Followers

Monday, January 27, 2014

Raees & Raynia : Sama tak?



Sama tak?



Masa aku baru bersalinkan Raynia dua bulan lepas...
Raynia keluar je terus aku tengok muka dia sebijik mcm abang dia Raees....
masa kat rumah pulak tengah pantang...aku godeh2 la fon tgk pic Raees masa baby dulu..
pas tu aku combine kan pic dia ngn Raynia mcm kat atas tu..
macam sama je kan?heh..
Raees lahir 11 September 2012 - 3.10kg
Raynia lahir 5 November 2013 - 2.90kg
Raynia kecik sikit dari Raees time lahir dulu.
Raees breastfeed sampai 2 bulan jer..sebabnya susu aku x keluar sangat..dari dia lahir..dok pam2 xberapa nak keluar..so bagi FM la sampai sekarang..
Raynia pulak..Alhamdulilah..sampai sekarang still breastfeed..kali nie aku dapat pam susu dan dapat buat stock...breast kerap bengkak kalau x pam or dia x isap..
time Raees dulu..dapat rasa sekali je la bengkak susu...lepas tu xpenah rasa dah..
Alhamdulilah..rezeki mu Raynia..dapat minum banyak susu mama....

Masa aku baru start masuk kerja...
time xde kerja lagi...aku belek2 pic kat pc lak..
mula2 tengok pic Raynia tido.
lepas tu aku cari lak pic Raees tido lebih kurang gaya Raynia tido...
sekali jumpa macam kat bawah nie...
sama x?





Sama kan?heheeh
Raees time baby memang suka tido mengiring mcm tu...
umur baru sebulan lebih dah pandai mengiring sendiri time tido...
Raynia pulak..lepas menyusu badan dia akan tido mengiring macam tu...
bila aku susukan dia sambil baring..lepas dia dah menyusu tu jangalah betulkan kedudukan dia tido..
confirm dia bangun balik...

ok yang ni gambar latest dorang...
1st pic dorang adik beradik...
nak amek gambar nie pun bukan senang..
nanti aku upload pic dorang n citer nye sekali kat next entry yeh...
tengok pic ni nampak adik cam nak sama besar ngn abang dah..heheeh..




8 comments:

aznor ibrahim said...

gamba last skali tu..rambut samaaa..hehe

achiek anis said...

pandai abg pegang adik yea

Aeen said...

@aznor:hahaha..ain pn x perasan gamba last tu rambut dorang sane...ni baru perasan..hahaha..

cik enul said...

gamba yg tido tuh sbijik gler..hahaha..ni la best bila dah ade 2 anak..boleh korek gamba yg lama n matchkan ngan yg adik punya...huhu

jaja_NorLiza said...

sama! dah kata adik beradik kannnn...2-2 comel! ;)

Nurul Aziz said...

gambar last tu comellll baju sama-sama.. bestnya ada ank umur dekat2.. :)) nanti bila dah besar sikit konfirm macam kembar..

CikNaa said...

sama! hehe.. kopi pes je dorang 2 ni tau

Siti Nursyamimi said...

ya Allah comey sgt aeen..ok daku jelus tgk ko ada anak dua..hehehe