dah boleh pakai sekarang....mamanya nie bukan nak tgk size dulu..main rembat je...heheeh


Yg ni kira additional things la yang aku beli..untuk Raynia jugak...
mittens tu aku geram tengok...1 helai RM3...comel...yg leopard printed tu aku pakaikan kat Raynia dah macam leopard jugak aku tengok dia..hahaahah....
yg headband tu pulak 4 pasang RM10..ni adik aku yang amek..tapi aku yg bayar..huuh..
dia lah sibuk nak pakaikan kat Raynia..
last2 balik rumah Raynia pakai longgar..
kena lah tunggu kepala Raynia besar sikit..hehe...



Haa ni lah baju sedondon adik beradik..
baju sedondon yg 1st untuk mereka berdua...
aku amek dua set yg nie dengan set baju batman Raees tu...kire 3 pasang la..RM60..




Akhirnya ...dapat jugak aku beli botol susu tommee tippee limited edition nie...
mula2 nak beli 1 set je untuk Raynia...sebab mahal kot 1 set nie ..lebih kurang RM80...
Raees dulu aku dah belikan...nak belikan untuk Raynia time tu Raynia belum ada lagi..so hold la dulu...
aku dah pegang dah 1 yang kaler pink..sekali pekerja kat situ kata.. "tinggal ni je stock kite kak...dah xde lagi..sekarang ada less 60% 1 set tinggal 30 lebih je..akak amek 2 lah baru 60 lebih.."
huuh..dah terpengaruh aku dengan kata2 budak tu...aku pun ambil la 1 lagi set untuk Raees...
memang berbaloi la beli...2 set baru 60 lebih..kalau xde less memang mahal la kan..
rugi kalau x rembat..hahahah..
cuma Raees punya aku kena tukar puting lain la...ni semua puting new born...


so total damage aku kat expo tu dalam RM300..heheh...
ok cukup dulu beli baju bajan budak2 nie...
tunggu 2-3 bulan lagi la baru beli..errrr..boleh tahan ker??
kang nampak baju lawo2 nak beli..haish...susah betul nak control lah...








9 comments:

achiek anis said...

daku pgl panties...

alaaa murahnya tt bottle tu....rugi tak poie...huhu

mOoN said...

Huwaaaa...lama x shopping baju anak...ruginx dpt p ari tu tau...

ieza ashaari said...

Br za tau mcmmana rsa geram tu bila dh ada ank..huhu..tggu darwish bsr skit,mmg pnuh r almari..hbs kn zikir dgn suami..

DYatie said...

Wahhhh. Kte lama dah tak shopping sbb taun lepas arissa nyer baju mak nya borong berlambak tak terpakai. Each time mak nya membelek baju ayah nya berzikir. Bju kat umah tu bila nak pakai. Bila. Bila. Bila. =_='

Cik Puan Rara said...

sonok kan g expo.hehehe.lama dh ku x membeli aeen.eh ko dh keje ke belum ni?

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

Huhuu..bbaloi baloi. Xpela bkn salu blnja besar kan. Yana ni tiap kali masuk mall pegi kat bhgn bdk2 snpi naik jemu sb belek benda yg sm. Huhu

Aeen said...

@anis: aah...kadang2 daku panggil panties gak..tp selalunye spender la..hehehe...

@moon: hehehe....bila da lame x shopping..haaa..amek koo sakan shoppingnye..hehe..

@ieza: ain ni pun za..dah pnuh almari dgn baju abgnye..baju adik xleh nk sumbat dah..sekarang ni baju adek sume letak dalam storage box..kene beli almari lain nanti..huhu.

@yatie: lebih kurang husband ain la tu..baru je membelek..husband da ckp..x cukup2 lagi ke..heheh..baju yg ade pn x terpakai...

@rara: mmg sonok ra...sonok duit habis..huahuahua....daku dah start keje la rara....:)

@yana: mmg xsalu yana...bila x salu tu la..sekali beli..haaa...beratus gak habis..huhu..

Umi Qi said...

Sukaaaaaaa la tgk hasil rembatan mama aeen...semuanya best2...plg best suka tgk tema sedondon adik dan abg baju sama...weeeeeee pandai mama cari tau

:: Mrs.SyahNia :: said...

amboiii byk nya borong..
sejak ada ank mmg suma ke ank je kan kak lg2 baju gegirl..geram btl cute2!