Followers

Thursday, January 30, 2014

Selamat Bercuti... :D





Good morning...
hari nie korang kerja ker?
ke ada yang dah start cuti....heh..
aku still kerja lagi hari nie..tapi half day la...
pukul 12 or 12.30 tengah hari kang balik la.
area office hari ni pun lengang je..company banyak tutup..
heaven rasanya...
hari ni aku datang kerja dari rumah MIL kat Desa Pandan..
pukul 8.30pg keluar rumah pukul 8.50am sampai..
jalan x jem...kalau ikutkan 10 minit je aku boleh sampai ...tu pun kalau bawak laju..
tapi tadi aku bawah 70 kmh je..pun awal gak smp office..
sepanjang jalan kat MRR2 x jem..syoook woooo....

Ikotkan dah xde mood nak kerja ni..
datang office pun bukan ada buat kerja pun...
dok layan internet jer la sampai balik nanti...
staff pun berapa kerat je yg dtg..
Ada sorang boss aku ni sempoi je gi kerja pakai seluar pendek...hehe...

owh yea..awal tahun hari tu ada review ..
orang lain punya review dari Julai hingga Disember..
aku punya review untuk bulan Julai sampai October je...
sebabnya aku kan cuti bersalin 2 bulan ...November ngn Disember..
so dorang amek review aku sampai October je la...
Tiap2 tahun macam biasa lah..setahun 2x bonus dapat..n gaji pun setahun 2x naik...
tapi Bonus aku kali ni x banyak dapat macam sebelum2 nie...
yelah sebab cuti 2 bulan kn..lpas tu awal bulan 1 naik kerja terus kena review..
huuhu..takpe lah bonus dapat sikit pun Alhamdulilah la...rezeki jugak..
Ditambah lagi dengan rezeki gaji naik..Syukur Alhamdulilah....
next review bulan 6 or 7 nie...
so..kena lah tunjukkan prestasi kerja yang lebih bagus yeh...heheh...

Owh yea..company aku cuti start 31/01/2014-04/02/14..
kejap je...selalu sampai seminggu cuti....huuh...
apa2 pun aku nak ucapkan selamat bercuti...marilah cuti ini kita gunakan untuk spend time bersama family tersayang....
opss sebelum terlupa...
Selamat Tahun Baru Cina..heheh..

credit to google image



4 comments:

mOoN said...

Selamat bercuti kak... :)

ieza ashaari said...

Selamat bercuti..ieza sentiasa kt rumah..hihi..

mrs kayrul said...

selamat bercuti panjang...bestnya dapat company macam tue...kita nie nak naik gaji pun x tau bila...huhuuhu

CikNaa said...

cuti la best kan..spending time dgn anak2..